Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Pasiek
Maniak postów
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: dobre pytanie
|
Wysłany: Wto 10:47, 09 Lut 2010 Temat postu: Zezwolenia for - tryb prosty/zaawansowany nie działa |
|
|
Szukałem, lecz nic nie znalazłem.
Problem jest taki - w Kontroli Zezwoleń For od pewnego, dłuższego czasu nie działa przełącznik pomiędzy trybem prostym, a zaawansowanym. Jeszcze niedawno normalnie mogłem przełączyć na tryb zaawansowany [miałem jeden dział], teraz mam więcej działów i te nowo utworzone są w trybie prostym, a dział, który jest od początku jest w trybie zaawansowanym [tak, jak wcześniej ustawiłem] i nie można tego zmienić. Po kliknięciu, pokazuje się wczytywanie strony na ułamek sekundy i poza tym nic się nie dzieje. Problem ten występuje pod przeglądarką Opera 10.10, pod innymi [Firefox, IE] wszystko działa jak należy. Owszem, mógłbym edytować opcje w innych przeglądarkach, ale przecież nie o to chodzi.. Proszę o pomoc.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Pasiek dnia Wto 11:38, 09 Lut 2010, w całości zmieniany 4 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Wto 11:29, 09 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
Ostatnio, tzn. od prawie trzech tygodni, na fora.pl nie działa wiele opcji lub działa źle.
Tu masz przykładowe tematy:
http://www.forum.fora.pl/pomoc-i-pytania,3/nie-dziala-pokazywanie-kto-jest-na-forum,38049.html
http://www.forum.fora.pl/bledy,6/bledy-w-zestawieniu-statystyk-kto-jest-na-forum,38073.html
http://www.forum.fora.pl/bledy,6/bledne-statystyki,38026.html
http://www.forum.fora.pl/bledy,6/zglaszajcie-bledy,35531-60.html
Prowadzimy regularną wojnę o nasze prawa, prawa użytkowników fora.pl
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pasiek
Maniak postów
|
Wysłany: Sob 11:05, 27 Mar 2010 Temat postu: |
|
|
Ponawiam prośbę o pomoc, fora.pl zostały naprawione, a ja dalej borykam się z problemem opisanym wyżej. Obecnie używam przeglądarki Opera 10.51 i ciągle nie mogę przełączyć między trybem prostym i zaawansowanym.. strona tylko się odświeży w moment i nic poza tym.
edit:
W ustawieniach zezwoleń użytkowników również występuje ten sam problem.
Ostatnio zmieniony przez Pasiek dnia Sob 11:08, 27 Mar 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Sob 11:33, 27 Mar 2010 Temat postu: |
|
|
Wyczyść ciastka w przeglądarce i się zaloguj na nowo. U mnie na tej wersji Opery działa normalnie.
Możliwe że coś niepoprawnie zablokowałeś jakąś ścieżkę. Wybierz prawym
na stronie Preferencje dla witryny i w nich Zawartość, a tam Wyłącz blokowanie zawartości.
Możesz też w Preferencje dla witryny usunąć wszystkie ciasteczka.
Sprawdź czy masz włączone JavaScript
Wciśnij F12 i zobacz czy jest zaznaczone Włącz obsługą JavaScript
Problem na 99% znajduje si na Twoim komputerze. Zapewne właśnie w niewłaściwej konfiguracji Opery.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pasiek
Maniak postów
|
Wysłany: Nie 2:16, 28 Mar 2010 Temat postu: |
|
|
Tak też właśnie podejrzewam, że to coś nie tak z Operą - przecież w FF i w IE normalnie wszystko działa
Tak więc: wszystkie ciasteczka usunąłem, wyłączyłem blokowanie zawartości [choć i tak tylko tą największą reklamę blokowałem], Java jest włączona [nawet w preferencjach witryny zezwoliłem na wszelkie możliwe akcje skryptów]. Właściwie w preferencjach dla witryny wszystkie opcje przekopałem, bez wyjątków, jednak dalej jest problem..
Ostatnio zmieniony przez Pasiek dnia Nie 2:17, 28 Mar 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pasiek
Maniak postów
|
Wysłany: Wto 17:54, 06 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
Sorry, że podbijam temat, ale problem nadal nie jest rozwiązany.
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto 18:28, 06 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
spróbuj użyć naprawiarki
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Śro 16:32, 07 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
Karollem napisał: | spróbuj użyć naprawiarki | A co niby naprawiarka pomoże skoro na innych przeglądarkach jest ok??
Musisz szukać przyczyny w operze. Żeby było to globalne to by innym nie działało poprawnie. Mam opere i u mnie wszystko działa poprawnie. Odinstaluj operę i zainstaluj od nowa na czysto. Zainstaluj najnowsza javę. Najnowszego flasha też mozesz. Tylko tego do opery. Inne moga powodować błędy. Skoro na innych przeglądarkach działa to znaczy że to nie wina forum (serwisu)
Więcej nic się nie da doradzić. Kombinuj z operą. Ewentualnie napisz na forum pomocy Opery. Tam są ludzie którzy wiedza o operze wszystko. Może ułatwią lokalizację problemu.
|
|
Powrót do góry |
|
|