Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
niki2003
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Nie 18:16, 16 Paź 2011 Temat postu: studenckie forum |
|
|
Witajcie chciałbym założyć forum ale nie mogę znaleźć kilku informacji:
1. czy istnieje możliwość aby tylko zarejestrowani użytkownicy mogli przeglądać forum?
2. czy można załączać pliki word/exel/pdf tak aby inni mogli je pobierać? jeżeli tak to jak to zrobić aby była taka możliwość?
3. czy może być kilku moderatorów?
Proszę o możliwie szybką odpowiedź.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Nie 18:24, 16 Paź 2011 Temat postu: |
|
|
1. Istnieje. Szerzej o zezwoleniach for opisane w FAQ oraz po skorzystaniu z opcji Szukaj
2. Jeśli umieścisz plik na serwerze i w poście podasz do niego link to jest taka możliwość.
3. Tak. Może być dowolna ilość moderatorów i administratorów.
|
|
Powrót do góry |
|
|
niki2003
Taki se gostek
Wysłany: Nie 18:36, 16 Paź 2011 Temat postu: |
|
|
ale na serwerach typu rapidshare itp czy na serwerze fora? to jest dla mnie kluczowa informacja. Większość ludzi na roku nie będą wiedzieli jak zamieszczać linki i jak wrzucać na "upload" łatwiej by było dodaj załącznik jak jest na innych forach.
Ostatnio zmieniony przez niki2003 dnia Nie 18:37, 16 Paź 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Nie 18:47, 16 Paź 2011 Temat postu: |
|
|
Na serwerach po za serwisem fora.pl np. na wspomnianym przez Ciebie Rapidshare. Fora.pl nie ma opcji załączników. Trudno by im było zapanować nad treściami które by potencjalnie były umieszczane. A w takim przypadku o złamanie prawa nie trudno.
|
|
Powrót do góry |
|
|
niki2003
Taki se gostek
Wysłany: Nie 18:50, 16 Paź 2011 Temat postu: |
|
|
dlatego proszę o zamknięte forum tylko dla zarejestrowanych użytkowników. chodzi o przekazywanie materiałów na temat studiów notatek czy wykładów oraz informacji od wykładowców. o żadnym łamaniu prawa związanym z ochroną danych nie ma mowy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Nie 19:04, 16 Paź 2011 Temat postu: |
|
|
Serwis ma ponad 700 tyś for i nie chodzi o łamanie ochrony danych osobowych, a łamanie praw autorskich przez użytkowników z wszystkich for w serwisie. Nie tylko Twoim. Nie ogarnęli by tego i dlatego nie ma takiej opcji i z tego co wiem to nie planują wprowadzać.
Ostatnio zmieniony przez Dr.Kidler dnia Nie 19:05, 16 Paź 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jack
Taki se gostek
Wysłany: Wto 12:36, 18 Paź 2011 Temat postu: |
|
|
Witam
Ja też założyłem forum dla mojego kierunku studiów i możesz ukryć forum tak jak kolega napisał wcześniej przeczytaj pierwsze FAQ by ktoś tam pomoże ci to dużo a jak nie to sam kombinuj szperaj w PA zobacz co się zmienia itd. ja tak robiłem
Możesz korzystać z darmowych uploadów tak jak to robią moi znajomi jak wrzucają coś na forum np. wyślijto.pl czy sendspace.pl bo inni mogą np nie wiedzieć jak się sćiągą z serverów typu rapid czy filesonic itp. i są limity
I mam taką radę daj moderatora staroście to ułatwi prace na forum ja tak zrobiłem
Ostatnio zmieniony przez Jack dnia Wto 12:38, 18 Paź 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
niki2003
Taki se gostek
Wysłany: Czw 18:54, 20 Paź 2011 Temat postu: |
|
|
Mam jeszcze 2 tematy
1. popełniłem literówkę pisząc nazwę forum czy można to jakoś zmienić czy zakładać nowe forum?
2. z jakich stron "upload" najlepiej korzystać aby nie było limitów i problemów z pobieraniem może macie jakiś sprawdzone.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dalida
Amator postów
Wysłany: Nie 9:10, 23 Paź 2011 Temat postu: |
|
|
Co do 2 pyt. to ja najczęściej korzystam z sendspace.com. Nie mylić z sendspace, bo tam miewałam problemy, ale sendspace.com jest niezawodny-przynajmniej na razie Tylko trzeba uważać który download się kliknie-są dwa i jeden jest do załadowanego pliku, drugi do jakiejś aplikacji.
|
|
Powrót do góry |
|
|