Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tiesci
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Nie 16:11, 02 Sty 2011 Temat postu: Shoutbox - jak rozpoznać autora wiadomości |
|
|
Witam, mam taki problem: mianowicie prowadzę forum oraz umieściłem na nim shoutboxa ze strony Cbox. Chodzi o to, że od pewnego czasu pojawiają się na nim wpisy obrażające innych userów.
Forum jest prywatne, więc aby widzieć shoutboxa oraz coś napisać trzeba się zalogować - rejestracja jest wyłączona więc jest to ktoś z aktywnych użytkowników.
Wiem, że rozpoznam go po IP tylko nie wiem gdzie znajdę IP autorów wiadomości wpisywanych na shoutboxie dlatego proszę o pomoc, bo nie mam pojęcia jak to zrobić.
Ewentualnie polećcie jakiś inny shoutbox, w którym automatycznie ustawia się podpis autora wiadomości taki jak jego nick na forum.
Mogą też być inne rozwiązania, bo na forum robi się bałagan z tego względu, że można (do tej pory bezkarnie) podawać się za kogo innego.
Wyłączenie shoutboxa nie wchodzi w grę - jest, że tak się wyrażę niezbędny.
Po statystykach obecnosci na forum nie dojdę kto to, bo można włączyć ukrycie logowania itd.
Z góry dziękuję za pomoc
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
WormsPC
Aktywny amator
Wysłany: Nie 17:06, 02 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
Załóż shoutbox'a na free4u.pl. Tam możesz zarządzać wpisami (wypowiedziami). Od tej operacji służy odnośnik Pokaż/Usuń. Również są numery IP w spisach .
|
|
Powrót do góry |
|
|
tiesci
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Nie 20:40, 02 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
dzieki
|
|
Powrót do góry |
|
|
shibainu
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 4/5 Skąd: PRZS Płeć:
|
Wysłany: Wto 11:20, 04 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
Proponuje założyć na free4u.pl tam masz większy wybór opcji jak blokowanie gosci , IP, itp
|
|
Powrót do góry |
|
|
próbny
Nowicjusz
Wysłany: Wto 22:41, 04 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
Jeżeli jesteś założycielem shoutboxa to wchodzisz na stronę cbox z której może moderować swojego Sb tam też się znajduja przy każdej wiadomości numery ip.
|
|
Powrót do góry |
|
|