Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Pixy
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Pon 14:34, 05 Kwi 2010 Temat postu: Automatyczne zmniejszanie zdjęć. |
|
|
Witam.Nie wiem czy było już takie pytanie na forum.Z góry przepraszam.
Więc dokładnie chodzi mi o to czy istnieje możliwośc,aby dodając zdjęcie w poście ono automatycznie zmniejszało.Bo wiadomo wąski styl i dużo zdjęcie to forum się rozjeżdża.Podałabym link do strony,gdzie tak jest,ale nie mogę
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
s3r0o
Amator postów
|
Wysłany: Pon 14:35, 05 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
Z tego co mi wiadomo takie coś nie jest możliwe. Ściągnij sobie program którym będziesz zmniejszać i obrabiać zdjęcia do odpowiednich wymiarów i już
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pixy
Taki se gostek
Wysłany: Pon 14:39, 05 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
na forum [kropka] simy [kropka] focus [kropka] pl w dziale the sims 3 i temacie przedstaw nam swoich simów są umieszczone zdjęcie,które się zmniejszają już same ..
|
|
Powrót do góry |
|
|
s3r0o
Amator postów
|
Wysłany: Pon 14:48, 05 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
Pixy napisał: | na forum [kropka] simy [kropka] focus [kropka] pl w dziale the sims 3 i temacie przedstaw nam swoich simów są umieszczone zdjęcie,które się zmniejszają już same .. |
Zauważ jedną rzecz. Tamten serwis stoi na serwerze płatnym tzn. Administrator forum może wgrywać co chce i kiedy chce na swoje forum, i nie jest uzależniony od żadnych ludzi natury wyższej. Fora.pl oferuje tobie darmowe forum które swoim minusem nie umożliwia wgrywania, edytowania i kopiowania żadnych udoskonaleń. A więc co nowego znajdzie się na forum zależy już od ludzi którzy mają dostęp do bazy danych serwisu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Pon 15:00, 05 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
Umieść fotkę np na fotosiku i skopiuj do posta odpowiedni kod bbcode.
Będziesz miał w poście miniaturkę. Jeśli na nią klikniesz otworzy się strona z oryginalnej wielkości fotką. Serwisów gdzie możesz wstawić fotki jest setki.
[link widoczny dla zalogowanych]
|
|
Powrót do góry |
|
|
s3r0o
Amator postów
|
Wysłany: Pon 15:07, 05 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
Dr.Kidler napisał: | Umieść fotkę np na fotosiku i skopiuj do posta odpowiedni kod bbcode.
Będziesz miał w poście miniaturkę. Jeśli na nią klikniesz otworzy się strona z oryginalnej wielkości fotką. Serwisów gdzie możesz wstawić fotki jest setki.
[link widoczny dla zalogowanych] |
"Jej" chodzi o to czy jest taka opcja na forum która umożliwia automatyczną zmianę rozmiaru zdjęcia na przyjętą wcześniej przez Administratora Forum.
Ostatnio zmieniony przez s3r0o dnia Pon 15:13, 05 Kwi 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pixy
Taki se gostek
Wysłany: Pon 15:12, 05 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
Jak już to jej.
Tak,nie chcę tej małej miniaturki tylko,żeby zdjęcie się zmniejszało do dopasowanego rozmiaru..
|
|
Powrót do góry |
|
|
s3r0o
Amator postów
|
Wysłany: Pon 15:15, 05 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
Pixy napisał: | Jak już to jej.
Tak,nie chcę tej małej miniaturki tylko,żeby zdjęcie się zmniejszało do dopasowanego rozmiaru.. |
Jak już wcześniej pisałem nie ma takiej możliwości w tym serwisie. Jeśli chcesz założyć forum i być niezależna to kup jakiś płatny Hosting. W tych czasach to jest to bardzo tanie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pixy
Taki se gostek
Wysłany: Pon 15:24, 05 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
W takim razie dziękuje za odpowiedź.
A jeszcze jedno pytanie,żeby już nie zakładac nowego tematu.
Czy można mieć kilka rang? Chodzi mi o to czy jak mam Administratora,to czy mogłabym założyć inną rangę np.'Grafik? Tak,żebym miała w podpisie np tego Grafika,ale dalej miałabym funkcje admina (a nie zmienię nazwy admina,bo jest jeszcze dwóch innych xD)
Ostatnio zmieniony przez Pixy dnia Pon 15:27, 05 Kwi 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
x-alien
Moderator
Wysłany: Pon 17:06, 05 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
oczywiście, że możesz. wejdź do PA->Użytkownicy->Rangi
tam kliknij Dodaj nową rangę.
nadaj jej nazwę Grafik, ustaw jako rangę specjalną, możesz dodać też do niej jakiś obrazek. zaakceptuj, a następnie wejdź do PA->Użytkownicy->Zarządzaj.
wpisz swój nick i na samym dole w polach dla administratora zmień swoją rangę z admina na grafika i gotowe ;]
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Pon 18:33, 05 Kwi 2010 Temat postu: |
|
|
s3r0o napisał: | ...
"Jej" chodzi o to czy jest taka opcja na forum która umożliwia automatyczną zmianę rozmiaru zdjęcia na przyjętą wcześniej przez Administratora Forum. |
s3r0o nie musisz mnie poprawiać i pisać o co komu chodziło bo czytać umiem. Wiem o co chodziło Pixy. A jako że nie lubię się powtarzać po kimś jak niektórzy to skoro już napisali że nie ma takiej możliwości na fora.pl to opisałem jedyny sposób na ta "przypadłość". Nie sugerowała w swoim poście że tego nie chce wiec uznałem że może nie wiedzieć o takiej możliwości.
|
|
Powrót do góry |
|
|
wujek.mateusz344635
Taki se gostek
Wysłany: Pią 19:09, 28 Paź 2011 Temat postu: |
|
|
Wystarczy że wejdziesz na stronę zmniejszamy.pl - zmniejszanie zdjęć online, klikniesz przeglądaj i załadujesz swoje zdjęcie. Jest to najlepszy zmniejszacz zdjęć w sieci, pozwala on na dodawanie efektów podczas zmniejszania fotki: obróć w prawo, obróć w lewo, obróć o 180 stopni.
Ostatnio zmieniony przez wujek.mateusz344635 dnia Nie 19:30, 30 Paź 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|