Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Debi
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Pon 22:50, 20 Wrz 2010 Temat postu: Problem logowania się użytkownika |
|
|
Cześć
Mam następujący problem, a raczej jeden z moich użytkowników. Chodzi o to, że stara się on zalogować na forum (swiattelewizji.fora.pl) , ale niestety zaraz po wpisaniu loginu i hasła wyskakuje mu komunikat "zostałeś wyrzucony z tego forum" (czy coś w tym stylu) Natomiast kiedy ja loguje się z własnego kompa na jego konto nic takiego mi się nie wyświetla i normalnie wchodzę na główną stronę oraz w poszczególne działy. Czy można jakoś ten problem rozwiązać? a jeśli tak to jak?
Z góry dziękuję za pomoc
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Debi dnia Pon 22:57, 20 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
mondry
Maniak postów
Wysłany: Pon 23:10, 20 Wrz 2010 Temat postu: Re: Problem logowania się użytkownika |
|
|
Debi napisał: | wyskakuje mu komunikat "zostałeś wyrzucony z tego forum" (czy coś w tym stylu) |
Taki komunikat pojawia się po otrzymaniu bana.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Debi
Taki se gostek
Wysłany: Wto 7:15, 21 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
To też wiem, tylko w tym sęk że owy użytkownik nie otrzymał żadnego bana ani na IP ani na login;]
Ostatnio zmieniony przez Debi dnia Wto 7:16, 21 Wrz 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Wto 9:04, 21 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Wystarczy że dałaś bana na IP jakie ma użytkownik. Możliwe że na część IP i ta osoba się łapie na tego bana. Również ban na np. część maila (np. domenę samą) będzie to samo powodował.
Z dawaniem banów w których są * musi być przemyślane bo każda pomyłka może doprowadzić do zbanowania niewinnych osób. Przejrzyj uważnie ban listę. Pozdejmuj te bany co masz i sprawdź wtedy czy jest ok.
Ban też następuje jak użytkownik dostanie maksymalną ilość ostrzeżeń jakie masz ustawione w panelu. Jeśli masz 3 ustawione i 3 ostrzeżenia dostanie ta osoba to automatycznie ląduje w ban liście
|
|
Powrót do góry |
|
|
Debi
Taki se gostek
Wysłany: Wto 13:47, 21 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Zrobiłam te wszystkie czynności czyt. wyczyściłam całą ban listę (mimo iż IP owego użytkownika jest dynamiczne), zmieniłam jego hasło wraz z loginem, a problem dalej istnieje ;]
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Wto 15:16, 21 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Skoro piszesz że cała ban lista jest wyczyszczona to tylko jeszcze jedno co przychodzi do głowy to niech wyczyści ciastka w przeglądarce i wtedy spróbuje.
Przy wyczyszczonej ban liście we wszystkich "rubrykach" i wyczyszczeniu ciastek przeglądarki musi działać. Ewentualnie niech spróbuje z innej przeglądarki się zalogować.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Debi
Taki se gostek
Wysłany: Wto 17:55, 21 Wrz 2010 Temat postu: |
|