Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Greko
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 14:41, 04 Gru 2011 Temat postu: CHRONICLES |
|
|
Proszę o pomoc bo coś poknociłem w stylu chronicles działało do tej pory bez zarzutów z ciekawości zacząłem wszystko przeglądać i kliknąłem tez przypadkowo naprawiarkę i zaczął się mój problem
Tak wygląda właściwy styl: [link widoczny dla zalogowanych]
u mnie coś się podziało i wygląda tak:[link widoczny dla zalogowanych]
Kliknąłem "Eksport" stylu wyskoczyło info:
"Informacje o stylu dla wybranego szablonu zostały zapisane. Powinieneś teraz przywrócić uprawnienia dostępu pliku theme_info.cfg (i jeśli to potrzebne także dla katalogu szablonów) na 'tylko do odczytu'."
Gdzie tego szukać? jestem laikiem i dopiero się uczę na swoim forum
Dodawanie tego stylu od nowa nic nie daje problem pozostaje nadal
Ewentualnie poproszę o oryginalny formularz edycji stylu chronicles porównam może coś w kodach przypadkowo pozmieniałem Choć nie jestem pewien ponieważ u innych forum jest normalne
nie mogę nic zrobić na forum wszystkie przyciski zniknęły
Z góry dziękuję za pomoc.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Greko dnia Nie 15:30, 04 Gru 2011, w całości zmieniany 4 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
jkw
Administrator
Przeczytał: 56 tematów
|
Wysłany: Pon 9:52, 05 Gru 2011 Temat postu: Re: CHRONICLES |
|
|
Greko napisał: | ...Kliknąłem "Eksport" stylu wyskoczyło info:
"Informacje o stylu dla wybranego szablonu zostały zapisane. Powinieneś teraz przywrócić uprawnienia dostępu pliku theme_info.cfg (i jeśli to potrzebne także dla katalogu szablonów) na 'tylko do odczytu'."
Gdzie tego szukać? jestem laikiem i dopiero się uczę na swoim forum
Dodawanie tego stylu od nowa nic nie daje problem pozostaje nadal
Ewentualnie poproszę o oryginalny formularz edycji stylu chronicles porównam może coś w kodach przypadkowo pozmieniałem Choć nie jestem pewien ponieważ u innych forum jest normalne nie mogę nic zrobić na forum wszystkie przyciski zniknęły
|
U jakich innych jest normalnie? U userów tego samego forum?!
Czyli inni widzą forum normalnie a tylko Ty nie?
Może pomoże usunięcie cookiesów z przeglądarki?
Oryginalnego stylu css nikt Ci raczej nie wyśle. Można było przez jakiś czas ściągać swój styl poprzez link w podpisie kamilk, ale ostatnio już go nie ma.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Greko
Taki se gostek
|
Wysłany: Pon 18:57, 05 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Dzięki za zainteresowanie tematem
Inni userzy widza normalny styl / prosiłem o zrzuty / ciastka wyczyszczone
Wygląda na to, ze błąd jest jakiś u mnie i to z firefoxem w explorerze jest OK.
Zastanawia mnie co to znaczy:
"Informacje o stylu dla wybranego szablonu zostały zapisane. Powinieneś teraz przywrócić uprawnienia dostępu pliku theme_info.cfg (i jeśli to potrzebne także dla katalogu szablonów) na 'tylko do odczytu'. "
Takie info dostaje przy eksportowaniu stylu chronicles Co to znaczy? Gdzie tego szukać i jak to włączyć?
Co do podrzucenia stylu to myślałem, że to nie będzie problemu dla kogoś kto używa fora.pl wystarczy chyba dodać styl i kliknąc edycję następnie zrobić zrzut oryginału bez zmieniania:) po wszystkim usunąć ale jestem laikiem i mi wydawało się to proste
Ostatnio zmieniony przez Greko dnia Pon 19:11, 05 Gru 2011, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Wto 9:38, 06 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Poszukaj przez Google, wpisz całą szukaną frazę w cudzysłów, czyli tak:
"Informacje o stylu dla wybranego szablonu zostały zapisane. Powinieneś teraz przywrócić uprawnienia dostępu pliku theme_info.cfg (i jeśli to potrzebne także dla katalogu szablonów) na 'tylko do odczytu'. "
Google coś tam wynajdują, nie tylko Ty miałeś ten problem, poczytaj!! Może odpowiedź znajdziesz.
W ostateczności zmień przeglądarkę na IE!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Greko
Taki se gostek
|
Wysłany: Wto 16:59, 06 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Wymiękam Nikt nie jest mi wstanie powiedzieć co robić aby forum wróciło do normy. Nigdzie nie ma klarownej podpowiedzi co do cytowanej informacji zastosować "theme_info.cfg" Może to wina przeglądarki tez nie wiem bo nigdzie nie ma informacji zrób to lub tamto Niestety servis też zaangażowałem do pomocy i kolejny dzień bez rezultatów. Styl się zepsuł i nie ma jak na razie mocy na przywrócenie go do normy. Forum wygląda tak jak na zrzucie ekranu w PA próbowałem eksportować chronicles i eksportowałem z cytowana wcześniej informacją ale w konfiguracji nie ma stylu Chronicles tylko subSilver. Po kliknięciu zarządzaj jest dodany chronicles ale niestety po kliknięciu "Edycja" formularz jest pusty. MASAKRA Mało tego po wejściu na forum wchodząc w tematy tło jest czarne i nie widać tekstu tylko grafikę. Poddaje się Bez tego stylu forum do skasowania ponieważ materiał zawarty na forum jest pod tło i ma to ręce i nogi teraz to MASAKRA . Piszesz o zmianie przeglądarki heheh na IE dzisiaj mam to samo co na foxie Ale się na klikałem Zobaczymy co servis odpisze
Ostatnio zmieniony przez Greko dnia Wto 17:01, 06 Gru 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Śro 9:05, 07 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Może usuń z forum styl chronicles (z PA!!), na chwilę tylko, ściągnij i zainstaluj jakikolwiek inny, też na chwilę a potem jeszcze raz ściągnij i zainstaluj chronicles.
Może to coś da?!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Greko
Taki se gostek
|
Wysłany: Śro 17:48, 07 Gru 2011 Temat postu: |
|
|
Styl usuwałem i nic Sądząc po informacji jaka dostałem z servisu: "Witam.
Jeżeli przytoczony styl powoduje błąd, nie będzie możliwe jego ustawienie."
będę chyba musiał zrezygnować z usług fora.pl. Bez stylu Chronicles forum jest do usunięcia
Wpisywałem to w google: "Informacje o stylu dla wybranego szablonu zostały zapisane. Powinieneś teraz przywrócić uprawnienia dostępu pliku theme_info.cfg (i jeśli to potrzebne także dla katalogu szablonów) na 'tylko do odczytu'. "
ale nie mam czytelnej sugestii co to znaczy i co mam zrobić sam nie jestem wirtuozem jeśli chodzi o fora więc nie wiem co robić
Tobie dziękuję za zainteresowanie bo przynajmniej próbowałeś pomóc pan Andrzej z działu technicznego przez 4 dni nic konkretnego mi nie napisał
Tylko to, że forum naprawione To nie forum było zepsute tylko styl na forum
Odczekam jeszcze parę dni i jak nie będzie poprawy rezygnuję.
3maj się
|
|
Powrót do góry |
|
|