Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
CzarnyElo
Maniak postów

Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Śro 20:28, 03 Sty 2007 Temat postu: Moje Forum strasznie wolno chodzi... |
|
|
Witam.
Prowadzę forum o piłkarskiej grze OnLine. Forum liczy już prawie 900 userów. Mam problem, od pewnego czasu forum straszliwie zamula... Niedawno zmieniłem styl, może to być tym spowodowane? Poprzednio miałem mxsoccer a teraz AcidTech. Korzystanie z forum staje się coraz bardziej uciążliwe... czasami wręcz niemożliwe! Ponieważ wyskakuje komunikat o przekroczonym czasie na otwarcie strony.
Link do forum:
http://www.winningeleven2002online.fora.pl/
Proszę o pomoc w tym temacie... Wcześniej mi tak forum nie muliło i wszystko było w porządku, a teraz to jest masakra...
Nie ma różnicy jakiej przeglądarki się używa i mulenie forum występuje u wszystkich... Myślę, że obrazki także nie grają roli, bo wcześniej także były i wszystko wczytywało się bardzo szybko. Zauważyłem także, że inne fora założone w Waszym servisie chodzą normalnie, więc powodem nie jest przeciążony server bo wtedy odczuliby to wszyscy... Mógłbym uzyskać jakąś pomoc od adminów lub userów?
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez CzarnyElo dnia Nie 11:50, 07 Sty 2007, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
vitt
Amator postów

Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 20:34, 03 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Ja mam to samo. Forum ZZA i Polszczyzna "chodzą" koszmarnie. Strona otwiera się ok. 80 sekund przy szybkości 512. TO jest zupełnie nie do przyjęcia. Co się dzieje?!!!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
vitt
Amator postów

|
Wysłany: Śro 20:35, 03 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Ja mam to samo. Forum ZZA i Polszczyzna "chodzą" koszmarnie. Strona otwiera się ok. 80 sekund przy szybkości 512. TO jest zupełnie nie do przyjęcia. Co się dzieje?!!!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
x-alien
Moderator

Wysłany: Śro 21:26, 03 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
pewnie jest zatłoczony serwer, albo masz zmulonego neta, przekroczyłeś swój limit... wszystko jest możliwe
poczekaj jeszcze trochę, na pewno w końcu zacznie działać jak należy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
CzarnyElo
Maniak postów

|
Wysłany: Śro 21:47, 03 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
X-Alien napisał: | pewnie jest zatłoczony serwer, albo masz zmulonego neta, przekroczyłeś swój limit... wszystko jest możliwe  |
Sorry, ale kretynem nie jestem, żeby nie wiedzieć czy mam przekroczony limit... Zmulonego neta też nie mam.
Proszę o wyjaśnienie sprawy przez admina servisu fora.pl
Ostatnio zmieniony przez CzarnyElo dnia Nie 11:51, 07 Sty 2007, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
orliks
Członek mafii postowej

Ostrzeżeń: 5/5 Skąd: Lubelskie
|
Wysłany: Śro 22:32, 03 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
tak jeszcze może raport? Czasami niektóre fora wolniej chodzą ponieważ trwają prace konserwowe
|
|
Powrót do góry |
|
 |
vitt
Amator postów

|
Wysłany: Śro 22:55, 03 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Mnie też jakoś taka odpowiedź, ani nie wystarcza, ani nie przekonuje. 3-5 userów jednocześnie na forum i już kicha?
A neta nie mam zamulonego- inne strony otwierają się po kliknięciu. Otwierają się, a nie ściągają po 80-90 sekund.
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ligowiec
Boss mafii postowej

Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: z miasta sexu i biznesu Płeć:
|
Wysłany: Śro 23:52, 03 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
To, że na Twoim forum jest 3 userów to nic nie znaczy, no na tym samym serwerze jest jeszcze wiele innych for i jeśli jest on przeciążony to wolniej śmiga
|
|
Powrót do góry |
|
 |
x-alien
Moderator

Wysłany: Czw 12:12, 04 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
no właśnie
było wiele takich tematów. czekajcie i tyle...
CzarnyElo napisał: |
X-Alien napisał: | pewnie jest zatłoczony serwer, albo masz zmulonego neta, przekroczyłeś swój limit... wszystko jest możliwe  |
Sorry, ale kretynem nie jestem, żeby nie wiedzieć czy mam przekroczony limit... Zmulonego neta też nie mam.
Proszę o wyjaśnienie sprawy przez admina servisu fora.pl |
sam się nazywasz kretynem, ja tego nie powiedziałem.
Admini się tym nie zajmują, bo to poprostu oczywiste że serwer może być przeciążony
Raportu nie będzie
|
|
Powrót do góry |
|
 |
CzarnyElo
Maniak postów

|
Wysłany: Czw 18:51, 04 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Admini powinni troche oczyscic servery... Bo ta zamula jest coraz to wieksza... Nie powiem rano chodzi dosc dobrze, w nocy tez, ale teraz i w godzinach popoludniowych to jest prawie niezdatne do uzytku...
Jest wiele for nieuzywanych, opuszczonych itd. Moze poprostu wystarczyloby usunac te fora... Mysle ze to okolo 50% ze wszystkiego.
Ostatnio zmieniony przez CzarnyElo dnia Nie 11:51, 07 Sty 2007, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
x-alien
Moderator

Wysłany: Czw 18:53, 04 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
człowieku, to nie jest tak łatwo pousuwać ludziom fora bez ich wiedzy
gratuluje pomysłowości
skoro ci zamula, to trudno taki serwer
|
|
Powrót do góry |
|
 |
vitt
Amator postów

|
Wysłany: Czw 18:58, 04 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Przez kilkanaście godzin było dobrze i znów kicha.
A ja naiwny dałem znać ludziom, że konserwacja, naprawa, itp. zakończona i że forum można normalnie używać.
Otóż nie można. Otwieranie się strony w minutę w zasadzie uniemożliwia normalne użytkowanie forum w ogóle.
Co ja mam niby napisać userom? Żeby logowali się o 3 w nocy, bo serwery są przeciążone?
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Auril
Maniak postów

Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Czw 18:58, 04 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
CzarnyElo napisał: | Admini powinni troche oczyscic servery... Bo ta zamula jest coraz to wieksza... Nie powiem rano chodzi dosc dobrze, w nocy tez, ale teraz i w godzinach popoludniowych to jest prawie niezdatne do uzytku...
Jest wiele for nieuzywanych, opuszczonych itd. Moze poprostu wystarczyloby usunac te fora... Mysle ze to okolo 50% ze wszystkiego. |
wiesz, ja kiedyś, tak po dwóch, trzech miesiącach użytkowania, kiedy miałam około 1000 postów na forum, opuściłam je na 2 miesiące. Potem wróciłam i efekty są widoczne do dzisiaj.
Nie darowałabym, gdyby mi je ktoś wtedy usunął
|
|
Powrót do góry |
|
 |
CzarnyElo
Maniak postów

|
Wysłany: Czw 19:07, 04 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Fora w servisie fora.pl rozłożone są na ile serverow? Moze ktorys jest zawalony i przeciazony, akurat ten na ktorym np. ja mam forum... To forum smiga az cacy, sprawdzalem inne tez smigaja...
|
|
Powrót do góry |
|
 |
vitt
Amator postów

|
Wysłany: Czw 19:11, 04 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Zabawne jest to, że forum.fora.pl działa nadal całkiem dobrze. A na przykład Polszczyzna lub ZZA otwierają się już od... zaraz, niech sprawdzę... od ok. 80 sekund i nie wiadomo czy się otworzą.
To zaczyna być nieporozumienie.
Co mamy przekazywać użytkownikom? Tak realnie i po prostu, bez ściemniania o pracach konserwacyjnych.
|
|
Powrót do góry |
|
 |