Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
~zychu
Mistrz
Przeczytał: 0 tematów
Wysłany: Czw 12:22, 29 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
Eisenhower_ napisał: | Najlepiej byłoby gdyby nie informowano o przewidywanych innowacjach i trzymano to w ścisłej tajemnicy aż do momentu wprowadzenia ich. Bo inaczej mamy na forum kolejne wylewy frustratów, którym nie pomagają żadne wyjaśnienia i tłumaczenia. |
Zawsze byłem takiego zdania.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
taja
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: ja jestem z miasta to widać słychać i czuć Płeć:
|
Wysłany: Pią 19:25, 30 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
nie wymagajcie za wiele bo te fora są za darmo i czekanie na nowe opcje to cena jaką powinniśmy zapłacić.
Ostatnio zmieniony przez taja dnia Pią 19:26, 30 Maj 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
patryk5700
Aktywny amator
|
Wysłany: Pią 21:35, 30 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
taja napisał: | nie wymagajcie za wiele bo te fora są za darmo i czekanie na nowe opcje to cena jaką powinniśmy zapłacić. |
żaden argument... ja mogę zapłacić tyle ile sobie liczą inne płatne serwery...
ale wtedy bym więcej wymagał
A tak na serio, to lepiej by było jakby ukończyli subfora i podali datę wprowadzenia tego modu na wszystkie fora, niż tak jak jest teraz... I jestem skłonny przypuszczać że z dniem kiedy napisali o tym że testują subfora dopiero się za nie zabrali... bo ile można testować...
Edycja
Do postu poniżej
Po pierwsze ludzie odpowiedzialni na fora.pl powinni być na poziomie zaawansowanym w tych sprawach... a mi się wydaje że piszą te subfora z jakimś "poradnikiem" krok po kroku...
Po drugie... heh... niby za co mam dostać ostrzeżenia za to, że wymagam czegoś od fora.pl żeby i moje forum jakiś wyglądało ? niedorzeczne...
Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie... moje nie było niezgodne z regulaminem... Ten dział jest właśnie od takich spraw...
I po trzecie Piszesz że mam założyć forum na innym serwerze...
Jak dostane bazę danych to już mnie nie ma Nie przenoszę się bo szkoda mi ponad 17tys userów i prawie 90tys postów...
To wszystko co chciałem powiedzieć na ten temat...
Ostatnio zmieniony przez patryk5700 dnia Sob 7:59, 31 Maj 2008, w całości zmieniany 7 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Pią 21:47, 30 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
Napisz sam moda i potestuj byś wiedział ile można testować. Jak skończą to będzie. Tak ciężko zrozumieć ze w tym modzie każdy błąd może kosztować utarte tematów na forum. Jest ok 500 for.
Mody piszą w serwisie od podstaw. To wymaga czasu, tym bardziej przy takim modzie jak subfora. Było o tym pisane wielokrotnie. Pod każdy styl trzeba pisać odrobinę inaczej. Widze że dopiero jak Ci dadzą kilka ostrzeżeń to zrozumiesz. Jak skończą to wprowadzą. Proste.
Jak Ci coś nie odpowiada, masz szeroki wybór serwerów na których będziesz za odpowiednią opłata wymagać czegokolwiek. Tyle że tam będziesz mógł wymagać tylko obsługę serwera. Obsługa forum była by tylko i wyłącznie przez Ciebie. Sam byś wprowadzał mody.
Edit po edicie wyżej
Jak byś czytał co jest pisane na tym forum to byś wiedział że bazy nie dostaniesz. Nawet jak byś dostał to jest ona inna niż standardowe bazy wiec nie zainstalowałbyś jej na forum.
Ludzie którzy piszą mody są tylko ludźmi i popełniają błędy Mimo stopnia zaawansowania. Więc potrzeba testów. I jak uznają ze skończyli to go wprowadzą. Tymbardziej przy takim modzie gdzie strat może byc sporo więcej przy błędach. Jednak nie wszyscy to potrafią zrozumieć.
Dzięki temu jak się domyślam, przez kilka osób (między innymi patryk5700) o modach będziemy się dowiadywać jak już będzie na serwerach zainstalowany.
Ostatnio zmieniony przez Dr.Kidler dnia Sob 10:02, 31 Maj 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
x-alien
Moderator
Wysłany: Sob 10:44, 31 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
@patryk5700
po pierwsze, jako zwykły, szary uzytkownik serwisu, który udostępnia Ci forum z darmo nie masz prawa nic wymagać.
po drugie jak napisał Dr.Kidler pod każdy styl wygląda to trochę inaczej - i dlatego warto zauważyć że na fora.pl jest ponad 130 styli.
po trzecie, fora.pl jako darmowy serwis nie musi czegokolwiek podawać użytkownikom do wiadomości. mogą tworzyć nowe mody bez wiedzy użytkowników, lub też nie tworzyć ich wogóle. mówisz o dacie wprowadzenia tego modu. chłopie, terminy to możesz ustalać sobie u lekarza a nie w serwisie gdzie jest pół miliona for. tutaj każdy błąd będzie kosztował majątek i pełno straconego czasu.
a po czwarte i ostatnie, dobrze Ci radzę nie wypowiadać się na temat zaawansowania ludzi pracujących przy fora.pl, bo sam zapewne nie dorastasz im w programowaniu i modyfikacjach php do pięt.
|
|
Powrót do góry |
|
|
herikon
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 18:34, 31 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
MAm pytanie w związku z powyższym. Czy jest możliwość "podglądnięcia" chociażby na jakimś forum testowych owych subfór lub czy jest chociażby możliwość zamieszczenia kilku printscreanów na tym forum? Myślę że taki sposób mógłby załatwić mnożące się pytania o termin. Ludzie cierpliwiej by czekali bo widzieliby że opłaca się czekać.
|
|
Powrót do góry |
|
|
x-alien
Moderator
Wysłany: Sob 19:05, 31 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
niestety nie ma takiego forum "z podglądem"
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kamulec
Amator postów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sob 11:26, 21 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Pomyśle o tym tak: fora.pl jest serwisem komercyjnym, anie charytatywnym. Stwierdzenie, że "subofora kiedyś będą" może zatrzymać osoby, któe z powodu ich braku chciałby się przenieść.
Z punktu widzenia mnie, jako użytkownika najlepszym rozwiązaniem byłoby podanie informacji dopiero po wstępnej fazie testów, gdy można powiedziec że będą "najwcześniej za miesiąc, najpóźniej za pół roku".
|
|
Powrót do góry |
|
|
patryk5700
Aktywny amator
|
Wysłany: Sob 12:16, 21 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Subfora mają być w środę
|
|
Powrót do góry |
|
|
x-alien
Moderator
Wysłany: Sob 13:10, 21 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Kamulec napisał: | Pomyśle o tym tak: fora.pl jest serwisem komercyjnym, anie charytatywnym. Stwierdzenie, że "subofora kiedyś będą" może zatrzymać osoby, któe z powodu ich braku chciałby się przenieść.
Z punktu widzenia mnie, jako użytkownika najlepszym rozwiązaniem byłoby podanie informacji dopiero po wstępnej fazie testów, gdy można powiedziec że będą "najwcześniej za miesiąc, najpóźniej za pół roku". |
informacja o tym została właśnie wtedy podana. po napisaniu skryptu zaczęły się testy i wyszło że niedługo ma to być wprowadzone.
poza tym, to oczywiste że kokosów nie dostaniecie. ani tu ani na innym serwisie. to jest DARMOWE i najwyższy czas to zrozumieć. dostajecie coś za friko i trzeba się tym cieszyć. a dla najbardziej wymagających stworzono prywatne serwery i jak ktoś chce to może z nich korzystać.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wojtker
Nowicjusz
|
Wysłany: Sob 15:14, 21 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
patryk5700 napisał: | Subfora mają być w środę |
A skąd Ty masz takie info??
Może wie ktoś (z pewnego źródła) kiedy w końcu zostaną wprowadzone??
Ta wiedza pomoże choć troche w uspokojeniu niecierpliwości.
|
|
Powrót do góry |
|
|
x-alien
Moderator
Wysłany: Sob 15:50, 21 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
nie ma określonego terminu wprowadzenia subfor.
na stronie głównej fora.pl widnieje tylko informacja, że oczekujemy na ten dodatek.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wojtker
Nowicjusz
|
Wysłany: Sob 15:54, 21 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
A wiadomo czy w ogóle w tym roku doczekamy sie na nie czy raczej są nikłe szanse na to?
|
|
Powrót do góry |
|
|
x-alien
Moderator
Wysłany: Sob 15:59, 21 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
myślę że to kwestia kilku tygodni bo już od dawna je testują.
nie jest to raczej kwestia lat
|
|
Powrót do góry |
|
|
patryk5700
Aktywny amator
|
Wysłany: Sob 21:31, 21 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Zapraszam na www.fora.pl
Dodajcie sobie numer GG fora.pl 34567 do swoich kontaktów
I w opisie jest napisane że subfora mają być w środę...
Teraz widzę jak się tym interesujecie...
Ostatnio zmieniony przez patryk5700 dnia Sob 21:32, 21 Cze 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|