Forum www.forum.fora.pl Strona Główna

www.forum.fora.pl
Nieoficjalne forum pomocy serwisu fora.pl

Do czego służy ...Shout - box?

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.forum.fora.pl Strona Główna -> Pomoc i pytania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Yoork
Nowicjusz
Nowicjusz

Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 20:36, 24 Kwi 2006    Temat postu: Do czego służy ...Shout - box?

Pod instrukcję... mam Shout - box, ale nie wiem do czego służy.... oraz dlaczego jest długi zamiast szeroki na szerokość powiedzmy... strony?

W dodatku wkleiłam na forum i mogę wygenerować przez niego wiadomość, ale i każdy inny nawet nie zalogowany "gość".
Co w tym Shout - box się pisze i jak zablokować aby nie pisali w nim "goście" a tylko Admin, albo zalogowane osoby?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lukaszko82
Wymiatacz
Wymiatacz

PostWysłany: Pon 20:37, 24 Kwi 2006    Temat postu:

To służy do zmywania naczyń Razz

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Yoork
Nowicjusz
Nowicjusz

PostWysłany: Pon 20:50, 24 Kwi 2006    Temat postu:

Jestem nowa i nie wiem do czego służy? Co w tym dziwnego, że pytam? Przecież to nie wstyd pytać zwłaszcza jak się nie wie? Każdy kiedyś nie wiedział to co wie teraz.
Czy zatem powinnam zapytać:
- Czym Ty myjesz naczynia?... czy raczej poprosić kogoś kto normalnie mi odpowie?

Już sobie odpowiedziałam i innym

Co to są ShoutBOXy ?

ShoutBOX jest to taka pomniejszona wersja chatu, w postaci bloku który możesz umieścić w dowolnym miejscu na stronie nie zakłucając rytmu jej działania (chaty te działają zupełnie samodzielnie). Dzięki temu uatrakcyjnisz swoją stronę o nową ciekawą funkcję, a zarazem odwiedzający Twoją stronę zyskają prostą formę komunikacji pomiędzy sobą.

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Linchpin
Aktywny amator
Aktywny amator

PostWysłany: Pon 22:34, 24 Kwi 2006    Temat postu:

doznalem szoku Shocked
Jak mozna miec shoutboxa i nie wiedziec do czego sluzy? Przeciez shoutbox nie pojawia sie znikad. Trzeba go najpierw zalozyc. To tak jakbym np. kupil samochod, a potem pytal sie do czego on tak w zasadzie sluzy "no bo widze, ze ma dwa kolka i jak wloze kluczyk w dziurke i przekrece to robi BRRUMMM". Dobrze, ze nie zapytalas sie do czego sluzy forum, bo chyba bym tego nie przezyl.

Niestety nie jestem w stanie dociec, skad Ty wzielas tego shoutboxa, a tym bardziej jak go wkleilas na strone nie wiedzac do czego sluzy...

Zeby nie uczynic tego posta calkowitym spamem odpowiem na Twoje pytanie.

Jesli nie chcesz, zeby niezalogowani uzytkownicy pisali na shoutboxie umiesc go po prostu w dziale dla nich niewidocznym- patrz: ustaw zezwolenia dla tego dzialu na "Zarejestrowani (ukryte)"

Wymiary shoutboxa mozesz zmienic edytujac jego kod. Powinno tam byc gdzies cos w stylu "width=xxx", "height=xxx". Wystarczy zmienic te wartosci na takie jakich potrzebujesz (w pixelach).

Powrót do góry
Zobacz profil autora
CZESIU
Amator postów
Amator postów

Ostrzeżeń: 3/5

PostWysłany: Wto 7:14, 25 Kwi 2006    Temat postu: Re: Do czego służy ...Shout - box?

Yoork napisał:
Pod instrukcję... mam Shout - box, ale nie wiem do czego służy.... oraz dlaczego jest długi zamiast szeroki na szerokość powiedzmy... strony?

W dodatku wkleiłam na forum i mogę wygenerować przez niego wiadomość, ale i każdy inny nawet nie zalogowany "gość".
Co w tym Shout - box się pisze i jak zablokować aby nie pisali w nim "goście" a tylko Admin, albo zalogowane osoby?

To jest bardzo proste, służy głównie do.... Twisted Evil
Nie tak naprawdę jest to taki mini czat, tam użytkownicy forum mogą se pisać o czym chcą, ale postów nie nabijają... Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora
miroesa
Administrator
Administrator

PostWysłany: Wto 10:11, 25 Kwi 2006    Temat postu:

bez sensu
przepraszam - to nie mogłaś sobie wcześniej odpowiedzieć sama na to pytanie?

kazdy moze zadawac pytania ktore juz bylo setki razy....

ehhh....brak slow...

zamykam.

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.forum.fora.pl Strona Główna -> Pomoc i pytania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: