|
www.forum.fora.pl Nieoficjalne forum pomocy serwisu fora.pl |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kaeste
Aktywny amator
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 4/5 Skąd: Czę100chowa Płeć:
|
Wysłany: Czw 17:47, 06 Lis 2008 Temat postu: Boty reklamowe. |
|
|
Od dzisiaj bodajże wyskakują w każdym temacie boty reklamowe, czy to będzie na stałe czy tylko na jakiś czas bo to wkurza solidnie jak w każdym jednym temacie jest niechciany SPAM fora.pl którego nie da się usunąć. Mało kasy za wyskakujące reklamy zgarniacie żeby jeszcze ludziom fora zaśmiecać? Do kogo mam się zwrócić z oficjalnym protestem przeciw takiemu spamowaniu na forum? Proszę podać adres mailowy lub telefon osoby/osób odpowiedzialnych za taką formę reklamy na fora.pl.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Kaeste dnia Czw 17:48, 06 Lis 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Czw 17:52, 06 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Fakt. Zaczynają się robić przegięcia. Podejrzewam że jak [link widoczny dla zalogowanych] dostaną odpowiednią ilość zgłoszeń o natarczywych reklamach to się tym zainteresują.
Jak się domyślam serwis tylko na tym straci. Straci userów, którzy już zaczynają się przenosić.
|
|
Powrót do góry |
|
|
x-alien
Moderator
Wysłany: Czw 18:53, 06 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
no niestety nie ma tak dobrze, że jest telefon do osoby która wszystko wyjaśni.
serwis zarabia krocie i jest ustawiony tylko na zarabianie - modyfikacji niestety nie ma.
ów boty już zauważyłem kilka dni temu kiedy jeszcze się nie wyświetlały w tematach a tylko migały przy wysyłaniu posta.
jeden plus jest taki, że reklamy w treściach postów znikły (narazie przynajmniej).
komercja jest komercją, co zrobić
|
|
Powrót do góry |
|
|
Violcia2001
Aktywny amator
Wysłany: Czw 19:04, 06 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Jak ja o tym ostatnio napisałam to temat został usunięty -.-
Post został pochwalony 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Czw 21:24, 06 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Violcia2001 napisał: | Jak ja o tym ostatnio napisałam to temat został usunięty -.- |
Hehe. Czyżby teoria spiskowa Napisz kiedy taki temat pisałaś, a winny się znajdzie
Co do reklamy - na kilku forach patrzyłem - nie zauważyłem jeszcze tej reklamy z "botem reklamowym" - widocznie nie ma chętnych, żeby taką reklamę wykupić. Jeśli widzicie taki boks reklamowy - oznacza to, że prawdopodobnie macie niestandardowe ustawienia przeglądarki (prawdopodobnie wyłączony JavaScript), bo o ile wiem, to w przypadku, gdy reklama nie miała się wyświetlić - to boks jest po prostu "chowany".
Co do ilości reklam, to hmmm - nie wystarczyłoby mi palców u rąk, żeby zliczyć serwisy społecznościowe w Polsce, które miałyby większą ilość reklam - no i każdy o tym wie. Pomijam już największe "rodzime" portale, w których ilość reklam często przewyższa ilość pozostałych informacji - jak widać w tą stronę poszedł rynek internetowych reklam.
Jako, podejrzewam niewielką, pociechę dodam, że zniknęła forma reklamy w postach - opisana tutaj: http://www.forum.fora.pl/pomoc-i-pytania,3/aktywny-link,34861.html#218109
Ostatnio zmieniony przez kamilk dnia Czw 21:25, 06 Lis 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
x-alien
Moderator
Wysłany: Czw 21:37, 06 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Violcia2001 napisał: | Jak ja o tym ostatnio napisałam to temat został usunięty -.- |
kamilk napisał: | Hehe. Czyżby teoria spiskowa Napisz kiedy taki temat pisałaś, a winny się znajdzie |
i bez szukania winnego powiem, że to ja skasowałem - z bardzo prostego powodu
każda nowa forma reklamy w serwisie jest rzecz jasna nie lubiana przez użytkowników. póki co nikt tego nie zauważał, że takie "prototypy" reklamy się pojawiają więc póki temat stał bez odpowiedzi, postanowiłem go skasować zanim wybuchnie kolejne oburzenie.
tak czy inaczej i na moim monitorze coraz częściej się pojawiają te reklamy, więc siłą rzeczy - spodziewam się że to wprowadzą
gratuluję Ci też zwinności i szybkiego oka, które uchwyciło moment gdy wyświetlał się bot reklamowy
p.s. swoją drogą, czy na Fora.pl nie istnieje coś takiego jak zabezpieczenie przed botami przynajmniej mogli to inaczej nazwać
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kaeste
Aktywny amator
|
Wysłany: Czw 22:44, 06 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
kamilk napisał: |
Hehe. Czyżby teoria spiskowa Napisz kiedy taki temat pisałaś, a winny się znajdzie |
Jak zwykle Pan szanowny Administrator robi se jajca z ludzi... wiadomo że jak się temat skasuję to nie ma po nim śladu.
kamilk napisał: | Co do reklamy - na kilku forach patrzyłem - nie zauważyłem jeszcze tej reklamy z "botem reklamowym" |
Ja powiem tak: ja też już jej nie widzę po moim obecnym temacie znikła w niewyjaśnionych okolicznościach. Trzeba by Mouldera I Skulinkę zatrudnić aby ją ponownie wytropili.
kamilk napisał: | widocznie nie ma chętnych, żeby taką reklamę wykupić. |
Ale to była reklama fora.pl tylko nie wiem po co reklama fora.pl na forach fora.pl Ktoś chyba nie pomyślał że nie ma sensu reklamować lodu w grenlandii.
kamilk napisał: | Jeśli widzicie taki boks reklamowy - oznacza to, że prawdopodobnie macie niestandardowe ustawienia przeglądarki (prawdopodobnie wyłączony JavaScript), bo o ile wiem, to w przypadku, gdy reklama nie miała się wyświetlić - to boks jest po prostu "chowany". |
Jak zwykle standardowa wymówka administratorów oraz moderatorów forum.fora.pl macie źle skonfigurowaną przeglądarkę a reszta zdania to: i zacytuję tu Fisza :"...i tylko takie Bla bla bla..."
kamilk napisał: | Co do ilości reklam, to hmmm - nie wystarczyłoby mi palców u rąk, żeby zliczyć serwisy społecznościowe w Polsce |
Nie chodzi nam tu o ilości reklam, bo te zawsze będą tylko o formę ich umieszczania a jakbyś znał się troszeczkę na przepisach i regulacjach prawnych to wiedziałbyś że po prostu to
Dr.Kidler napisał: | Fakt. Zaczynają się robić przegięcia. | jak to napisane zostało wcześniej.
Szczerze to ja pierwszy raz widzę taką formę reklamy więc się nie cieszę.
Ostatnio zmieniony przez Kaeste dnia Czw 22:45, 06 Lis 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Pią 0:05, 07 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Jak się temat skasuje - to można by było zapytać kto to zrobił i są też techniczne środki żeby uzyskać takie informacje.
Keaste nie masz pojęcia o czym piszesz - to nie pisz.
Z informacji jakie uzyskałem - jeśli nie będzie ładowanej reklamy - boks z reklamą będzie się "chować" - wymaganie jest jedno (żeby boks się schował) - musi być włączona obsługa JavaScript Albo będzie boks z reklamą - albo boks się ukryje - proste (bo po co ma być widoczny skoro nie ma reklamy)
Keaste napisał: |
Szczerze to ja pierwszy raz widzę taką formę reklamy więc się nie cieszę. |
To, że Ty akurat nie zauważyłeś, to nie znaczy, że czegoś takiego nie było. Było - łatwo zobaczyć ile ta forma reklamy przetrwała.
Każdy z tutaj obecnych zdaje sobie sprawę, że Fora.pl nie jest instytucją charytatywną (tak mi się przynajmniej wydaje), musi na czymś zarabiać - czerpie korzyści z reklam, za te pieniążki serwerki mają prąd - czy ktoś zna jakąś elektrownię, która sprzedaje prąd za friko (możecie mi przesłać na PW - nawet jestem w stanie przeprowadzić się w pobliże ). Jeśli ktoś z was miał serwer kolokowany lub dedykowany w jakiejś firmie - to doskonale wie jakie są koszty utrzymania serwera - bo to nie tylko prąd.
A tak poza konkursem: wszyscy biadolą, że są reklamy, a mimo to na wielu forach są zamieszczane reklamy np. od Google'a (a to trzeba by było sprawdzić, czy jest to zgodne z regulaminem).
To forum jest niezależne
Admini i moderator forum starają się pomagać, na tyle na ile potrafią. Tylko żaden z nas nie ma takiej mocy, żeby wszystko było za friko. Taki jest świat po prostu.
Idę spać, bo jutro muszę iść popracować - po co Żeby mieć kasę, bo też za wszystko muszę płacić jak każdy z nas.
A jutro w wolnych chwilach i tak pewnie poczytam sobie jak znowu marudzicie, zamiast pisać o poważnych problemach z forami.
Ostatnio zmieniony przez kamilk dnia Pią 0:08, 07 Lis 2008, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
BASF
Moderator
Wysłany: Pią 8:55, 07 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Kaeste przykro mi to stwierdzić ale nie jesteś kontaktowym człowiekiem. Po całości Twoich postów i "nagrodach" za 4 znich jestem pewien, że jesteś rozpieszczonym synusiem mamusi i czujesz się pępkiem świata. Nic Ci się nie podoba, wszystko jest be. Może zastanów się przed napisaniem kolejnej riposty. Przeczytaj kilkakrotnie posty, które piszą do Ciebie Administrator i Moderator a jeśli nie zrozumiesz to nie zaszkodzi raz jeszcze poczytać. Serio. Nie będę Cię tu umoralniać i nie mam chęci wchodzić z Tobą w jakieś płytkie dyskusje, bo nie jestem od tego ale po obserwacjach Ciebie odnoszę właśnie powyższe wrażenie. To jest przykre.
Też tak sobie myślę, że przez ten czas który tu spędziłeś znalazłbyś "lepsze, bezpłatne" miejsce na założenie Twojego forum.
Po za tym piszesz, że tu wszytsko jest takie złe i niefajne ale patrząc po ilości postów i klikaności Twojego forum nie wiem o czym Ty wogóle mówsz. Nie oszukujmy się ale za dużo roboty na nim nie masz. W dwa lata istnienia forum 2444 postów???? Chyba nie za wiele zważywszy, że marka Mercedes nie jest marką niszową.
Reasumując. Przed odpowiedzią na kolejny post przeczytaj go kilkakrotnie i przemyśl co odpisać.
Wiem, z doświadczenia, że oburzysz się na mój post ale mnie to nie zdziwi widząc jakim jesteś. Powyższe jest tylko moją opinią jak Cię postrzegam.
Z całym szacunkiem do Ciebie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
WERTTREW
Nowicjusz
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 20:56, 09 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
To już chyba kolejny tydzień jak pół strony startowej mojego forum rozwala takie coś:
[link widoczny dla zalogowanych]
Rozumiem chęc nachapania się kasiory za reklamy, ale zasłanianie połowy forum wraz z opcją "logowania"!! takim pasztetem, który nie daje się wywalic to po prostu zwykłe chamstwo! Czy "spece" od tej anty-reklamy wie wiedzą, że takie zachowanie działa odwrotnie - odstręcza od interesowania się reklamowanym badziewiem!?
Ma ktoś pomysł jak to zwalczyc?
Będę wdzięczny ....
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Nie 21:02, 09 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Kiedy miałeś coś takiego Dzisiaj I ile razy
Edit2:
WERTTREW napisał: | To już chyba kolejny tydzień jak pół strony startowej mojego forum rozwala takie coś:
[link widoczny dla zalogowanych]
Rozumiem chęc nachapania się kasiory za reklamy, ale zasłanianie połowy forum wraz z opcją "logowania"!! takim pasztetem, który nie daje się wywalic to po prostu zwykłe chamstwo! Czy "spece" od tej anty-reklamy wie wiedzą, że takie zachowanie działa odwrotnie - odstręcza od interesowania się reklamowanym badziewiem!?
Ma ktoś pomysł jak to zwalczyc?
Będę wdzięczny .... |
"Zwykłe chamstwo", ale nie Fora.pl - tylko firmy, której licznik umieściłeś na forum.
Zanim zaczniesz kogoś obrażać - sprawdź sam dokładnie o co chodzi.
Edit3: Chodzi o licznik z [link widoczny dla zalogowanych]
Ostatnio zmieniony przez kamilk dnia Nie 22:28, 09 Lis 2008, w całości zmieniany 3 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
WERTTREW
Nowicjusz
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 23:49, 12 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
Ok, dziękuje za informację.
A w obrażaniu innych to ja do pięt nie dorastam niektórym, także pisującym "z ramienia" na tym forum, więc nie licytujmy się.
Miłego dnia.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kaeste
Aktywny amator
|
Wysłany: Czw 20:40, 13 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
WERTTREW napisał: | A w obrażaniu innych to ja do pięt nie dorastam niektórym, także pisującym "z ramienia" na tym forum, więc nie licytujmy się.
Miłego dnia. |
No np. mnie ponieważ nie siedzę cicho i nie tulę uszów po sobie jak prawie wszyscy dlatego dostaje lipne warny i niedługo będę musiał nowe konto tutaj zakładać bo to pewnie mi debeściaki skasują
|
|
Powrót do góry |
|
|
x-alien
Moderator
Wysłany: Pią 14:00, 14 Lis 2008 Temat postu: |
|
|
widzisz, tak się składa, że porządne miejsca w internecie muszą być odpowiednio szanowane. jeżeli nie wiesz czemu dostajesz ostrzeżenia - najpierw zapraszam do regulaminu forum a potem do historii swoich ostrzeżeń.
pozdrawiam,
"debeściak"
|
|
Powrót do góry |
|
|
Lilia
Maniak postów
Wysłany: Śro 19:17, 07 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie w sprawie reklam. Na forum pojawiły się puste posty z nagłówkiem reklama. Można je usunąć? Zaśmiecają forum.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|