Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ursus
Nowicjusz
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 20:09, 16 Sie 2006 Temat postu: Czy działanie forum zależy od skórki ?? |
|
|
Witam!
Mam dwa pytania odnośnie skórek w forum.
1) Czy niektóre skórki spowalniają działanie forum?? Zauważyłem takie coś u siebie (mam skórke "Chronicles" - tą historyczną)
2)Jak piszę jakiś post i wklejam zaużmy link do obrazka i zaznaczam go i klikam "IMG" to nie pojawia mi sie na poczatku i na końcu odpowiedni znaczek ([img] i [/img]) tylko pojawia mi się na samym dole postu jeden ([img]). CZy to również zależy od skórki ??
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie!
P.S. Jakby trzeba było oto adres: www.motoprl.fora.pl
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
x-alien
Moderator
Wysłany: Śro 21:31, 16 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
1. styl nie spowalnia forum. jedynie skrypty które masz na forum i spowalnia także w czasie dużego obłożenia.
2.to nie przez styl. ale dziwne skoro go zaznaczasz, to powinno się znaleźć pomiędzy znacznikami...
|
|
Powrót do góry |
|
|
~zychu
Mistrz
Wysłany: Śro 21:42, 16 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
Styl może spowolnić forum jeśli ma dużo grafiki - niektóre mają za dużo i np. mi chodzą wolniej od innych.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Private_Arti
Gość
|
Wysłany: Śro 22:03, 16 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
.
Ostatnio zmieniony przez Private_Arti dnia Nie 14:22, 13 Paź 2013, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
shadow_Devil
Boss mafii postowej
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warszawa - Sadyba
|
Wysłany: Śro 22:04, 16 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
bez przesady ze az tak spowalnial sam styl to musial by miec nie wiem jak rozbudowana grafike.. osobiscie nie polecam skryptow typu deszcz snieg i inne padajace gowna...
|
|
Powrót do góry |
|
|
maat
Członek mafii postowej
|
Wysłany: Czw 10:28, 17 Sie 2006 Temat postu: Re: Czy działanie forum zależy od skórki ?? |
|
|
Ursus napisał: | Mam dwa pytania odnośnie skórek w forum.
1) Czy niektóre skórki spowalniają działanie forum?? Zauważyłem takie coś u siebie (mam skórke "Chronicles" - tą historyczną)
2)Jak piszę jakiś post i wklejam zaużmy link do obrazka i zaznaczam go i klikam "IMG" to nie pojawia mi sie na poczatku i na końcu odpowiedni znaczek ([img] i [/img]) tylko pojawia mi się na samym dole postu jeden ([img]). CZy to również zależy od skórki ?? |
1) dzialanie forum moze spowalniac duza ilosc obrazkow lub za duze obrazki. jezeli masz wolniejszy internet, to wczytanie takiego np. obrazka z imageshacka moze troche przedluzyc ladowanie sie forum, ale bez przesady. to na pewno nie jest wina skorki
2) tagi wstawiane za pomoca przyciskow zawsze pojawiaja sie na koncu napisanej juz tersci. zauwaz takze, ze gdy raz klikasz na IMG i w poscie pojawi sie tag [img], to do IMG na przycisku dochodzi znaczek *. i gdy wtedy nacisniesz ten przycisk wstawi sie druga czesc tagu, mianowicie [/img]. wyproboj, to naprawde nie boli
pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
|
shadow_Devil
Boss mafii postowej
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warszawa - Sadyba
|
Wysłany: Czw 10:36, 17 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
jezeli naprawde wolno ci wszystko dziala to sprawdz wagi obrazkow ktore umieszczales jak waza sporo np z 1mb to sie nie ma co dziwic tak samo jak nie polecam wstawiania muzyki na forum bo to juz wogole mozna sobie herbate zrobic w czasie ladowania...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ursus
Nowicjusz
|
Wysłany: Czw 15:15, 17 Sie 2006 Temat postu: |
|
|
Nigdy nie miałem żadnych "bajerów" na tym forum. Kiedyś była tylko bramka sms, ale już jej dawno nie ma. Być może to było jakieś przeciążenie.
A co do tych znaczników img i url to na innych forach działa to normalnie - zaznaczam, klikam i już mam OK. A wiedziałem o tym, że pojawia się ta gwiazdka i tak dalej. Jednak przyzwyczaiłem się do tego, że zaznaczam i klikam więc dlatego się zapytałem.
Ale jeśli to nie wina skórki to nie wiem - pisałem na forum z fora.pl ale ze skórka taka jak tutaj i nie było tego problemu
Mimo to serdecznie dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie.
|
|
Powrót do góry |
|
|