Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Maniek99
Maniak postów
Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Wto 19:32, 15 Cze 2010 Temat postu: zewnętrzny css |
|
|
Witam mam problem z zewnętrznym css po edycji moje forum sie rozjeżdza
myśłałem że może cos źle edytuję jednak jak wgrywam plik css nawet bez zmiany to forum też się rozwala.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Śro 12:44, 16 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
To wygląda na niezaładowany plik css, także sprawdź czy adres do pliku css, który wpisujesz w konfiguracji forum, jest poprawny i wyświetla poprawnie Twój plik.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maniek99
Maniak postów
|
Wysłany: Śro 17:55, 16 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
ok dzięki
powiedzcie jeszcze jak i gdzie mam wstawic ten css na saerwer czytałem poprzednie posty i tam pisano że serwery różnego typu cba.pl itp.
ale jak ?
zakładam taki serwer z jakąś tam nazwą , przez totalcommander wrzucam na jakąś stonę ten mój css?? tak jak pliki html?? nie rozumiem...
i potem podaj link do tej strony ?
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Śro 22:24, 16 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
Plik umieść na dowolnym serwerze. W jaki sposób to zrobisz nie jest istotne. Później kopiujesz link, pod którym dostępny jest plik css i wstawiasz w odpowiednim polu konfiguracji forum (w PA).
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maniek99
Maniak postów
|
Wysłany: Czw 6:59, 17 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
no więc tak zrobiłem załadowłem plik na sendspace i wkleiłem link do pobrania tego pliku niestety efekt widoczny na screenie wyżej
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
Przeczytał: 60 tematów
|
Wysłany: Czw 7:30, 17 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
Maniek99 napisał: | ... zakładam taki serwer z jakąś tam nazwą , przez totalcommander wrzucam na jakąś stonę ten mój css?? tak jak pliki html?? nie rozumiem... |
Piszesz, że zakładasz serwer - co to znaczy "zakładasz"?!?
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Czw 10:48, 17 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
Maniek99 napisał: | no więc tak zrobiłem załadowłem plik na sendspace i wkleiłem link do pobrania tego pliku niestety efekt widoczny na screenie wyżej |
Nie chodzi o link do pobrania pliku. Plik ma być ładowany do przeglądarki bezpośrednio - inaczej ma się po prostu w przeglądarce wyświetlać, a nie pobierać.
Przykładowy link: http://picsrv.fora.pl/deoxGreen/deoxGreen.css - kliknij na niego - tak ma się wyświetlać od razy plik. Nie da się tego zrobić przez hosting plików jak: rapidshare, netload itp. Trzeba mieć normalny hosting gdzie link określa bezpośrednią lokalizację na serwerze.
Tak jak często użytkownicy mają problem z rozróżnieniem linku do strony z obrazkiem od linku do obrazka - Ty musisz zrozumieć jaka jest różnica pomiędzy linkiem do strony z plikiem css, a do samego pliku css.
Ostatnio zmieniony przez kamilk dnia Czw 10:49, 17 Cze 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maniek99
Maniak postów
|
Wysłany: Czw 20:29, 17 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
no więc gdzie mam takowy plik umieścić mozecie podac strony?
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
Przeczytał: 60 tematów
|
Wysłany: Pią 8:45, 18 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
Znalazłam taką odpowiedź
http://www.forum.fora.pl/posting.php?mode=quote&p=239992&sid=32a77fe67ad928746b3ecc8243467a91
cypeczek napisał: | plik css hostujesz na jakimś serwerze: yoyo.pl czy cba.pl i w miejscu zewnętrzny plik css wklejasz bezpośredni link do pliku z rozszerzeniem na koncu. ... |
Są na pewno jeszcze inne serwery dające taką możliwość
Ostatnio zmieniony przez jkw dnia Pią 8:45, 18 Cze 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maniek99
Maniak postów
|
Wysłany: Pią 14:00, 18 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
Tyle to ja sam przeczytałem , po prostu nie rozumiem gdzie mam wgrać ten plik z css
zrozumiałem to tak jak napisałem wyżej "przez totalcommander wrzucam na jakąś stonę ten mój css?? tak jak pliki html?? nie rozumiem...
i potem podaj link do tej strony ?"
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Pią 14:49, 18 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
Maniek99 napisał: | Tyle to ja sam przeczytałem , po prostu nie rozumiem gdzie mam wgrać ten plik z css
zrozumiałem to tak jak napisałem wyżej "przez totalcommander wrzucam na jakąś stonę ten mój css?? tak jak pliki html?? nie rozumiem...
i potem podaj link do tej strony ?" |
Jak nadal nie rozumiesz - to przeczytaj jeszcze raz cały temat.
Tak - plik css umieszcza się w sposób identyczny do pliku html jak i każdego innego - to nie ma przecież żadnego znaczenia.
Nie pytaj czy "przez totalcommandera" - bo możliwości jest dużo, a i programów do FTP jest mnóstwo. Niektóre hostingi posiadają aplikacje typu webFTP i wtedy przesyłanie plików następuje poprzez przeglądarkę.
Dyskusja o wysyłaniu pliku na serwer jest zbędna. Maniek99 - jeśli tego nie potrafisz - znajdź osobę, która pokaże Ci jak to zrobić. Bo to pytanie jest podobne do tego - "z jaką siłą naciskać przycisk myszki?".
Zamykam
|
|
Powrót do góry |
|
|