Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marysia
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 18:10, 09 Gru 2016 Temat postu: AVG |
|
|
Witam serdecznie,
Szukam informacji co dla fora.pl oznacza w oprogramowaniu AVG, że: w 30-dniowym raporcie znaleziono złośliwe oprogramowanie (ilość) oraz zaatakowanych stron (ilość).
Co można zrobić, aby "wyczyścić" do 0 z tych szkodliwych programów (wspólny serwer?) . Wykupić w AVG jakiś program czyszczący? O co w tym chodzi?
Czy admini forów z fora.pl lub pozostali użytkownicy mają na to jakiś wpływ? Co można zrobiić aby przywrócić 0 złośliwych oprogramowań na serwerze?
W dodatku zauważyłam też, że od kilku miesięcy mamy inny "znaczek" w pasku adresu- wcześniej była kłódka, i komunikat że dane forum jest częściowo szyfrowane, a teraz jest w tym miejscu "i" opisane jako strona bez szyfrowania.
Bardzo proszę o wskazówki i objaśnienia.
Marysia
p.s. forum na którym jestem od niedawna jednym z moderatorów istnieje od 2008 roku i zależy nam na jego dalszym utrzymaniu i prawidłowym funkcjonowaniu.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Sob 7:03, 10 Gru 2016 Temat postu: |
|
|
Wpływ na serwer mają tylko i wyłącznie właściciele fora.pl, tutaj masz wszystkie informacje jakimi dysponujemy.
http://www.forum.fora.pl/pomoc-i-pytania,3/wlasciciel-serwisu-fora-pl,43006.html
Pisać trzeba na http://fora.pl/index.php?file=contact
"i" - oznacza informację o witrynie
My tutaj nie mamy na ich działania jakiegokolwiek wpływu, na temat połączeń szyfrowanych lub nie poczytaj w google, jest masa artykułów na ten temat.
Nie sądzę aby serwer fora.pl był zawirusowany, nigdy takich informacji nie było. Na wszelki wypadek napisz do nich.
Programy antywirusowe wiele "bezpiecznych" rzeczy traktują jako wirusa (np. część reklam może być tak traktowana).
My tylko i wyłącznie zajmujemy się poradami technicznymi co do pracy z forami stworzonymi na fora.pl .[/url]
|
|
Powrót do góry |
|
|
zuzanna.gas
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Pon 19:44, 19 Gru 2016 Temat postu: |
|
|
Ja mam problem z tym forem na telefonie, wyskakuje, że szkodliwe, na kompie nie ma problemu
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Wto 6:39, 20 Gru 2016 Temat postu: |
|
|
No, to niestety już problem z oprogramowaniem telefonu, a nie nasz. Niczego poradzić nie jestem w stanie.
|
|
Powrót do góry |
|
|