Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
summers
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 23:07, 30 Cze 2011 Temat postu: Zdalne tworzenie kont użytkowników |
|
|
Witam,
czy istnieje możliwość zdalnego tworzenia kont użytkowników, tzn. aby administrator mógł tego dokonać i sam przydzielić nazwę i hasło?
Jedyna alternatywna opcja jaka przychodzi mi do głowy to wypełnienie formularzy rejestracyjnych w imieniu użytkowników, ale problem w tym, że musiałbym za każdym razem podawać innego maila. W związku z tym, czy można zakładać kilka kont na tego samego maila? Będę wdzięczny za pomoc. Niestety forum które zakładam musi być bardzo mocno zabezpieczone jeśli chodzi o weryfikację kont, więc muszę znaleźć jakiś sposób żeby samemu te konta pozakładać i porozsyłać użytkownikom loginy i hasła. Dziękuję z góry za wszelkie pomysły jak to zrobić.
Pozdrawiam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Pią 8:11, 01 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
Na jeden adres mailowy może być zarejestrowany tylko jeden user!
"Zdalnie" kont utworzyć nie można, tylko tak jak piszesz, tzn. zakładasz
każdemu konto z loginem/hasłem i innym mailem i potem wysyłasz każdemu z osobna.
Ostatnio zmieniony przez jkw dnia Pią 8:12, 01 Lip 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
summers
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 13:14, 04 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
Dzięki, tego się niestety obawiałem... Ale znalazłem rozwiązanie problemu. Proces długi i żmudny, ale działa. Wystarczą do tego dwa adresy mailowe, np. [link widoczny dla zalogowanych] i [link widoczny dla zalogowanych].
Zakładamy konto z mailem [link widoczny dla zalogowanych], po czym po zatwierdzeniu, zmieniamy w profilu użytkownika mail na [link widoczny dla zalogowanych]. Dzięki temu możemy założyć kolejne konto na [link widoczny dla zalogowanych]. Powtarzamy proces aż założymy wszystkie potrzebne konta. Jako, że takich kont muszę założyć kilkaset, czeka mnie trochę roboty, ale to niestety jedyny sposób na zdalne zakładanie kont
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Pon 13:49, 04 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
COŚ za COŚ!!
Konta założysz, ale już "masowej korespondencji" nie wyślesz bo wszyscy będą mieli tylko jeden adres.
Ostatnio zmieniony przez jkw dnia Pon 13:49, 04 Lip 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|