Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
DevilishSad
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 6:53, 02 Kwi 2008 Temat postu: Własny arkusz stylów. |
|
|
Pomysł polega na umożliwieniu dodania do forum własnego arkusza stylów (.css), z zewnętrznego serwera, poprzez panel administracyjny. Dzięki temu można by edytować skiny w zakresie koloru linków, tekstu, a nawet graficznego layout’u. Umieszczenie własnego arkusza stylów w opisie forum zmienia tylko wygląd strony głównej, nie mamy możliwości zmiany wyglądu podstron. Oczywiście w kodzie źródłowym odwołanie do tego arkusza stylów musiałoby znajdować się pod wszystkimi innymi odwołaniami do innych arkuszy stylów.
Pomysł poddaję pod dyskusję.
Pozdrawiam wszystkich.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Szymon3
Boss mafii postowej
Wysłany: Śro 7:02, 02 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Ja uważam, że to jest niepotrzebne. Wybór stylów moim zdaniem i tak jest duży.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pucuś
Boss mafii postowej
Wysłany: Śro 7:13, 02 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Co do pomysłu nawet niezły ale obciąży serwery. Nie lepiej usunąć brzydkie style i wgrać nowe ładne
|
|
Powrót do góry |
|
|
Goldgraficon
Amator postów
|
Wysłany: Śro 19:35, 02 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Pucuś napisał: | Co do pomysłu nawet niezły ale obciąży serwery. Nie lepiej usunąć brzydkie style i wgrać nowe ładne |
można, ale style można tylko edytować częściowo... obrazków jakoś nie moge:/ tak więc najlepiej zrobić tak żeby można było robić pełne style, a powracając do tematu, bardzo dobry, ale obciążyć nie powino za mocno....
|
|
Powrót do góry |
|
|
Szymon3
Boss mafii postowej
Wysłany: Śro 19:39, 02 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Pucuś napisał: | Co do pomysłu nawet niezły ale obciąży serwery. Nie lepiej usunąć brzydkie style i wgrać nowe ładne |
Ja też uważam, że to obciąży serwery. Tak jedzie na jednych ustawieniach wszystko, a jak każdy zacznie zmieniać to...
Moim zdaniem nie powinno być nawet takich opcji do etytowania stylu w PA bo i tak nci nie dają. Też myślę, że można usunąć mało popularne style i dodać ładniejsze, np. na wzór tych z phpBB3, ale to tylko taka propozycja .
|
|
Powrót do góry |
|
|
Goldgraficon
Amator postów
|
Wysłany: Śro 19:46, 02 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
obciąży, ale myślę że nie za mocno,
co do najwczęśniejszej wypowiedzi szymona, to zgadzam się z nim żeby wgrać nowe, ale jak się usunie stare style, to co zrobią fora które mają takie style?? znikną?? myślę żeby dodać nowe, ale starych może nie usuwać, albo usunąć, bo i tak nie są za ładne, ale to musi być głosowanie jakieś, które usuwamy, a które dodawamy, i tu musi być jakiś porządny grafik do tego.
|
|
Powrót do góry |
|
|
DevilishSad
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 11:30, 06 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Co do obciążenia, w moim zamyśle miałoby to wyglądać tak, że w panelu podajemy link do własnego arkusza stylów, umieszczonego na własnym serwerze, tak jak dodajemy logo do swojego forum, więc nie będzie to miało dużego wpływu na obciążenie serwerów. Tylko tak jak napisałem, własny arkusz stylów musiałby przesłaniać pozostałe arkusze, czyli linijka kodu:
Kod: | <link rel="stylesheet" type="text/css" href=http://adres_serwera/plik.css"> |
musiałby znajdować się pod pozostałymi odwołaniami do arkuszy stylów.
Ostatnio zmieniony przez DevilishSad dnia Nie 11:32, 06 Kwi 2008, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|