Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marcin909
Nowicjusz
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 3/5
|
Wysłany: Pon 11:24, 10 Kwi 2006 Temat postu: Usuwanie postów... |
|
|
Mam pomysł by przy usuwaniu użytkownika znikały wszystkie jego posty a nie przemieniały się na gościa - lub dodać funkcje usuń wszystkie posty tego użytkownika... (najczęściej to sa spammerzy na forum i jak zaatakują to strasznie dużo sprzątania jest)
Edycja :
A i jeszcze dodać spolszczenie do programu blokującego nr IP... (dziwne że osoby które chce usunąć IP mają takie jak ja... )
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
!ko$ek!
Maniak postów
Ostrzeżeń: 5/5 Skąd: czę100chowa
|
Wysłany: Pon 11:39, 10 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
to nie możliwe każdy komp podłączony do sieci ma swój jeden unikalny IP chyba że ktoś ci sie podrąbał
|
|
Powrót do góry |
|
|
Betsy
Członek mafii postowej
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: Leszno Płeć:
|
Wysłany: Pon 11:54, 10 Kwi 2006 Temat postu: Re: Usuwanie postów... |
|
|
Marcin909 napisał: | Mam pomysł by przy usuwaniu użytkownika znikały wszystkie jego posty a nie przemieniały się na gościa - lub dodać funkcje usuń wszystkie posty tego użytkownika... (najczęściej to sa spammerzy na forum i jak zaatakują to strasznie dużo sprzątania jest)
|
nie zgadzam sie
wiele z osob, ktore pisza na moim forum pisza wartosciowe rzeczy i usuniecie ich postow byloby troche nie na miejscu...
Poza tym.. gubi sie sens watku gdy ktos odpowiada na takie posty...
Od tego sa moderatorzy zeby sprzatali po spamerach
|
|
Powrót do góry |
|
|
haSq
Aktywny amator
Ostrzeżeń: 5/5 Skąd: Brzeg Dolny
|
Wysłany: Pon 12:00, 10 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
Pomysł super, mam ten sam problem.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Marcin909
Nowicjusz
Ostrzeżeń: 3/5
|
Wysłany: Sob 15:00, 15 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
Też tak uważam nie wiem tylko czy zostanie wprowadzony
|
|
Powrót do góry |
|
|
pppiekarz
Prawa ręka mafii
Ostrzeżeń: 2/5 Skąd: z odległej galaktyki...
|
Wysłany: Sob 15:05, 15 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
Betsy napisał: |
Marcin909 napisał: | Mam pomysł by przy usuwaniu użytkownika znikały wszystkie jego posty a nie przemieniały się na gościa - lub dodać funkcje usuń wszystkie posty tego użytkownika... (najczęściej to sa spammerzy na forum i jak zaatakują to strasznie dużo sprzątania jest)
|
nie zgadzam sie
wiele z osob, ktore pisza na moim forum pisza wartosciowe rzeczy i usuniecie ich postow byloby troche nie na miejscu...
Poza tym.. gubi sie sens watku gdy ktos odpowiada na takie posty...
Od tego sa moderatorzy zeby sprzatali po spamerach |
Ja tez sie nie zgadzam, jak sobie nie radzisz to zatrudnij wiecej moderatorow. Po za tym jak juz wspomnial kolega ktos moze wtedy miec watek bez sensu...
P.S.
haSq napisał: | Pomysł super, mam ten sam problem. |
haSq sie doigral wrescie, wszyscy mu pisali, zeby troche przystopowal i ma teraz za swoje BAN...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Psiara
Amator postów
Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Sob 15:06, 15 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
Żeby tylko tego nie wprowadzili. Ja twierdzę tak jak Betsy. Bo, rozumiem usunąć użytkownika ale nie jego posty bo jak powiedziała Betsy potem można się w wątku pogubić. A nawet jak się kogoś musi usunąć to nie znaczy, że ten ktoś nic wartościowego nie napisał.
No, chyba że macie takie fora na których nikt nic wartościowego nie umie napisać xD.
Posty se możecie ręcznie usunąć.
A jak wprowadzą to żeby była możliwość wyłączenia tego przez admina forum.
Sądzę, że są potrzebniejsze rzeczy do zrobienia (np. pochwały) a nie takie bzdety.
|
|
Powrót do góry |
|
|
S Jacko
Wymiatacz
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gdynia - Oksywie Płeć:
|
Wysłany: Sob 15:11, 15 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
!ko$ek! napisał: | to nie możliwe każdy komp podłączony do sieci ma swój jeden unikalny IP chyba że ktoś ci sie podrąbał |
Jeżeli są w jakiejś sieci (np. osiedlowej, akademik itp.) to mogą mieć wspólne IP zewnętrzne.
Wewnętrzne (wewnątrz sieci) się róznią, ale to przez które łączą się na zewnątrz może być takie samo.
Po drugie nie każdy komp ma swoje indywidualne IP. Jeżeli masz zmienne IP (np. neostrada), to za każdym razem łączysz się przez inne, ale przez poprzedniego hosta może połączyć się już ktoś inny. Tak samo Ty za którymś tam razem możesz trafić to samo.
|
|
Powrót do góry |
|
|
mackozbogdanca
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 2/5
|
Wysłany: Nie 7:53, 16 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
Podoba mi sie ten pomysl, bo ktos przeklinal itd. i teraz chcemy go usunac razem z postami, a sie nie da... i bedziemy musieli usuwac te jego glupie posty godzinami...
|
|
Powrót do góry |
|
|
pppiekarz
Prawa ręka mafii
Ostrzeżeń: 2/5 Skąd: z odległej galaktyki...
|
Wysłany: Nie 10:46, 16 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
Tak, ale nie widzisz problemu tracenia wątków. Niektórzy takim ludziom napisza coś sesnownego, a jak skasujesz ich posty to nawet nie będzie wiadomo o co chodzi. Jak dla mnie to wystarczy takich gostków kasować, a ich posty tylko niektóre..
|
|
Powrót do góry |
|
|
moderatorsalam
Maniak postów
Ostrzeżeń: 2/5
|
Wysłany: Nie 13:26, 16 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
mackozbogdanca napisał: | Podoba mi sie ten pomysl, bo ktos przeklinal itd. i teraz chcemy go usunac razem z postami, a sie nie da... i bedziemy musieli usuwac te jego glupie posty godzinami... |
rzecz jest taka:
1 można wprowadzić cenzure (w PA), wtedy automatycznie wszytskie wpisane słowa zmienią się na to co chcecie.
2 trzeba sprzątac na bierząco, banować, wywalać ... a założe się, że jak tych postów jest AZ tyle, że to kupa roboty ze wypstrykaniem Szuka posty i kasowaniem po koleii, to chyba nikt nie jest realnie zapamiętać co w nich było i jak przedmówcy zaznaczyli wątki potracą sens
|
|
Powrót do góry |
|
|