Haufos
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 21:16, 19 Cze 2008 Temat postu: Spory problem... Z funkcjami rangi. |
|
|
Witam...
Założyłem rangę "Honorowa Rada Klanu" (czemu taka nazwa - nie pytajcie ) oraz założyłem temat na moim forum będący pod tą samą nazwą. Jak nietrudno się domyślić, starałem się sprawić aby tylko członkowie tej grupy mieli dostęp do tego forum (aby nawet żeby tylko oni je widzieli). Niestety nie udało mi się... Okazało się, iż jest tylko parę grup, które można wybrać: dla wszystkich, dla zarejestrowanych, prywatna (cokolwiek by to znaczyło), moderatorzy oraz admini.
Chciałbym więc aby tylko ta nowa grupa, stworzona przeze mnie mogła widzieć to forum. Jeżeli muszą przy tym widzieć je moderatorzy i admini, nie ma problemu. Chodzi tylko, aby nie dawać im rangi moderatorów, bo nie tak ma to się nazywać.
Proszę o pomoc i pozdrawiam,
Haufos
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Przeczytał: 0 tematów
Wysłany: Czw 21:30, 19 Cze 2008 Temat postu: |
|
|
Ranga to tylko obrazek i nazwa. Nie dasz jej zezwoleń. Dlatego wszystkich którym dasz tą rangę musisz dołączyć do grupy np. o tej samej nazwie co ranga.
Ustaw w zezwoleniach for i trybie zaawansowanym dział na widoczny, czytanie na prywatny. Następnie w zezwoleniach grup ustaw tej grupie dostęp do tych działów.
Na chwilę obecną to jedyne rozwiązanie. Może za jakiś czas admini wprowadzą modyfikacje w której będzie funkcja która automatycznie doda rangę osobom będącym w danej grupie.
Ustawiając na prywatny masz możliwość ustawienia w zezwoleniach użytkowników lub grup dać dostęp dla pojedynczych userów lub grup.
Post został pochwalony 0 razy
|
|