Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Amornuncamuere
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Pon 15:45, 11 Mar 2013 Temat postu: Zmiana stylu. |
|
|
Hej, mam problem.. Chciałabym wgrać własny styl forum i nie wiem jak to zrobić, a jeśli chodzi o PA -> Style -> Utwórz, to ja się nie mogę połapać w tym wszystkim... Jest to strasznie skomplikowane... Jest jakiś łatwiejszy sposób?
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Amornuncamuere dnia Pon 19:13, 11 Mar 2013, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
icoder.pl
Amator postów
Ostrzeżeń: 5/5
Wysłany: Pon 21:29, 11 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
Nie można wgrać własnego stylu, jedynie te zainstalowana na fora.pl
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Wto 10:22, 12 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
icoder.pl napisał: | Nie można wgrać własnego stylu, jedynie te zainstalowana na fora.pl |
Nieprawda! Jeśli masz napisany własny styl i gdzieś zahostingowany tak aby miał adres internetowy to wchodzisz w
PA>>Ogólne>>Konfiguracja>>Zewnętrzny plik CSS
Umożliwia zdefiniowanie własnego stylu za pomocą zewnętrznego pliku CSS. Link do pliku poprzedź frazą "http://".
w pole obok wpisujesz adres swojego zahostingowanego stylu>>Wyślij
Ostatnio zmieniony przez jkw dnia Wto 10:22, 12 Mar 2013, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
zdzisiek999999
Amator postów
Wysłany: Wto 17:00, 12 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
jkw napisał: |
icoder.pl napisał: | Nie można wgrać własnego stylu, jedynie te zainstalowana na fora.pl |
Nieprawda! Jeśli masz napisany własny styl i gdzieś zahostingowany tak aby miał adres internetowy to wchodzisz w
PA>>Ogólne>>Konfiguracja>>Zewnętrzny plik CSS
Umożliwia zdefiniowanie własnego stylu za pomocą zewnętrznego pliku CSS. Link do pliku poprzedź frazą "http://".
w pole obok wpisujesz adres swojego zahostingowanego stylu>>Wyślij |
Szczerze, to nie wiem czy jest sens żebyś to pisała w co drugim poście.
1. I tak nikt nie czyta niżej, tylko założy swój temat
2. Ktoś, kto nie potrafi się połapać w PA, raczej nie będzie znał kodu CSS i nie napisze stylu od tak, jakby to robił codziennie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
icoder.pl
Amator postów
Ostrzeżeń: 5/5
Wysłany: Wto 20:05, 12 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
A jeśli mamy być dosłowni, to podpięcie pliku CSS to nie wgranie stylu...
|
|
Powrót do góry |
|
|
charytatywnie
Nowicjusz
Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Wto 20:09, 12 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
icoder.pl napisał: | A jeśli mamy być dosłowni, to ppięcie pliku CSS to nie wgranie stylu... |
faktem jest, iż po wgraniu pliku CSS wg metody wskazanej przez jkw dany styl (zgodny z nazwą zdefiniowaną w pliku CSS) pojawia się nam na liście dostępnych styli.
Czyli icoder.pl nie masz racji......
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Śro 9:07, 13 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
zdzisiek999999 napisał: | ...
Szczerze, to nie wiem czy jest sens żebyś to pisała w co drugim poście.
1. I tak nikt nie czyta niżej, tylko założy swój temat
2. Ktoś, kto nie potrafi się połapać w PA, raczej nie będzie znał kodu CSS i nie napisze stylu od tak, jakby to robił codziennie. |
Po to tu jesteśmy żeby odpowiadać na pytania, obojętnie ile razy. I nieważne czy w nowym temacie czy po kilka razy w jednym temacie. Grunt aby odpowiedź była zgodna ze stanem faktycznym. Co i Tobie zalecam.
|
|
Powrót do góry |
|
|
NianiaOgg
Taki se gostek
Wysłany: Śro 14:14, 13 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
Dzień dobry, mam pytania dwa.
1/ program nie reaguje na próby zmian rozmiaru czcionek, coś można z tym zrobić? Są tak malutkie, że niektórym przyda się lupa
2/ awatary nie działają. Wprawdzie program pisze że owszem, profil został zmieniony, ale na stronie forum pojawia się tylko taki kwadracik pusty, zamiast awatara. Rozmiar i pixele , wszystko jest tak jak należy, a mimo to awatar się nie pojawia.
Wiadomo może czy coś się dałoby z tym zrobić?
pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
|
zdzisiek999999
Amator postów
Wysłany: Śro 19:13, 13 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
1. Klikac Ctrl i suwakiem na myszce jedziesz w górę
2. Zmień przeglądarkę, sprawdź czy inne obrazki się pojawiają, sprawdź wtyczki, popytaj, czy u innych też tak jest (jeśli nie, sprawdź łącze)
3. Zakładaj swój własny temat, jak chcesz się o coś zapytać, a nie podpinasz się pod inne.
|
|
Powrót do góry |
|
|
NianiaOgg
Taki se gostek
Wysłany: Śro 19:25, 13 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
zdzisiek999999 napisał: | 3. Zakładaj swój własny temat, jak chcesz się o coś zapytać, a nie podpinasz się pod inne. |
no rzeczywiście, podpięłam się pod cudzy temat. Sorry
1. nie rozumiem z tą czcionką. W panelu administratora chcę przestawić wielkość czcionki na forum, gdzie to ctrl i suwak zastosować???
tam są pola w których wpisuje się wielkość czcionki, ale mimo wprowadzania zmian, czcionka nadal jest niezmieniona - a program pisze że zapisał zmiany.
2. i jest nie aktywna funkcja avatatów pomimo właściwych ustawień w konfiguracji.
no tak, jestem w cudzym temacie...
Ostatnio zmieniony przez NianiaOgg dnia Śro 19:39, 13 Mar 2013, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Czw 8:49, 14 Mar 2013 Temat postu: |
|
|
A nie!!
W PA tego się nie da zrobić. Możesz ustawić sobie większą czcionkę w przeglądarce której używasz. Np w IE - Widok>>Rozmiar tekstu>>wybierasz jakie chcesz mieć , w Firefoksie - Widok>>Powiekszenie>>wybierasz jakie Ci odpowiada
Albo uniwersalnie, tak jak pisał zdzisiek999999, to znaczy nigdzie nie wchodzisz, na klawiaturze kompa naciskasz klawisz "Ctrl" i ma myszce jedziesz "pokrętłem" w górę!
Ostatnio zmieniony przez jkw dnia Czw 8:50, 14 Mar 2013, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|