Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
BezLoginu
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Pią 11:05, 13 Sie 2010 Temat postu: Jak zmodyfikować styl forum? |
|
|
Chciałabym zrobić wygląd forum "po swojemu", tak jak to zrobiły np. forum Babyblog czy Justimagine
Podoba mi się styl forum Fences - też chciałabym mieć własne tło (które się "nie rusza") i podstawić tło pod belki "forum" , "tematy" , "posty" na stronie głównej.
Podoba mi się również kolorystyka Always - jak zmienić kolory forum, czcionki itp?
Znalazłam w FAQ jedynie odpowiedź na to jak wstawić tło na forum, ale gdy tak zrobiłam to tło pokazało mi się TYLKO na stronie głównej forum, a jak się weszło w post to tła już nie było
Pomożecie? Z góry będę wdzięczna za pomoc
PS. Nie dawałam adresów do tych for, ponieważ wyskoczył mi komunikat, że na razie nie mogę.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez BezLoginu dnia Pią 11:21, 13 Sie 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Czarusiowa_xD
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 2/5
Wysłany: Pią 12:55, 13 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Ja również się przyłączam do tego pytania. Też bardzo bym chciała zrobić własny wygląd forum, a nie umiem.
|
|
Powrót do góry |
|
|
epilot
Amator postów
Wysłany: Pią 13:27, 13 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Jak zmienić kolory forum, czcionki itp?
- Edytujesz twój styl wpisując gotowe kody kolorów, zmieniając czcionkę.
Było to już omawiane na forum.
Ostatnio zmieniony przez epilot dnia Pią 13:27, 13 Sie 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
BezLoginu
Taki se gostek
Wysłany: Pią 15:17, 13 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Duużo pomogłeś/aś...
Słyszałam, że styl forum edytuje się w css. Mniej więcej rozumiem o co chodzi, ale w sumie to nie dokońca... Nigdy tego nie robiłam.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Pią 15:34, 13 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
BezLoginu napisał: | Duużo pomogłeś/aś...
Słyszałam, że styl forum edytuje się w css. Mniej więcej rozumiem o co chodzi, ale w sumie to nie dokońca... Nigdy tego nie robiłam. |
css nikt Ci nie wytłumaczy. Musisz samemu się uczyć. Wystarczy odpalić google i poszukać stron gdzie jest o css mowa.
Na pewno ktoś kto nie rozumie podstaw HTMLu nie powinien się za to zabierać. Forum może ładnie wyglądać i bez bawienia się css.
|
|
Powrót do góry |
|
|
BezLoginu
Taki se gostek
Wysłany: Nie 19:04, 15 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Dr.Kidler napisał: |
BezLoginu napisał: | Duużo pomogłeś/aś...
Słyszałam, że styl forum edytuje się w css. Mniej więcej rozumiem o co chodzi, ale w sumie to nie dokońca... Nigdy tego nie robiłam. |
css nikt Ci nie wytłumaczy. Musisz samemu się uczyć. Wystarczy odpalić google i poszukać stron gdzie jest o css mowa.
Na pewno ktoś kto nie rozumie podstaw HTMLu nie powinien się za to zabierać. Forum może ładnie wyglądać i bez bawienia się css. |
Html trochę umiem. Z css pomógł mi już ktoś inny i jak się okazało - da się to wytłumaczyc niż sądziłeś/aś.
Temat zakonczony.
|
|
Powrót do góry |
|
|