Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ya1
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 3:08, 30 Sty 2008 Temat postu: Logo, tło itp... |
|
|
Witam!
Mam kłopoty z wklejanym obrazkiem logo na forum.
Tzn. niezależnie od powiększania szerokości jaką daję - zawsze szerokość w każdym stylu jest taka sama i mniejsza od szerokości tabeli forum. Nic się nie zmienia... Przerobiłem już obrazek standardowy i nic. Też "cudownym sposobem" staje się węższy.
Jeśli daję standard - jest OK. Jeśli ten sam wklejam z np. Fotosika - staje się mniejszy. Jest na to rada?
Następna sprawa:
Moje style [a uruchomiłem z ciekawości 5] nie reagują na zmiany koloru tła, czcionki itd. Coś robię nie tak? Czy ten typ tak ma?
Gdzieś czytałem o możliwości "podłożenia" obrazka jako tła... Nie mogę teraz tego odnaleźć. Ktoś mi podpowie?
I jeszcze jedno...
Banerki "zaprzyjaźnionych stron".
Jakimi znakami oddzielać poszczególne kody aby układały się obok lub pod sobą...
Jak na razie niezależnie czy dają spację czy w nowej linii - układają się na stronie "jak leci". Do tego nieraz w różnych stylach inaczej niż na innych.
Trochę pytań się nazbierało
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Pią 8:28, 15 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Jeśli w jednym poście prosisz o pomoc w więcej niż jednej sprawie, to rób wypunktowanie, bo nawet jak ktoś łapie się w tym co piszesz, to później sam możesz się nie połapać w odpowiedziach. Nie dziw się, że jeśli tak nie robisz, to nikt nie odpisuje.
1. Co do loga - podaj nazwę forum, może wtedy ktoś będzie miał szansę Ci pomóc.
2. Co do bannerów, to rozumiem, że chodzi Ci o opis forum. Żeby obrazki układały się jeden pod drugim należy wstawić między nimi znacznik następnej linii:
w przeciwnym przypadku, bannery będą się układać obok siebie (o ile zmieszczą się w opisie).
Ostatnio zmieniony przez kamilk dnia Pią 8:36, 15 Lut 2008, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
~zychu
Mistrz
Wysłany: Pią 11:45, 15 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Niektóre ze styli mają zablokowane wielkości loga. Pierwsza sprawa a druga wielu styli nie ma możliwości edycji.
|
|
Powrót do góry |
|
|
ya1
Taki se gostek
|
Wysłany: Sob 20:13, 16 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
kamilk napisał: | Jeśli w jednym poście prosisz o pomoc w więcej niż jednej sprawie, to rób wypunktowanie, bo nawet jak ktoś łapie się w tym co piszesz, to później sam możesz się nie połapać w odpowiedziach. |
Prawda Moje niedopatrzenie. Ale późno już było
zychu napisał: | Niektóre ze styli mają zablokowane wielkości loga [...] wielu styli nie ma możliwości edycji. |
A jakim cudem "wbudowane" w styl logo ma inne rozmiary niż to które ja chciałbym użyć?
Czy któryś ze styli: Appalachia, pfore, subEarth, subSilver, whatisreal da się modyfikować?
kamilk napisał: | Żeby obrazki układały się jeden pod drugim należy... |
Już wiem... Z rozpaczy zacząłem zaglądać do podręcznika html
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jaga
Amator postów
Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Wto 20:58, 19 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Gdzie mogę znaleźć informację, jaki wymiar maksymalny banera mogę umieścić na danym stylu forum?
Pozdrawiam, Jaga
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pokuś
Prawa ręka mafii
Wysłany: Śro 12:32, 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Wybierz dany styl - z logo standardowym, i zmierz rozmiar logo. Prawy przycisk myszy, właściwości.
|
|
Powrót do góry |
|
|
ya1
Taki se gostek
|
Wysłany: Czw 2:57, 21 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Pokuś napisał: | Wybierz dany styl - z logo standardowym, i zmierz rozmiar logo. Prawy przycisk myszy, właściwości. |
Też tak myślałem, dopóki nie zacząłem się bawić z własnym logo
Pokuś Radzę wrócić do mojego pierwszego postu...
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Czw 8:23, 21 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Podaj nazwę forum, to ktoś może będzie miał szansę Ci szybciej pomóc, a nie będziemy wdawać się w dyskusje, które jak widać, do niczego nie prowadzą.
|
|
Powrót do góry |
|
|
ya1
Taki se gostek
|
Wysłany: Sob 2:16, 23 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Podałem wszelkie potrzebne informacje. Co ma do tego moje czy inne forum? Takie problemy miał/ma/lub będzie miał każdy korzystający z pewnych stylów...
Do pewnych informacji dokopałem się już sam na tym forum, do innych doszedłem metodą prób i błędów, na jeszcze inne naprowadzili mnie wypowiadający się powyżej... Dziękuję.
Rozumiem, że darmowe forum ma pewne ograniczenia, których się nie da przeskoczyć. Decydując się na założenie swojego forum na tej a nie innej platformie godzimy się na to dobrowolnie.
Przekopując się przez coraz to nowe tematy, odnoszę jednak dziwne wrażenie , że zaczynam się dziwić polityce informacyjnej administracji fora.pl...
Ale to tylko mała dygresja w małym stopniu dotycząca tego wątku.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pokuś
Prawa ręka mafii
Wysłany: Nie 12:01, 24 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Cytat: | każdy korzystający z pewnych stylów... | Z których stylów? Tych, co wymieniłeś wcześniej?
Ja nie mam problemów z logiem w żadnym z tych styli, wielkość standardowego i mojego jest ta sama.
NB. Styl subsilver można modyfikować w ogromnym stopniu.
Zrozum, że nie podając nazwy forum nie umożliwiasz administratorom sprawdzenia, czy z bazą danych Twojego forum nie dzieje się nic złego.
|
|
Powrót do góry |
|
|