Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MiszeLLa
Taki se gostek

Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Sob 19:05, 27 Gru 2008 Temat postu: Problem - numer IP |
|
|
Witam!
Chciałam się spytać czy jest jakaś możliwość żeby na forum nie był pokazywany mój numer IP? Bardzo proszę o odpowiedź, strasznie mnie to ciekawi. A jeżeli nie ma takiej opcji to czy w przyszłości mogłaby się pojawić taka możliwość? Zresztą z tym całym numerem IP nie byłoby takiego problemu, gdybym nie miała radiówki, która nie ma zmiennego IP...
Tak więc proszę o pomoc
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Dr.Kidler
Administrator

Wysłany: Sob 19:07, 27 Gru 2008 Temat postu: |
|
|
IP widzą tylko administratorzy i moderatorzy na forum. Zwykły user tego nie widzi.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
rafal50
Lewa ręka mafii

Wysłany: Sob 19:22, 27 Gru 2008 Temat postu: |
|
|
Z ukryciem IP nie ma własciwie problemu. Wystarczy wejść przez serwer proxy. Wtedy widać oczywiście IP ale nie Twoje.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MiszeLLa
Taki se gostek

Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Sob 19:36, 27 Gru 2008 Temat postu: |
|
|
A mogłabym prosić trochę jaśniej z tym serwerem proxy ? nie za bardzo wiem jak to zrobić.
Ostatnio zmieniony przez MiszeLLa dnia Sob 19:37, 27 Gru 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
rafal50
Lewa ręka mafii

Wysłany: Sob 20:11, 27 Gru 2008 Temat postu: |
|
|
[link widoczny dla zalogowanych]
Wybierasz "bramkę proxy", wpisujesz adres strony. To wszystko
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Dr.Kidler
Administrator

Wysłany: Sob 20:21, 27 Gru 2008 Temat postu: |
|
|
MiszeLLa napisał: | A mogłabym prosić trochę jaśniej z tym serwerem proxy ? nie za bardzo wiem jak to zrobić. | Tylko powiedz co chcesz osiągnąć? Ukryć swoje IP na własnym forum? Niby po co? Kupę ludzi ma stałe IP i żyją. Na własnym forum ukrywanie IP ma też jest bez sensu bo Twoje IP widzą tylko zaufani. Bo nikt nie daje funkcji admina i moderatora komuś komu się nie ufa.
Łączenie się przez proxy spowalnia połączenie z siecią. Łączenie się z serwerami fora.pl może trwać niesamowicie długo lub całkiem się nie udać.
Zresztą dostawcy neta podłączają pod jedno IP max 128 kompów i te 128 osób ma to samo IP. Chyba że wykupujesz zew IP. Wtedy masz "własne" IP którego i tak nie warto ukrywać bo zapisuje je każdy router przez jaki przechodzi Twój sygnał. Wiele takich logów jest widocznych w sieci. Nawet przez GG udostępniasz swoje IP. W emailach. Forum to tylko kawałeczek do tego jeden z bezpieczniejszych.
|
|
Powrót do góry |
|
 |