Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Silje
Nowicjusz
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z daleka :) Płeć:
|
Wysłany: Wto 13:03, 28 Gru 2010 Temat postu: |
|
|
Dzięki za wszystkie opinie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
kudelek
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Czw 15:16, 13 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
fajne macie logo na forum
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wujek_miecio
Aktywny amator
Ostrzeżeń: 4/5
Wysłany: Pią 10:10, 14 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
czy ja widze Tuska pod dzialem "prasa" ??
To juz wiekszego autorytetu nie bylo ?
forum dobrze sie widzi tyklo urzytkownikow ciut malo
pozdrawiam ;]
|
|
Powrót do góry |
|
|
Silje
Nowicjusz
|
Wysłany: Pią 19:32, 14 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
Taak, to on, ale to przypadkowy wybór jednego z grafików, który robił loga ;p
No niestety mało, mam nadzieję, że będzie więcej
Kudelek dzięki
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wujek_miecio
Aktywny amator
Wysłany: Pią 19:39, 14 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
Czy ja wiem czy takie fajne to logo? Moglas dac różne osoby a nie tylko jedną... bylo by lepsze ;]
|
|
Powrót do góry |
|
|
shibainu
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 4/5 Skąd: PRZS Płeć:
|
Wysłany: Pią 19:53, 14 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
mnie sie tez podoba logo bardzo ładne forum
|
|
Powrót do góry |
|
|
Silje
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto 11:35, 18 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
Wujek_miecio napisał: | Czy ja wiem czy takie fajne to logo? Moglas dac różne osoby a nie tylko jedną... bylo by lepsze ;] |
Następnym razem może zrobię coś innego i o innej tematyce, ostatnio nawet było logo z różnymi osobami
shibainu dzięki
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Wto 13:12, 18 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
Wujek_miecio napisał: | Czy ja wiem czy takie fajne to logo? Moglas dac różne osoby a nie tylko jedną... bylo by lepsze ;] |
Mam takie samo zdanie! Za wiele powtórzeń tej samej twarzy - do tego (ja Cię bardzo przepraszam) ale oczy na twarzach są zbyt wyraźne (takie czarne!). One jakoś przytłaczają całą resztę.
Ostatnio zmieniony przez jkw dnia Wto 13:13, 18 Sty 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Silje
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto 20:00, 18 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
Nie musisz przepraszać- ma prawo Ci się coś nie podobać, następnym razem będę wiedziała na co zwrócić uwagę przy robieniu kolejnego loga Dzięki za opinię!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
cze
Taki se gostek
|
Wysłany: Pon 13:10, 21 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
nawet fajne
|
|
Powrót do góry |
|
|
Silje
Nowicjusz
|
Wysłany: Sob 9:09, 12 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Dzięki
|
|
Powrót do góry |
|
|
whiskybottle
Aktywny amator
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Nie 0:48, 13 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Wygląd:
- Logo:
może to tylko moja opinia, ale wydaje mi się, że do for ogólnotematycznych zupełnie nie pasują loga z tzw gwiazdami, czy jakimkolwiek konkretnym elementem niezwiązanym z nazwą forum. czyli proponuję ładnie wykonany napis z nazwą forum, ewentualnie jakieś abstrakcje w tle.
- Styl
nie wiem dlaczego, ale wybrałaś jeden z najgorszych stylów dostępnych na fora.pl - wyglądający mocno jak z lat dziewięćdziesiątych, co nie jest fajne
przy wyborze stylu unikałabym takich ostrych kolorów jak ten odcień czerwonego (w ogóle najlepiej unikać w większych ilościach kolorów z szesnastu podstawowych, oprócz czerni, bieli, i szarości, bo rzadko da się zrobić z tego coś fajnego)
wybierz jakiś w miarę jasny, w miarę prosty styl we w miarę neutralnych kolorach (appalachia, autumn, dajglass, acid, inheritance, xandred [czy któryś z xand])
- Obrazki przy opisach kategorii:
zdecyduj się - albo obrazki przy wszystkich, albo przy żadnej (co jest zdecydowanie lepsze wg mnie)
jeżeli już muszą być to: w jednym stylu, w jakiejś zbliżonej do siebie kolorystyce, jednego rozmiaru (największe to takie jak w "Forumowicze", ale proponuję mniejsze [niższe przede wszystkim]), zorientuj się, czy można je ustawić obok (z lewej strony) a nie nad opisem działu - wyglądałoby to lepiej
Treść:
- działy i podziały:
dlaczego 'grafika' znajduje się w 'użytkownicy'? chyba bardziej pasowałaby w 'hyde park'
zupełnie nie pasuje mi nazwa działu 'literatura piękna' (znaczy, że w dziale książki rozmawiacie o literaturze użytkowej?). zmień na coś w stylu 'książki bardziej ambitne' czy 'literatura ambitna'
jeżeli jest dział '4 girls' dlaczego nie ma działu '4 boys'?
po co jest archiwum?
czym różnią się działy 'o nas i o naszym świecie' i 'forumowicze'?
- opisy działów:
"Telenowele
Rozmowy o telenowelach, które nie mają swojego forum na stronie głównej" - ja nie widzę żadnego działu dotyczącego konkretnej telenoweli na stronie głównej
jest jakiś powód, dla którego RBD nie ma opisu? bo ja np nie mam pojęcia co się tam może znajdować
- pozwól niezarejestrowanym użytkownikom przeglądać forum - niech sprawdzą, czy jest to forum dla nich, bo skąd mają wiedzieć, czy chcą na nim pisać, możesz zablokować niezarejestrowanym możliwość pisania na forum. no i chyba jedynie działy typu 'o nas' mogłyby być niedostępne dla niezarejestrowanych użytkowników, chociaż jeżeli ktoś chce tylko coś przeczytać, to zarejestruje się pod byle jakim nickiem i przeczyta i tak, więc nie widzę sensu. po co ci niepiszący użytkownicy?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Silje
Nowicjusz
|
Wysłany: Nie 21:43, 27 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Dzięki za obszerny komentarz, pomyślę nad jakimiś zmianami, szczególnie szablonu
|
|
Powrót do góry |
|
|
sandrasandra
Nowicjusz
Ostrzeżeń: 2/5 Skąd: Pruszków Płeć:
|
Wysłany: Nie 22:58, 27 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
For ogólnotematycznych jest naprawdę, naprawdę dużo. Co chwila powstają nowe, tak więc konkurencja jest spora. Jeżeli chcesz aby to właśnie twoje forum odniosło sukces, musisz włożyć w nie sporo pracy i samym jego wyglądem zachęcić ludzi do rejestracji.
Zerknęłam na twoje forum i to co mnie od razu odrzuciło to nieciekawy wygląd. Zatrzymałam się na nagłówku, nie zdążyłam nawet zjechać niżej aby zerknąć jakie są tutaj kategorie a już mam ochotę wyjść. Dlaczego? Sam nagłówek (logo) nie jest taki zły, choć nie zachęca. Najbardziej zraziło mnie tło, czerwone ramki i beżowy nagłówek. Co do siebie pasuje? Nic. No ale dobrze, robiąc wyjątek nie uciekam ze strony, tylko zjeżdżam niżej. Co my tu mamy...
No i nie wiem czy warto było zjeżdżać na dół. Przeglądając szybko kategorię od razu wyłapuję kilka błędów: tylko w niektórych miejscach dodawałaś obrazki do działów - ani to fajne, ani estetyczne. Zaraz potem widzę, że nie wszystkie działy są moderowane. Mi osobiście się to nie podoba. Nie wiem jak forum wygląda od wewnątrz, jednak taka drobnostka może mi sugerować, że nie jest zbyt zadbane (mam na myśli fakt, że w działach może być spam, multiposty itp.)
I ostatnia sprawa na którą uwagę zwraca każdy potencjalny nowy użytkownik: Kiedy pojawił się ostatni post w dziale. I co tutaj widzę? Ostatnie posty pochodzą z 2010. W tym momencie na pewno opuściłabym stronę.
Podsumowując: Masz sporo użytkowników, z tego forum naprawdę można by wymodzić coś fajnego, ale musisz się za nie wziąć. Najpierw trzeba zadbać o wygląd - i nie chodzi mi o zwykłą zmianę nagłówka czy ustawienie proponowanego przez forę stylu, teraz administratorzy kombinują z css'em aby forum wyglądało jak najlepiej : )
Tak więc... pozostaje mi życzyć Ci powodzenia : )
Ostatnio zmieniony przez sandrasandra dnia Nie 22:59, 27 Mar 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
koniara99
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Nie 17:00, 03 Kwi 2011 Temat postu: |
|