Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kostrzewa87
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 9:53, 28 Lut 2010 Temat postu: dodatkowe informacje o użytkowniku |
|
|
Witam, nie wiem czy dany temat już gdzieś się przetoczył, przeglądałem forum ale jakoś się na niego nie natknąłem więc tak:
Sądzę iż dobrą możliwością byłyby dodatkowe informacje dla administracji odnośnie użytkownika , jak np IP czy wiek. Ułatwiłoby to nam, adminom wiele zmartwień przez głupich ludzi (użytkowników - spamerów, oftopów itp) , co o tym sądzicie? da się parę takich opcji dodać do forum? Pozdrawiam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Nie 10:07, 28 Lut 2010 Temat postu: Re: dodatkowe informacje o użytkowniku |
|
|
kostrzewa87 napisał: | Witam, nie wiem czy dany temat już gdzieś się przetoczył, przeglądałem forum ale jakoś się na niego nie natknąłem więc tak:
Sądzę iż dobrą możliwością byłyby dodatkowe informacje dla administracji odnośnie użytkownika , jak np IP czy wiek. Ułatwiłoby to nam, adminom wiele zmartwień przez głupich ludzi (użytkowników - spamerów, oftopów itp) , co o tym sądzicie? da się parę takich opcji dodać do forum? Pozdrawiam |
Było o tym wspominane dużo wcześniej. Sam nawet sugerowałem by w profilu usera było dla administratora widoczne IP.
Dodatkowe pola w profilu też proponowano. Jak łatwo się domyśleć do tej pory tego nie wprowadzono. Nie sądzę tez by to zrobiono.
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
Przeczytał: 61 tematów
|
Wysłany: Pią 13:24, 05 Mar 2010 Temat postu: Re: dodatkowe informacje o użytkowniku |
|
|
Dr.Kidler napisał: | Było o tym wspominane dużo wcześniej. Sam nawet sugerowałem by w profilu usera było dla administratora widoczne IP.
Dodatkowe pola w profilu też proponowano. Jak łatwo się domyśleć do tej pory tego nie wprowadzono. Nie sądzę tez by to zrobiono. |
Jest widoczne IP dla każdego pisanego posta (ostatnie okieneczko nad każdym postem), coś wnioskować z tego można.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Pią 15:15, 05 Mar 2010 Temat postu: Re: dodatkowe informacje o użytkowniku |
|
|
jkw napisał: |
Dr.Kidler napisał: | Było o tym wspominane dużo wcześniej. Sam nawet sugerowałem by w profilu usera było dla administratora widoczne IP.
Dodatkowe pola w profilu też proponowano. Jak łatwo się domyśleć do tej pory tego nie wprowadzono. Nie sądzę tez by to zrobiono. |
Jest widoczne IP dla każdego pisanego posta (ostatnie okieneczko nad każdym postem), coś wnioskować z tego można. | Problem w tym ze jeśli Ci ktoś włazi i spamuje ludziom po PW, a nie pisze postów to o IP możesz sobie pomarzyć. Chyba że trafisz na niego w jak będzie w tej samej chwili co Ty na forum. Wnioski sobie wyciągnij sam. Skasujesz gościa a on po chwili ma już nowe konto na innym mailu.
Każdy ma inne forum, inne priorytety i inne problemy. Ktoś wykorzystał by widoczność w ten sposób IP, inni SB jeszcze inni pochwały galerie itp.
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
Przeczytał: 61 tematów
|
Wysłany: Pon 12:11, 08 Mar 2010 Temat postu: |
|
|
Oczywiście, na takiego spamera rada jast niemożliwa.
Kłopoty zawsze mieć jakieś będziemy.
Obligatoryjne wpisanie w Profil IP też wiele by nie zmieniło bo zawsze może wypełniać rejestrację z nie swojego Adresu IP.
I IP i adres mailowy bardzo często są fikcyjne - nic na to nie można poradzić.
|
|
Powrót do góry |
|
|