Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yuriko
Amator postów
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 2/5 Skąd: z zadupia:P Płeć:
|
Wysłany: Śro 7:40, 30 Kwi 2008 Temat postu: Dostępność w goolach |
|
|
Czy da się coś zrobić, żeby moje forum nie wylądowało w googlach? Wpisująć adres forum w Google wyskakuje mi ono, a.... dobra, nie chcę tego. Da się coś z tym zrobić?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Śro 7:45, 30 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Uniwersalny słownik języka polskiego - Wydawnictwo PWN napisał: |
forum
1. «miejsce publicznych wystąpień»
2. «spotkanie poświęcone omawianiu spraw z określonej dziedziny; też: grupa ludzi biorących udział w takim spotkaniu»
3. «stowarzyszenie skupiające organizacje, państwa lub osoby na zasadzie dużej autonomii organizacyjnej i odrębności poglądów»
4. «plac w miastach starożytnego Rzymu, na którym odbywały się zebrania ludowe, targi, sądy»
5. «w dawnej Polsce: sąd właściwy dla rozstrzygania danej sprawy» |
Głównie chodzi mi o punkty 1. i 2.
Ostatnio zmieniony przez kamilk dnia Śro 7:46, 30 Kwi 2008, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Yuriko
Amator postów
|
Wysłany: Śro 16:50, 30 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Wiem, wiem... Ale to forum... jest tylko dla dziewczyn z mojej klasy. Rozumiesz, nie chciałabym, by było ogólnodostępne. Wiem, wiem... powiesz, że wystarczy ustawić dostępność tylko dla danej grupy czy coś. Mam wszystko, ale... moja kolezanka się upiera, żebyśmy miały to forum... ee... Tylko dla siebie. Głupie - wiem, ale nie da się z tym czegoś zrobić?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Śro 16:59, 30 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Jak sama napisalas wystarczy zrobic grupe do ktorej bedziesz dodawac osoby ktore maja byc na forum. Dzialy ustawiasz widoczne i czytanie na prywatne, a potem w zezwoleniach grupy ustawiasz dostep do tych dzialow. Wtedy nawet zaejestrowana osoba, lecz nie bedaca w grupie nie bedzie widziala zadnego dzialu wiec nawet gdy bedzie widoczne w google to i tak zawartosci nikt nie pozna bez Twojego zezwolenia.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Yuriko
Amator postów
|
Wysłany: Śro 17:01, 30 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Wiem, wiem... Ale moja koleżanka upiera się, czy nie można wyłaczyć tej dostepności.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Śro 17:12, 30 Kwi 2008 Temat postu: |
|
|
Yuriko napisał: | Wiem, wiem... Ale moja koleżanka upiera się, czy nie można wyłaczyć tej dostepności. | Wystarczy ze bo google trafi na jeden link do tego forum to bedzie widoczne. jako ze boty indeksuja strone fora.pl gdzie sa linki wszystkich for w serwisie to zapewne i tak trafi do Was.
Powiedz kolezance ze jak nie chce by forum bylo widoczne w google to niech forum nie zaklada. Skoro juz jest, to radze skasowac. Innej mozliwosci nie ma.
Troche dziwne podejscie. Bo co komu szkodzi ze widac adres www w google. Wystarczy ukryc dzialy i jest ukryte. Bo majac sam adres i tak nie zobaczy zawartosci.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Yuriko
Amator postów
|
Wysłany: Śro 18:45, 30 Kwi 2008 Temat postu: |