|
www.forum.fora.pl Nieoficjalne forum pomocy serwisu fora.pl |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Vanillacafe
Maniak postów
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 23:23, 23 Lip 2005 Temat postu: |
|
|
R3m0L napisał: | No wlasnie o to chodzi ze jest : cieszcie sie ze w ogole jest. |
Jeśli już ma być niech będzie porządne.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
PMS-Studio1
Nowicjusz
|
Wysłany: Nie 0:33, 24 Lip 2005 Temat postu: |
|
|
grafika takich ostrzezenic co sa na fora.pl nie sa za cieakwe lepiej jak by byl kalis rysunek ii napis na czerwono zeby sie rzucalo w oczy bo tak to nic nie daje pozdrawiam i licze panie adminie ze cos zmienisz
|
|
Powrót do góry |
|
|
po_lak
Postrach forum
Wysłany: Nie 0:54, 24 Lip 2005 Temat postu: |
|
|
Już wymiękam, ide spać. Około południa powinienem skończyć, wtedy napiszę Wam co i jak. Na razie lepiej proszę nie ruszać tego.
PS. Już widzę, że w tym wątku posypie się sporo ostrzeżeń :p. Prosiłem, żeby nie pisać pierdół dopóki nie skończę robić... Czytać nie umiecie czy co.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Lord Sandro
Taki se gostek
|
Wysłany: Nie 9:40, 24 Lip 2005 Temat postu: |
|
|
Ja juz wem! Panel Admina>Konfiguracja>Ostrzeżenia - limit
Zadeklaruj po ilu ostrzeżeniach użytkownik zostanie automatycznie zbanowany (pozostaw puste pole aby wyłączyć system ostrzeżeń)>i ustawiacie np 4
Chyba ze admin cos jeszcze robi to wyłączyć to?
|
|
Powrót do góry |
|
|
po_lak
Postrach forum
Wysłany: Nie 9:45, 24 Lip 2005 Temat postu: |
|
|
W naszym przypadku graficzny licznik ostrzeżeń, czy "pasek" nie ma żadnego sensu. Prosze wziąć pod uwagę, że jest mnóstwo for z różnymi kolorami i wiele skinów, w zwiazku z tym może by to ładnie wyglądało w subSilver ale na Solaris już nie. Nie znajdziemy takiego koloru paska, żeby każdemu się podobał w jego skinie. Ponadto wprowadzenie paska polegało by na zrobieniu iluśtam różnych obrazków z bardziej lub mniej wysuniętym paskiem, a przecież każdy admin może sobie indywidualnie ustalić liczbę ostrzeżeń i tu by były "schody", bo by się okazało, że trzeba zabrać tę opcję albo robić setki rodzajów pasków (automatyczne generowanie przez bibliotekę GD odpada).
Wg. mnie ostrzeżenia mają być przede wszystkim funkcjonalne i w tym kierunku będą rozwijane. Na pewno nie będzie wprowadzony kolorowy pasek, z powodów które opisałem powyżej.
Działa już wersja beta ostrzeżeń. Oficjalny komunikat http://www.forum.fora.pl/viewtopic.php?p=5317#5317
|
|
Powrót do góry |
|
|
|