Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
BASF
Moderator
Przeczytał: 0 tematów
Wysłany: Pon 21:30, 14 Lip 2008 Temat postu: Zmiana koloru "Statystyk" i linku w poście |
|
|
Witam.
Zwracam się z dwoma pytaniami.
1. Czy jest możliwość zmiany koloru napisu "Statystyki" na stronie głównej. Domyślnie u mnie jest pomarańczowy a do koloru stylu pasowałby niebieski. Czy jest wogóle możliwa w edycji stylu zmiana tego koloru.
[link widoczny dla zalogowanych]
2. Czy jest możliwość zmiany na stałe koloru czcionki linku w postach?? W moim skinie jest bardzo podobny do jego tla i jest mało wyrazisty.
[link widoczny dla zalogowanych]
Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez BASF dnia Czw 10:09, 17 Lip 2008, w całości zmieniany 3 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Pucuś
Boss mafii postowej
Wysłany: Wto 9:53, 15 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
1. Co do pierwszego wiem , ze da sie to zmienic ale nie pamietam ktora to jest rubryka , chyba kolor czcionki 2 , ale nie jestem pewien.
2. Chyba da sie ale w tym Ci na pewno nie pomoge
|
|
Powrót do góry |
|
|
BASF
Moderator
Wysłany: Czw 10:10, 17 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
Za wiele mi nie pomogłeś. Może jednak znajedzie się tu ktoś kto zna odpowiedź na moje pytania.
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Czw 10:20, 17 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
BASF napisał: | Za wiele mi nie pomogłeś. Może jednak znajedzie się tu ktoś kto zna odpowiedź na moje pytania. |
Co do 1. pytania to Pucuś ma rację PA->Style->Utwórz i w Kolor Czcionki 2: wpisz odpowiednią wartość heksadecymalną koloru.
2. Podaj jaki to jest styl - jest wielce prawdopodobne, że można ten kolor zmienić przy użyciu zewnętrznego pliku CSS.
|
|
Powrót do góry |
|
|
BASF
Moderator
Wysłany: Czw 10:22, 17 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
Dzięki za odpowiedź na pierwsze pytanko.
Co do stylu, o który pytałeś to fiapplegreen
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Czw 10:43, 17 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
Tak jak pisałem wcześniej - moim zdaniem najłatwiej zrobić to przez zewn. plik CSS (poszukaj w FAQ jak go użyć):
Kod: | .postbody a{
color: #ff0000;
} |
Gdy dokleisz do istniejącego pliku CSS powyższy kod odnośniki w postach będą koloru czerwonego.
PS. W tym stylu pliki tła obrazków są podane przy pomocy ścieżek względnych. W zewnętrznym pliku CSS potrzebujesz użyć ścieżki bezwzględnej - aby taką uzyskać przy pomocy edytora zamień wszystkie wystąpienia
na
Kod: | http://picsrv.fora.pl/fiapplegreen/images/ |
Edit: Co do pierwszego pytania, to jeszcze zaznaczę, że nie w każdym stylu to jest dostępne niestety - nie wszyscy autorzy przewidzieli możliwość edycji tych stylów. W fiapplegreen - jest to możliwe.
Edit: To raczej jest "Kolor czcionki 3:", ale fiapplegreen - kaszani się niestety przy zmianie tej wartości
Ostatnio zmieniony przez kamilk dnia Czw 11:01, 17 Lip 2008, w całości zmieniany 3 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|