Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
silvy
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Nie 10:47, 21 Cze 2009 Temat postu: Administrator a rejestracja nowych użytkowników na forum |
|
|
Witam. Mam pytania odnośnie funkcji administratora jeśli chodzi o rejestrację nowych użytkowników na jego forum.
Jak na razie (będąc administratorem forum) dobrnęłam do tego: PA/Ogólne - Konfiguracja/Generalne ustawienia forum/Włącz aktywację kont (zmieniłam na admin). Myślałam, że będzie to działało na zasadzie - nowy użytkownik się rejestruje, ja dostaję na pocztę maila i dopiero to ja decyduję czy konto danego użytkownika będzie w ogóle istniało na moim forum czy nie. A jest trochę inaczej, bo teraz dostaję maila i tam mogę skorzystać tylko z linku aktywującego konto, przy czym konto i tak już istnieje, i dana osoba jest już zarejestrowana - a chciałabym żeby to konto, do czasu mojej akceptacji, jeszcze nie było zarejestrowane (i nie było widoczne w statystykach na głównej stronie forum), zatem jak to zrobić?
I drugie pytanie: Co się dzieje wówczas gdy admin, mając do dyspozycji możliwość jedynie aktywacji konta nowego użytkownika na jego forum, nie aktywuje tego konta za pomocą linka z maila? Czy nowo zarejestrowany użytkownik, do czasu akceptacji przez moderatora, ma jakąś blokadę? Czy jak to wygląda?
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez silvy dnia Nie 10:50, 21 Cze 2009, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
McDONALD
Maniak postów
|
Wysłany: Nie 11:24, 21 Cze 2009 Temat postu: |
|
|
Ad. 1 Z tego co wiem na fora.pl nie jest to możliwę.
Ad. 2 Tak użytkownik czeka qaż zostanie aktywowany.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maggi
Nowicjusz
Wysłany: Sob 9:11, 11 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
A ja chciałam zapytać, czy zawsze powinien przyjść do mnie e-mail informujący o rejestracji nowego użytkownika? Do tej pory miałam aktywację przez użytkownika, ale z racji trolli nawiedzających moje forum, ustawiłam aktywację przez admina, a maile do mnie nie przychodzą. Czy to jakiś błąd i jak sobie z tym poradzić?
Ewentualnie czy tymczasowo jest opcja, która pozwala zobaczyć listę użytkowników dodanych w ostatnim czasie, ułożonych chronologicznie, którzy nie mają aktywacji konta?
|
|
Powrót do góry |
|
|
striker994
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gniezno (Wlkp) Płeć:
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maggi
Nowicjusz
Wysłany: Sob 11:36, 11 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Ten temat już widziałam. Niezbyt pomógł Może ktoś zna rozwiązanie?
|
|
Powrót do góry |
|
|
cleXter
Wymiatacz
Wysłany: Sob 12:00, 11 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Aktywacja przez admina to musisz edytować każdego nowego usera zaktywować jego rejestrację. Aktywacja przez maila to, że user który się rejestruje dostaje maile z akceptacją a nie administrator forum!
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Sob 12:25, 11 Lip 2009 Temat postu: |
|
|
Admin dostaje maila jak ktoś się zarejestruje nowy na forum a jest ustawiona rejestracja przez admina. Tylko że musi być wpisany email w PA o ile dobrze pamiętam
Co do sprawdzenia kto jest nie aktywowany to wystarczy zajrzeć do Usuń nieaktywne konta i tam kliknąć Lista kont bez postów lub lista nieaktywnych kont. Wyświetli nam. Szkoda tylko że nie da się po przez kliknięcie w tej tabeli w nick wejść bezpośrednio w ustawienia użytkownika
|
|
Powrót do góry |
|
|