Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tadum
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 14:08, 11 Mar 2011 Temat postu: Kolory stylu |
|
|
Witam,
Mam problem. Użyłem stylu Inheritance. Chciałbym zmienić kolor czcionki odwiedzanych tematów bo jest on niewyraźny. W panelu edycji stylów nie mogę tego znaleźć. Mógłby ktoś pomóc ?
Z góry wielkie dzięki
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Tadum dnia Pią 14:16, 11 Mar 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Pią 14:54, 11 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Jest to możliwe jedynie poprzez zmiany w pliku css, który ściągasz sobie za pomocą aplikacji:
[link widoczny dla zalogowanych]
potem dokonujesz zmian edytując plik css, zapisujesz (oczywiście także w formacie css)
zapisujemy go "gdzieś" w internecie (np. na interii, onecie, gdziekolwiek gdzie można sobie darmowo utworzyć konto)
A potem ten adres zapisanego pliku wklejamy w :
PA->Ogólne->Konfiguracja>Zewnętrzny plik CSS - Umożliwia zdefiniowanie własnego stylu za pomocą zewnętrznego pliku CSS. >>AKTUALIZUJ
Tylko to jest droga dla tych którzy potrafią edytować pliki .css!
Można za to bez trudu zmienić kolor for/tematów i kategorii
Ostatnio zmieniony przez jkw dnia Pią 14:55, 11 Mar 2011, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tadum
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 20:45, 11 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Dzięki. Ściągnąłem styl i zmieniłem, ale chyba coś nie tak z tą stroną od ściągania stylów bo całość się zepsuła.
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Pon 9:26, 14 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Tadum napisał: | Dzięki. Ściągnąłem styl i zmieniłem, ale chyba coś nie tak z tą stroną od ściągania stylów bo całość się zepsuła. |
Musiałeś COŚ jednak zrobić nieprawidłowo. Program ściągający jest z całą pewnością prawidłowy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Pon 20:06, 14 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
jkw napisał: |
Tadum napisał: | Dzięki. Ściągnąłem styl i zmieniłem, ale chyba coś nie tak z tą stroną od ściągania stylów bo całość się zepsuła. |
Musiałeś COŚ jednak zrobić nieprawidłowo. Program ściągający jest z całą pewnością prawidłowy. |
No niestety może być różnie.
Czasami zdarzają się chwile, gdy serwery gg ze stylami CSS są niedostępne, dlatego gdy styl po załadowaniu powoduje "rozjechanie" trzeba powrócić do stylu, który chcieliśmy ściągnąć i spróbować ponownie załadować przy pomocy foracss.kukielka.info.
|
|
Powrót do góry |
|
|