Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Wto 21:27, 04 Paź 2005 Temat postu: jak zrobić range modka |
|
|
Jak sie robi range "Moerator" tak aby niebyla rangą specjalną a mógł bym ją dać moderatorowii??
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Śro 6:17, 05 Paź 2005 Temat postu: |
|
|
Eeee ? Masz na myśli to, żeby nie było tego widać ?
Żeby moderator, mógł edytować jakiś dział włazisz na jego zezwolenia, i wybierasz co powinien moderować.
Dalej. Jeśli chcesz, żeby było widać to dajesz dodatkowow w panelu zarządzania userem Określono rangi specjlane - MOderator.
Pozdro
Tab
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Śro 15:06, 05 Paź 2005 Temat postu: |
|
|
al echodzi mi o to zeby zrobic ranga moderator tak zeby modkowi na forum mogl ja dac ale jednocvzescie ni emial panelu administracyjnego
|
|
Powrót do góry |
|
|
-=[MasteR]=-
Amator postów
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 3/5
|
Wysłany: Śro 16:57, 05 Paź 2005 Temat postu: |
|
|
Moderator chyba nie widzi, żadnego panelu administarcyjnego...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Graham
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 17:10, 05 Paź 2005 Temat postu: |
|
|
Grzesiek09 napisał: | al echodzi mi o to zeby zrobic ranga moderator tak zeby modkowi na forum mogl ja dac ale jednocvzescie ni emial panelu administracyjnego |
W panelu administratora wchodzisz w opcję zarządzania rangami. Potem robisz: "utwórz nową rangę" nazywasz ją np. Moderator, zaznaczasz, że to ranga specjalna, i jak masz życzenie - dodajesz stosowny obrazek.
Potem wchodzisz w zarządzanie użytkownikami, wybierasz właściwą osobę i na dole jej profilu nadajesz jej utworzoną przed chwilą rangę.
Mam nadzieję, że o to Ci chodziło?...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Mariusz
Aktywny amator
Ostrzeżeń: 5/5 Skąd: Potępa
|
Wysłany: Czw 9:05, 06 Paź 2005 Temat postu: |
|
|
Grzesiek09 napiasał:
Jak sie robi range "Moerator" tak aby niebyla rangą specjalną a mógł bym ją dać moderatorowii??
A więc chyba nie o to Mu chodziło...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Graham
Taki se gostek
|
Wysłany: Czw 16:55, 06 Paź 2005 Temat postu: |
|
|
Mariusz napisał: | Grzesiek09 napiasał:
A więc chyba nie o to Mu chodziło... |
Możliwe... Ale w takim razie kompletnie nie rozumiem, o co mogłoby mu chodzić...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Mariusz
Aktywny amator
Ostrzeżeń: 5/5 Skąd: Potępa
|
Wysłany: Czw 17:23, 06 Paź 2005 Temat postu: |
|
|
No o to by to nie była ranga specjalna ale nie dostAwało by się jej za ilość postów...Też troche nie kapuje...
|
|
Powrót do góry |
|
|
TURBO
Taki se gostek
|
Wysłany: Czw 17:28, 06 Paź 2005 Temat postu: |
|
|
-=[MasteR]=- napisał: | Moderator chyba nie widzi, żadnego panelu administarcyjnego... |
hehe napewno nie widzi
|
|
Powrót do góry |
|
|
Yukimaru
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: Nysa Płeć:
|
Wysłany: Pią 1:53, 25 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
jemu chodzilo o to zeby mogl dac komus dostep do panelu administracyjnego zeby byl tak samo jak on pełnym administratorem forum
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Pią 8:19, 25 Cze 2010 Temat postu: |
|
|
Yukimaru napisał: | jemu chodzilo o to zeby mogl dac komus dostep do panelu administracyjnego zeby byl tak samo jak on pełnym administratorem forum |
On jakoś mętnie pisze, ale chyba nie chodzi mu o to aby komuś dać rangę Admina , bo pisze:
Grzesiek09 napisał: | Jak sie robi range "Moerator" tak aby niebyla rangą specjalną a mógł bym ją dać moderatorowii?? |
Grzesiek09 napisał: | al echodzi mi o to zeby zrobic ranga moderator tak zeby modkowi na forum mogl ja dac ale jednocvzescie ni emial panelu administracyjnego |
Administrator widzi wszystko, panel administracyjny też!
On chyba myli pojęcia, bo pisze
Mariusz napisał: | No o to by to nie była ranga specjalna ale nie dostAwało by się jej za ilość postów...Też troche nie kapuje... |
za ilość postów przecież zmienia się automatycznie ranga z, np. "początkujący forumowicz" na "forumowicz" (tak jak sobie nazwiemy i ustawimy w PA) a rangę specjalną (moderator, Admin) się komuś daje. Do tego nie można dać rangi Moderatora Moderatorowi, tak jak on pisze!
|
|
Powrót do góry |
|
|