Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Spamer
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Sob 19:14, 01 Lis 2008 Temat postu: Filmik w poście |
|
|
Nie działają filmiki z np: youtube w poście.
Włączony w odpowiedzi jest HTML, w konfiguracji też, film nie pełnometrażowy, jestem administratorem.
Wiem jak wstawić filmik , a mimo to pojawia się
<br><embed><object><param></param><param></param><embed></embed></object>
ewentualnie
<embed><object><param></param><param></param><embed></embed></object>
No i co mam teraz zrobić ??
PS :
zastanawiam się czy nie powinienem dać w dziale błędy ?
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Spamer dnia Sob 19:16, 01 Lis 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Sob 19:24, 01 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
To nie błąd. Po prostu Twoje niedoczytanie. Poczytaj na forum o html i dozwolonych tagach. Było poruszane sporo razy. Sam pisałem o tym kilka razy.
Napewno podczas szukania trafisz na sporo potrzebnych rzeczy.
Dodam tylko to że jak już ustawisz to by inni widzieli filmik muszą mieć w profilu włączony HTML. W przeciwnym wypadku będą widzieli tylko kod
|
|
Powrót do góry |
|
|
~zychu
Mistrz
Wysłany: Sob 22:50, 01 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
We wszystkich możliwych miejscach włączasz HTML w postach + w panelu administracyjnym (w konfiguracji od razu) wpisujesz po przecinku potrzebne Ci tagi html
czyli to: <br><embed><object><param></param> tyle że bez tych dziubków
Ostatnio zmieniony przez ~zychu dnia Sob 22:50, 01 Lis 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Sob 22:59, 01 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
I w ten oto sposób jest poruszane dziesiątki razy to samo. Opisane na forum, opisane w FAQ, a i tak podaje się po raz kolejny na tacy pod nos.
Może czas nauczyć userów by zaczęli szukać?? Wyszło by im to tylko na dobre. Wystarczy tylko nakierować w odpowiednim kierunku.
Jak mawiali w jednym z filmów:
"Daj człowiekowi wędkę, a ryby sam sobie będzie łapał". Dając jedną rybę nakarmisz tylko na chwilę. Później przyjdzie po kolejne.
|
|
Powrót do góry |
|
|
~zychu
Mistrz
Wysłany: Sob 23:56, 01 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Dr.Kidler napisał: | I w ten oto sposób jest poruszane dziesiątki razy to samo. Opisane na forum, opisane w FAQ, a i tak podaje się po raz kolejny na tacy pod nos.
Może czas nauczyć userów by zaczęli szukać?? Wyszło by im to tylko na dobre. Wystarczy tylko nakierować w odpowiednim kierunku.
Jak mawiali w jednym z filmów:
"Daj człowiekowi wędkę, a ryby sam sobie będzie łapał". Dając jedną rybę nakarmisz tylko na chwilę. Później przyjdzie po kolejne. |
wiesz co ... napisałem to tylko dlatego że po wpisaniu w wyszukiwarkę HTML doszedłem do chyba 20stej strony i nie widziałem żadnego tematu związanego z tym który opisywałby osobie "ciemnej" jak to zrobić, bynajmniej tematy nie są tak nazwane jak powinny (a to z kolei z tego co wiem należy do obserwowania i poprawiania) dlatego napisałem koledze/żance wyżej odpowiedź
ad.2 z tego co wiem na tym forum się już mało dzieje, także chyba jak ktoś zapyta nic nie szkodzi odpowiedzieć
ad.3 zresztą czemu Cię to boli, to ja tracę czas
pzdr.
Ostatnio zmieniony przez ~zychu dnia Sob 23:57, 01 Lis 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Nie 9:52, 02 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
1.Było pomyśleć i wpisać filmik lub tak jak Mu doradziłem tagi. Tak jak potrzeba. Bo tego szuka. Wyświetliło sporo przydatnych tematów. HTML jest zbyt ogólny. No ale to zychu powinieneś wiedzieć. Zresztą jak widzisz jak coś jest w kółko wałkowane to później dużo wyników wyszukiwania.
http://www.forum.fora.pl/pomysly,2/youtube-bbcode,31498.html
http://www.forum.fora.pl/pomoc-i-pytania,3/htm-l-filmik-nie-chce-sie-wyswietlac,34099.html
http://www.forum.fora.pl/pomoc-i-pytania,3/video-z-yt-na-forum,31412.html
http://www.forum.fora.pl/pomoc-i-pytania,3/jak-umiescic-filmik-z-youtube-w-poscie,29870.html
No i kopalnia wiedzy którą ktoś po coś napisał. Nie tylko po to by była. Wypada poczytać z samego szacunku dla twórcy.
http://www.forum.fora.pl/pomoc-i-pytania,3/faq,24708.html
2.Nic się nie dzieje bo ludzie mają dość wałkowania w kółko tego samego. Jak się wejdzie na forum to jest kilka nowych tematów "Pooomooocyyy" "heelp" itp. Potem nie dziwne że ciężko coś znaleźć.
3.Mnie to nie boli. Marnuj sobie czas jak chcesz. Mam to w ... głębokim poważaniu Po prostu między innymi Ty nauczyłeś userów że mają pod nos podane i zamiast szukać to zapytają i mają znów odpowiedź. Mimo że ta jest kilka tematów niżej lub jest w FAQ. Trochę samodzielności niech się uczą
|
|
Powrót do góry |
|
|