PilkaNozna
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 12:08, 25 Lut 2009 Temat postu: Prośba do administracji fora.pl |
|
|
Witam.
Jestem członkiem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Historyków i Statystyków Piłki Nożnej. Prowadze prace nad historią klubu sportowego Wisła Czernichów i z tego powodu mam gorącą prośbe do Państwa.
Niestety większa część starszych kronik klubowych Wisły nie zachowała się w czytelnym stanie do dzisiaj - w tym otwierający te kroniki dokument (wspomnienia pewnego piłkarza i działacza), nie tylko opisujący działalność klubu, ale potwierdzający jego istnienie w latach między wojennych.
Jak się dowiedziałem jednak od prezesa tego klubu - najprawdopodobniej istnieje przepisana kopia tego dokumentu na forum czernichow.fora.pl.
Niestety okazało się również, że to forum zostało skasowane (najpewniej z powodu długiego okresu bez nowych postów), prawdopodobnie bardzo niedawno - ponieważ w wyszukiwarce jeszcze się ono pokazuje.
Dlatego prosiłbym Państwa gorąco o przywrócenie tego forum w celu odniesienia się do tego dokumentu w publikacjach naszego stowarzyszenia, lub jeżeli utrzymanie tego forum działającego jest dla Państwa nie opłacalne, to choćby o przywrócenie go na krótki okres czasu w celu wydrukowania i zachowania tego - potwierdzającego przedwojenne istnienie jednego z najstarszych klubów piłkarskich w zachodniej małopolsce - dokumentu.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez PilkaNozna dnia Śro 12:09, 25 Lut 2009, w całości zmieniany 1 raz
|
|