Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kpc21
Nowicjusz
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Pon 19:02, 09 Cze 2008 Temat postu: Wyszukiwarka na stronie głównej |
|
|
Mam taki pomysł, żeby na stronie głównej forum dodać miniwyszukiwarkę. Wygląda to tak (click aby powiększyć):
[link widoczny dla zalogowanych]
Po wpisaniu tekstu i wciśnięciu Enter uruchomi się wyszukiwarka z opcją "Szukaj wszystkich słów".
Przyspieszy to wyszukiwanie tematów na forach, szczególnie u osób z wolnymi łączami.
Podobny, ale inny temat:
http://www.forum.fora.pl/pomysly,2/moze-by-tak-okienko-wyszukaj,33315.html
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
miroesa
Administrator
Wysłany: Pon 20:07, 09 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
ale czym się różni nasze zwykłe "szukaj" które jest dostępne na forach od tego co ty proponujesz
bo ja tak myślę i myślę i dla mnie to jest to samo
|
|
Powrót do góry |
|
|
Szymon3
Boss mafii postowej
Wysłany: Pon 20:52, 09 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
miroesa napisał: | ale czym się różni nasze zwykłe "szukaj" które jest dostępne na forach od tego co ty proponujesz
bo ja tak myślę i myślę i dla mnie to jest to samo |
Dla mnie to nie jest to samo . Mi się to "szukaj" podoba. Kiedy chce coś szybko wyszukać, albo poczytać to nie chce mi się klikać i wypełniać tylu pól!
Ja popieram pomysł .
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Pon 21:05, 09 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Tam też wypełniasz jedno. Masz wtedy to co by było przy wprowadzeniu modyfikacji. Tyle że w standardowej wyszukiwarce masz możliwość ustawienia by nie wywaliło Ci 10 stron tematów z jednym poszukiwanym słowem. Tam masz możliwość by Ci wyświetliło kilka postów na temat który Cię interesuje. Jest dużo bardziej funkcjonalne.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Szymon3
Boss mafii postowej
Wysłany: Pon 21:45, 09 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Dr.Kidler napisał: | Tam też wypełniasz jedno. Masz wtedy to co by było przy wprowadzeniu modyfikacji. Tyle że w standardowej wyszukiwarce masz możliwość ustawienia by nie wywaliło Ci 10 stron tematów z jednym poszukiwanym słowem. Tam masz możliwość by Ci wyświetliło kilka postów na temat który Cię interesuje. Jest dużo bardziej funkcjonalne. |
Ale to jest prostsze i szybsze. Przecież nie chcę wyzbywać się starej funkcji . Niech by były obydwie! Szukaj i szybkie wyszukiwanie . Ale jak chcecie, nie jest mi to aż tak bardzo, bardzo potrzebne. Tylko uważam, że pomysł jest jak najbardziej spoko
|
|
Powrót do góry |
|
|
miroesa
Administrator
Wysłany: Śro 4:21, 11 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
dodawać coś co jest prostsze i szybsze jeżeli istnieje już coś co jest tak podobne i działa w sumie lepiej?
bez sensu.
dwie opcje polegające na tym samym.
głupie;]
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pucuś
Boss mafii postowej
Wysłany: Śro 6:30, 11 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Zbędne Mam podobne zdanie co adminka
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kpc21
Nowicjusz
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Czw 15:39, 12 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
W ostateczności zawsze można wstawić wyszukiwarkę Google w opis pierwszego forum, jednak nie wygląda to estetycznie.
Zaletą tego rozwiązania jest to, że nie musimy klikać w "Szukaj" i czekać, aż załaduje się strona.
Cytat: | uruchomi się wyszukiwarka z opcją "Szukaj wszystkich słów".
|
Zaproponowałem w miniwyszukiwarce domyślne włączenie tej opcji ze względu na to, że zawęża ona kryteria wyszukiwania - wyszukiwarka szuka wszystkich słów, a nie dowolnych. Nie każdy wie, że trzeba każde ze słów poprzedzić znakiem +, aby wyszukiwarka działała w ten sam sposób, co np. google.pl.
Swoją drogą dobrym pomysłem byłaby zmiana domyślnie zaznaczonej opcji w wyszukiwarce z "Szukaj któregokolwiek słowa lub wyrażenia jak je wpisano" na "Szukaj wszystkich słów". To jest dużo prostsze niż dodanie szukajki na stronie głównej (nawet w takim dużym systemie sama zamiana zajęłaby kilka minut, zastosować ją można przy okazji najbliższego update).
|
|
Powrót do góry |
|
|