mgs
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Nie 21:11, 30 Paź 2005 Temat postu: Program poszukiwany |
|
|
Czy istnieje program do zrzucania forum do pliku sql albo chociaż jakiegoś czytelnego txt ze strony (bez dostępu do bazy danych)? Bardzo potrzebuję zrzucenia mojego forum, a gdyby taki program istniał, przy uzgodnieniu sprawy z użytkownikami (nie byłoby dostępu właściwie wyłącznie do hashy ich haseł), mógłbym forum łatwo przenieść (i połączyć z forum, z którym docelowo miało być połączone) - tzn. odbudować bazę danych.
Pytam, ponieważ chcę zaoszczędzić sobie roboty. Jeśli program nie istnieje, będę w wolnym czasie sam coś takiego pisał (ale robota nie będzie łatwa, bo trzeba odbierać odpowiedzi serwera www i filtrować dane html, żeby wyciąć z nich nazwy tematów, userów i same posty - a żeby źródło posta poznać program musi wejść w edycję każdego posta itp.).
PS. Możliwe, że sprawę ułatwiłoby skorzystanie wcześniej z teleportera pro (czy jak to się nazywa) i ograniczenie się do analizy plików (program stałby się banalny), ale raczej teleporter nie zaloguje się za nas, ani nie będzie "klikał" na edit na forum i zapamiętywał zawartości pól edycyjnych (a może są inne programy, które to robią?).
Moje forum to autorskie.fora.pl. Jeśli ktoś chce pomóc w pisaniu programu albo jakieś lepsze pomysły, zapraszam na priv (proszę o zgłaszanie się tylko programistów ze znajomości Visual Studio!).
Post został pochwalony 0 razy
|
|