Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kompan
Nowicjusz
Przeczytał: 0 tematów
Wysłany: Pią 22:06, 15 Maj 2009 Temat postu: Style i zmiany kolorów - problem |
|
|
szukałem na forum.. ale nie znalazłem rozwiązania takiego problemu.
w dostępnych stylach w PA ->Zarządzanie, w Edytowaniu stylu po zmianie kolorów żaden kolor nie zostaje zmieniony, poza jedynym słowem "Statystyki".
Utworzyłem nawet swój styl i wrzuciłem go do stylów, przypisałem kolory i ustawiłem w konfoguracji forum.. ale niestety NIC - tak jakby w ogóle nie były uwzględniane moje ustawienia kolorów tylko szablon, który trzeba wybrać z listy.
Nie rozumiem też dlaczego jeżeli w Stylu zmieniam szablon - owszem zmienia się wygląd forum, jednak "arkusz CSS" nie zmienił się, jest taki jak był pierwotnie przed zmianą oraz ustawienia kolorów i Klas poniżej też nie zostają zmienione.
CO trzeba zrobić, aby zmienić te kolory w danym stylu.. i jak (krok po kroku) utworzyć własny styl.. ABY DZIAŁAŁ.
CZY TO MOŻE JEST BŁĄD na fora.pl.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
x-alien
Moderator
Wysłany: Sob 11:06, 16 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
to nie błąd Fora.pl tylko przez PA nie da się edytować wszystkich styli.
najłatwiej modyfikować plik .css gdyż można sporo zmian dzięki niemu wprowadzić.
|
|
Powrót do góry |
|
|
kompan
Nowicjusz
Wysłany: Sob 11:51, 16 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
tzn. co masz na myśli z tym modyfikowaniem pliku css?
może powiem o który konkretnie mi chodzi. FIBlack3d
jak już wspomniałem zmiana kolorów nic nie daje, tylko zauważyłem, że jedno słowo "Statystyki" zmieniło kolor.
Jak można modyfikować ten plik i co zrobić żeby potem można było go zastosować.
Zauważyłem że w PA->konfiguracja jest możliwość podania linku do pliku CSS... tylko nie wiem jak to funkcjonuje.
Te style, szablony i plik CSS.. jak to współgra i jaka jest między nimi zależność? bo szablony można wybrać tylko z listy a w polu plik css.. można w zasadzie wpisać każdą nazwę... a i tak forum wygląda tak, jaki szablon wybrało się.
O co więc chodzi też w tej niby edycji stylów... skoro nie działa, i które style można w tej edycji edytować a których NIE.. i dlaczego NIE?
|
|
Powrót do góry |
|
|