Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
adsenior
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Nie 21:29, 06 Mar 2011 Temat postu: Wgrywanie avataru |
|
|
Wracam do sprawy wielokroć poruszanej - avatary. Tak jak było już tutaj zgłaszane, można wybrać avatar z galerii ale nie można przesłać z własnego komputera. Pokazuje napis: Warring......dalej napis który bardzo szybko znika, nie można go przekopiować, by pokazać o co chodzi. Jestem administratorem forum: http://www.sprawypolakow.fora.pl. Bardzo proszę może ktoś pomoże dziadkowi /w styczniu skończyłem 65 lat!/, mając dużo czasu, spotykając nieprzyjemne zachowania użytkowników na wielu forach, w których brałem udział, nie mając na to wpływu, słowne zwrócenie uwagi nie skutkowało, założyłem własne forum na które przeniosło się grono moich przyjaciół z innych for. Być może coś "poszkapiłem" próbuję i próbuję naprawiać ale nic nie wychodzi.Prosiłem o pomoc na forum phpbb.pl, skierowano mnie tutaj. Bardzo proszę o pomoc.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Pon 9:39, 07 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Awatar, czyli obrazek jaki jest widoczny na forum pod naszym nickiem możemy wkleić na kilka sposobów:
1. Wyślij Emblemat z twojego komputera - jego szerokość nie może być większa niż 80 pikseli, wysokość większa niż 80 pikseli, a rozmiar większy niż 6kB.
2. Wyślij Emblemat z adresu:
Wpisz adres, pod którym zlokalizowany jest Twój Emblemat, zostanie on skopiowany na tę stronę.
3. Odnośnik do zewnętrznego Emblematu
Wpisz adres Emblematu, który chcesz wykorzystać - wtedy możemy "ominąć" wymaganą wielkość awatara i mieć więszy albo "cięższy!
4. Wybierz Emblemat z galerii
Pojawiający się komunikat prawdopodobnie informuje o zbyt dużych wymiarach i "ciężarze" obrazka.
Post został pochwalony 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
adsenior
Taki se gostek
|
Wysłany: Pon 12:31, 07 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Dziękuję Panie JKW za odpowiedź. Tak jak zaznaczyłem, nie można wgrywać avatarów z własnego komputera, pomimo zachowania rygorów "ciężaru" obrazka. Ja swój avatar wgrałem, korzystając z linków zewnętrznych, ale chodzi mi o to, że uczestnicy forum, chcieli by wgrywać z własnego komputera. Za udzielone wskazówki z głębi serca dziękuję.
ps. np. avatar przy moich tutejszych wpisach, za nic nie chce się wgrać na moim forum!
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Pon 12:49, 07 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Sprawdziłam na swoim forum testowym. Wgrało się bez problemu, ciężar awatarka był około 4 KB, do tego ruchomy, w formacie gif.
Z ciekawości zapisałam sobie Pański awatarek na kompie i wgrałam na forum testowym - też się wgrał. Był w .jpg
W PA>Ogólne>Ustawienia Emblematów>
Włącz galerię emblematów - TAK
Włącz zdalne emblematy Emblematy będą wyświetlane z innych serwerów - TAK
Włącz wysyłanie emblematów - TAK
Czy wszystko ma Pan tak ustawione?
Post został pochwalony 1 raz
Ostatnio zmieniony przez jkw dnia Pon 13:06, 07 Mar 2011, w całości zmieniany 3 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
adsenior
Taki se gostek
|
Wysłany: Pon 14:43, 07 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Dziękuję za informacje i przepraszam za kłopot jaki sprawiłem. Dlaczego u mnie nie działa ta możliwość wgrania sam nie wiem. Tak jak zaznaczyłem, ja wgrałem linkiem zewnętrznym, opisałem na forum użytkownikom jak można to zrobić, zaoferowałem, iż mogę im w tym pomóc. No nic dalej będę próbował.
Ustawienia które mi Pan podał, na niebiesko, mam tak zrobione. Moje forum: http://www.sprawypolakow.fora.pl
Ostatnio zmieniony przez adsenior dnia Pon 14:49, 07 Mar 2011, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dalida
Amator postów
Wysłany: Nie 16:22, 03 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
Też na temat avatarów, bo coś mnie zastanowiło przy okazji zmiany stylu. Okazało się, że u mnie opcja pokaż "avatary" tworzy nieładną ramkę. Nie da się tej opcji usunąć? Nie wspominając już o tym, że ta opcja i tak u mnie nie działa, akurat tym się nie przejęłam. Chodzi mi tylko o wyłączenie tej opcji-da się to zrobić?
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Pon 8:52, 04 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
Wyłącz Opcję "Pokaż avatary"!!
PA>>Ustawienia emblematów>>Włącz galerię emblematów>> tak/nie>>NIE>>Wyślij!
Ja na swoim forum testowym żadnych ramek dokoła avatarów nie mam! Mam styl Rainy Day.
A może to zależy od stylu?
U mnie opcja "pokaż avatary" jakoś też nie działa, choć kiedyś było dobrze.
Ostatnio zmieniony przez jkw dnia Pon 9:00, 04 Lip 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dalida
Amator postów
Wysłany: Wto 18:16, 05 Lip 2011 Temat postu: |
|
|
Działaaa! dzięki chyba zależy od kolorystyki stylu, bo pierwszy raz skusiłam się na czarną i pierwszy raz taki numer. Ale już wszystko gra Estetyczniej się zrobiło
|
|
Powrót do góry |
|
|