Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
V!RuS
Aktywny amator
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 4/5
|
Wysłany: Sob 19:44, 17 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
boski_ozyrys napisał: | a może on po prostu zamiast "Z" wciska "Y" i na odwrót? Może jego forum ma na niego taki wpływ? <joke>
Żeby admini for nie znali ustawień klawiatury... |
Problem już dawno rozwiązany .. nie zadne ustawienia klawiatury
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
kssawery
Maniak postów
Wysłany: Sob 21:01, 17 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
V!RuS napisał: |
Problem już dawno rozwiązany .. nie zadne ustawienia klawiatury |
Skoro rozwiązany to napisz jak, może jeszcze ktoś inny będzie miał podobny problem.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Danielos
Lewa ręka mafii
Wysłany: Nie 4:40, 18 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
Ja też miałem taki problem np. z Z na Y z Y na Z i np. jesczez z ś na jakieś takie dizwne d z kreską I to cyba nie jest od żadnych ustawień tlyko czasami tak klawiatura nawala. Ja tak najczęściej to ma na GG tylko i raz na programie Hamachi I mówię wam, ze w tym wypadku pomaga... reset. Jeśli nie reset to wyłączenie kompa i ponowne włączenie Myślę, że rozwiązałem cały ten problem...
|
|
Powrót do góry |
|
|
kssawery
Maniak postów
Wysłany: Nie 11:33, 18 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
Danielos napisał: | Ja też miałem taki problem np. z Z na Y z Y na Z i np. jesczez z ś na jakieś takie dizwne d z kreską I to cyba nie jest od żadnych ustawień tlyko czasami tak klawiatura nawala. Ja tak najczęściej to ma na GG tylko i raz na programie Hamachi I mówię wam, ze w tym wypadku pomaga... reset. Jeśli nie reset to wyłączenie kompa i ponowne włączenie Myślę, że rozwiązałem cały ten problem... |
Miałeś problem właśnie z ustawieniami klawiatury. Podczas pisania niechcący wcisnąłeś odpowiednią kombinację klawiszy i przełączyłeś ją. Ponieważ w ustawieniach masz, jako układ domyślny, ustawiony język Polski (programisty) to po restarcie właśnie on został ustawiony i tylko dzięki temu wszystko wracało do normy.
Nie doradzaj nikomu włączanie i wyłączanie kompa jako zamiennik restartu bo to po prostu niezdrowe, ani dla systemu, ani dla sprzętu. W Twoim przypadku wystarczyło wybrać odpowiedni układ klawiatury i ponownie uruchomić program z którym miałeś problem.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Eisenhower_
Prawa ręka mafii
|
Wysłany: Nie 12:05, 18 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
kssawery napisał: | W Twoim przypadku wystarczyło wybrać odpowiedni układ klawiatury i ponownie uruchomić program z którym miałeś problem. |
ale jaka to kombinacja klawiszy też mogłeś napisać
niczego nie trzeba resetować, ani uruchamiać ponownie żadnych programów. wystarczy tylko wcisnąć kombinację Ctrl+Shift która zmienia konfigurację klawiatury i to wszystko.
|
|
Powrót do góry |
|
|
kssawery
Maniak postów
Wysłany: Nie 12:40, 18 Lis 2007 Temat postu: |
|
|
Eisenhower_ napisał: |
kssawery napisał: | W Twoim przypadku wystarczyło wybrać odpowiedni układ klawiatury i ponownie uruchomić program z którym miałeś problem. |
ale jaka to kombinacja klawiszy też mogłeś napisać
niczego nie trzeba resetować, ani uruchamiać ponownie żadnych programów. wystarczy tylko wcisnąć kombinację Ctrl+Shift która zmienia konfigurację klawiatury i to wszystko. |
Jaka to kombinacja klawiszy mogłeś przeczytać kilka postów wcześniej i niekoniecznie będzie to Ctrl+Shift.
Czy nie trzeba restartować? A to zależy w jakim programie kombinacji użyłeś, Access np po przywróceniu skrótem poprzedniego układu klawiatury, nie zamienia y i z, ale ma problemy z polskimi znakami. Dodatkowe zamieszanie powoduje też fakt, że przełączenie skrótem obejmuje tylko aktywny program, każdy wywołany czy uruchomiony później program ma ustawienia domyślne.
|
|
Powrót do góry |
|
|