Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Polemika
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 2:31, 08 Sie 2011 Temat postu: [Zapraszam] na forum dyskusyjne, wielotematyczne! |
|
|
Witam, chciałem was zaprosić na forum dyskusyjne, na którym każdy powinien znaleźć odpowiadający mu temat. Tutaj możecie znaleźć odnośnik: www.polemika.fora.pl
Hm, czym się wyróżniamy? Mamy unikalny designe, miłą atmosferę i masę dyskusji, w których możesz wziąć udział! ; )
Nad czym pracujemy? Na forum ciągle coś się zmienia, jednak za główny projekt uważam stworzenie unikalnego stylu dla forum, co jest w wstępnych przygotowaniach.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
BabydollMerwin
Taki se gostek
|
Wysłany: Pon 10:48, 08 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Słyszałam o tym forum od Raines, która od początku jest na moim forum i znam ją jeszcze z innego... No, to długa historia. W każdym razie Raines je bardzo poleca. . Kiedyś nawet próbowałam założyć konto, ale wyskoczył mi dwa razy pod rząd błąd. No, ale może w końcu to zrobię. Taak, założę konto .
Pozdrawiam.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Polemika
Taki se gostek
|
Wysłany: Pon 18:21, 05 Wrz 2011 Temat postu: |
|
|
Witam, chciałem ponownie zaprosić do rejestracji na forum. Na forum został wprowadzony szablon CSS. Nie wprowadził on jakiś wyjątkowych zmian, ale jest o wiele mniej oschle niż wcześniej. ; )
Wkrótce wystartuje u nas konkurs oraz plebiscyt, co da szanse do łatwiejszego zaistnienia na forum. Ale o tym wkrótce już na samym forum.
Zapraszam. : )
|
|
Powrót do góry |
|
|
Metan
Amator postów
Wysłany: Pon 14:55, 19 Wrz 2011 Temat postu: |
|
|
A dlaczego taki tasiemiec to forum ? Nie można było mniejszych obrazków wrzucić ?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Polemika
Taki se gostek
|
Wysłany: Śro 20:57, 21 Wrz 2011 Temat postu: |
|
|
Niektóre z obrazków są większe od innych, ale tak należało zrobić - zgodnie z moim osobistym konceptem. : ) Ogółem to nie sądzę, żeby obrazki były zbyt duże.
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
Przeczytał: 61 tematów
|
Wysłany: Czw 8:22, 22 Wrz 2011 Temat postu: |
|
|
Metan napisał: | A dlaczego taki tasiemiec to forum ? Nie można było mniejszych obrazków wrzucić ? |
Uważam tak samo! Po wejściu trzeba się zdrowo naprzewijać screen'a żeby dośc do dołu stronki, ale oczywiście może to zniechęcić tylko gości (potencjalnych nowych userów) potem pewnie można się przyzwyczaić.
Ja zrobilbym wszystkie obrazki dużo, ale napradę dużo mniejsze. Zamiast do 120 pikseli max do 60. Jakoś wygląda to pstro i (przepraszam!! nie obraź się) dziecinnie.
Po co w "Ogłoszeniach" takie ogromne banerki aż do 180?!!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Polemika
Taki se gostek
|
Wysłany: Czw 13:28, 22 Wrz 2011 Temat postu: |
|
|
Nie obrażam się. Cenie sobie uwagi. : )
Bannery na stronie głównej są duże, ale są one tymczasowe i przypominające. Następnym razem wezmę pod uwagę, by były mniejsze.
Obrazki przy działach są robione ręcznie. Zmniejszając je jeszcze bardziej tracimy szczegóły. Ważniejsze było dla mnie, żeby obrazki miały równą miarę na szerokość, a nie długość, a wyrównując długość do 100 pikseli (taka jest szerokość) obrazki rozciągnęłyby się.
Tak a propos dziecinności, to cóż jest takie dziecinne? Pewnie chodzi o te 'komiksowe' obrazki, co daje unikalny wygląd forum. Wybacz, że nie podążam za modą i nie wklejam super świetnych obrazków z kwejka/deviant arta/innych. Pytam, bo jeśli jest to coś innego, to może dam radę to zmienić.
Ostatnio zmieniony przez Polemika dnia Czw 13:29, 22 Wrz 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
Przeczytał: 61 tematów
|
Wysłany: Pią 8:06, 23 Wrz 2011 Temat postu: |
|
|
Podoba mi się, że rysowane są ręcznie ale takie wrażenie bierze się stąd, że są duże i takie kolorowe (może jestem już tak stara że mam skojarzenia ze starymi kolorowymi elementarzami?).
Dla przykładu wybrałam jeden i zmniejszyłam do 70 na szerokość
[link widoczny dla zalogowanych] , nie wydaje mi się aby dużo stracił na czytelności.
Ostatnio zmieniony przez jkw dnia Pią 8:07, 23 Wrz 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Polemika
Taki se gostek
|
Wysłany: Nie 16:25, 25 Wrz 2011 Temat postu: |
|
|
Rzeczywiście nie ma większej różnicy, a efekt wydaje się być estetyczny. Popytam użytkowników i zapewne wprowadzimy te zmiany. : )
EDIT:
Wprowadziłem na forum sondę i użytkownicy stwierdzili, że zmiany są zbędne, i że wyszłyby na gorsze... Czyli pozostaną te same wielkości obrazków.
W ramach przypomnienia chciałem dodać, że na forum został wprowadzony kolejny CSS. : )
|
|
Powrót do góry |
|
|
VeParadox
Taki se gostek
Wysłany: Sob 8:26, 03 Lis 2012 Temat postu: |
|
|
Witam.
Wasze forum jest mega nieczytelne... aż oczy bolą. Ale napewno też jest inne niż wszystkie znane mi do tej pory Pozdrawiam i powodzonka życzę
|
|
Powrót do góry |
|
|
zdzisiek999999
Amator postów
|
Powrót do góry |