Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pytania
Amator postów
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 2/5
|
Wysłany: Wto 15:50, 14 Lis 2006 Temat postu: Adminowi założycialowi nie powinno się dać zdjąć admina. |
|
|
W związku z tym, że Fora są coraz częściej kradzione wnioskuję o to, żeby adminowi założycielowi nie dało się zdjąć admina.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Kasia_P
Wymiatacz
Ostrzeżeń: 5/5 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Wto 15:52, 14 Lis 2006 Temat postu: Re: Adminowi założycialowi nie powinno się dać zdjąć admina. |
|
|
pytania napisał: | W związku z tym, że Fora są coraz częściej kradzione wnioskuję o to, żeby adminowi założycielowi nie dało się zdjąć admina. |
popieram, dobre rozwiązanie, ale czy realne do wykonania?
|
|
Powrót do góry |
|
|
~zychu
Mistrz
Wysłany: Wto 15:54, 14 Lis 2006 Temat postu: Re: Adminowi założycialowi nie powinno się dać zdjąć admina. |
|
|
pytania napisał: | W związku z tym, że Fora są coraz częściej kradzione wnioskuję o to, żeby adminowi założycielowi nie dało się zdjąć admina. |
nawet jeśli,
masz takiego moda?
A poza tym ... dobre hasło, nie logować się z innego kompa - a wszystko bedzie ok.
|
|
Powrót do góry |
|
|
~Zbychu
Maniak postów
Ostrzeżeń: 5/5
|
Wysłany: Wto 16:04, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Napewno mozliwe,bo na innych forach jest.Pytanie tylko,czy są w stanie zainstalować?
|
|
Powrót do góry |
|
|
~zychu
Mistrz
Wysłany: Wto 16:07, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
~Zbychu napisał: | Napewno mozliwe,bo na innych forach jest.Pytanie tylko,czy są w stanie zainstalować? |
Nie
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kasia_P
Wymiatacz
|
Wysłany: Wto 16:30, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się Kochani koledzy, że problem jest tu inny. Jeśli można z głównego Admina zrobić użytkownika, a przy próbie przywrócenia mu uprawnień wychodzi komunikat "główny admin nie może byc zdegradowany" to znaczy że gdzieś jest błąd i ten komunikat powinien się pojawiać przy próbie zrobienia z głównego Admina Użytkownika... Nie sądzicie tak jak ja?
|
|
Powrót do góry |
|
|
pytania
Amator postów
|
Wysłany: Wto 17:13, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Miałem już tak. Dobre hasło nie pomoże. Jakimś sposobem kolesie sie odbanowali i włamali na admina.
|
|
Powrót do góry |
|
|
BartoszPL
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto 17:15, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Masz racje ja też miałem taki przypadek, ale wszystko wróciło do normy. Byłem zwykłym userem własnego forum, innych adminów zbanowali. A tak przy okazji, to łatwo wejść komuś na forum, tyko czema mieć szczęście. Po prostu dajesz przypomnienie hasła jakiegoś użytkownika, podajesz e-mail i hasło wysyła ci na e-maila. W e-mailu dajesz podpowiedź i jak masz łatwą podpowiedź, to ktoś wejdzie ci na e-maila i ma w rękach twoje hasło. Sam tak robiłem w niektórych grach online.
|
|
Powrót do góry |
|
|
~zychu
Mistrz
Wysłany: Wto 17:28, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
BartoszPL napisał: | Masz racje ja też miałem taki przypadek, ale wszystko wróciło do normy. Byłem zwykłym userem własnego forum, innych adminów zbanowali. A tak przy okazji, to łatwo wejść komuś na forum, tyko czema mieć szczęście. Po prostu dajesz przypomnienie hasła jakiegoś użytkownika, podajesz e-mail i hasło wysyła ci na e-maila. W e-mailu dajesz podpowiedź i jak masz łatwą podpowiedź, to ktoś wejdzie ci na e-maila i ma w rękach twoje hasło. Sam tak robiłem w niektórych grach online. |
I to się zwie głupota ludzka - daje się trudne pytania, trudne odpowiedzi i trudne hasła!
|
|
Powrót do góry |
|
|
shadow_Devil
Boss mafii postowej
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warszawa - Sadyba
|
Wysłany: Wto 19:08, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
no jak ktos jest glupi i daje sobie przypomnienie w stylu moje imie albo cos to naprawde nei trudno jest zgadnac... trudne hasla trune pytania i nie macie problemu tu jakos sie nikt jeszcze nei wlamal...
|
|
Powrót do góry |
|
|
~Zbychu
Maniak postów
|
Wysłany: Wto 19:20, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
No wiesz.Kto mądry włamie się w samo cenztrum fora.pl? Tutaj mowa o mniejszych forach.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kasia_P
Wymiatacz
|
Wysłany: Wto 19:30, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
~Zbychu napisał: | No wiesz.Kto mądry włamie się w samo cenztrum fora.pl? Tutaj mowa o mniejszych forach. |
Jeśli ktoś potrafi się włamać na mniejsze forum to i na to się włamie, ale takie rzeczy to tylko w er...e
|
|
Powrót do góry |
|
|
~Zbychu
Maniak postów
|
Wysłany: Wto 19:48, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Mi chodziło o to ,że po_lak nie zostawiłby tego tak od tak ,a zwykły admin małego forum co zrobi? Jak się uda to sie zwróci o pomoc i tyle
|
|
Powrót do góry |
|
|
~zychu
Mistrz
Wysłany: Wto 19:55, 14 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
~Zbychu napisał: | Mi chodziło o to ,że po_lak nie zostawiłby tego tak od tak ,a zwykły admin małego forum co zrobi? Jak się uda to sie zwróci o pomoc i tyle |
Zanim admin zobaczyłby co się dzieje na forum wszystko zostałoby skasowane.
narazie nic nie będzie ponieważ serwery i tak są przeciążone (dowodem jest ostatnia awaria)
|
|
Powrót do góry |
|
|
~Zbychu
Maniak postów
|
Wysłany: Wto 20:02, 14 Lis 2006 Temat postu: |