Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
krisf12
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 17:17, 08 Lip 2008 Temat postu: zdjęcia |
|
|
a jak dawać fotki na forum
bo nie wiem
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
BASF
Moderator
|
Powrót do góry |
|
|
Luka86
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Sob 16:46, 26 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
Witam:)
Ja mam natomiast takie pytanie. Powklejałem kilka zdjęć które wcześniej załadowałem na imageshacka. Powklejałem do posta linki tak aby zdjęcia sie wyświetlały na forum. Z tym, że po chwili zauważyłem, że jedno ze zdjęć sie nie "wczytało" a w jego miejsce pojawiła sie mała ikonka przedstawiająca "pęknięty plik". Czemu tak sie stało?
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Sob 17:33, 26 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
Luka86 napisał: | Witam:)
Ja mam natomiast takie pytanie. Powklejałem kilka zdjęć które wcześniej załadowałem na imageshacka. Powklejałem do posta linki tak aby zdjęcia sie wyświetlały na forum. Z tym, że po chwili zauważyłem, że jedno ze zdjęć sie nie "wczytało" a w jego miejsce pojawiła sie mała ikonka przedstawiająca "pęknięty plik". Czemu tak sie stało? |
Podoba mi się określenie "pęknięty plik"
Taki (albo podobny obrazek - w zależności od przeglądarki internetowej) jest wyświetlany w przypadku wystąpienia błędu wczytywania obrazków. Może to nastąpić z kilku powodów. Pięć jakich przychodzi mi do głowy (być może nie jedyne) to:
1. Zły link do obrazka.
2. Coś co nie jest obrazkiem.
3. Blokada umieszczania obrazków stronach spoza serwera (tzw. blokada hotlinkowania).
4. Plik nie jest plikiem obrazkowym (png, gif i jpg).
5. Zbyt długi czas ładowania obrazków.
Jeśli chodzi o Twój przypadek to może być 1. albo 5.
PS. Piszecie o problemach nie przedstawiając widocznych przykładów (linki ) w takim przypadku nie liczcie na jakąkolwiek sensowną pomoc, a tylko na domysły. Sprawdzajcie czy to nie tylko u was tak się dzieje - skorzystajcie z innej przeglądarki internetowej, a nawet z innego komputera, czy też z innego łącza internetowego. Im więcej danych na temat problemu tym pomoc będzie bardziej rzeczowa. Powinno to leżeć w waszym interesie
|
|
Powrót do góry |
|
|