Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karo Linka
Nowicjusz
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Sob 12:06, 03 Lip 2010 Temat postu: |
|
|
xad.pl - miałem forum, padło. Dobrze, że się zawczasu przeniosłem, bo bym został na lodzie.
fora.pl - założyłem dlatego, że szybko działa, i dużo ludzi ma z tym doświadczenie.
fora.pl - strasznie wolne, ale o niebo lepsze pod względem funkcji.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
epilot
Amator postów
Wysłany: Śro 8:59, 28 Lip 2010 Temat postu: |
|
|
Założyłem forum na fora.pl, bo zależało mi na tym, aby było to forum bezpłatne o jak najlepszych funkcjach/parametrach.
Póki co, nie jest źle.
Ale kilKa rzeczy (szczegółów) warto zmienić.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Daniel22
Taki se gostek
|
Wysłany: Sob 18:02, 18 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Dostałem wiadomość od niewiadomo kogo,że fora.pl upada,jakaś tam firma jej nie wspiera i może być zlikwidowane wraz z wszystkimi forami pod koniec roku.To już 3 taka PW.Faktycznie jest tak źle?
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Sob 20:52, 18 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Daniel22 napisał: | Dostałem wiadomość od niewiadomo kogo,że fora.pl upada,jakaś tam firma jej nie wspiera i może być zlikwidowane wraz z wszystkimi forami pod koniec roku.To już 3 taka PW.Faktycznie jest tak źle? |
Wiadomo od kogo Od kogoś, kto zaproponuje "lepsze miejsce"
|
|
Powrót do góry |
|
|
nfmbyd
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Sob 22:11, 18 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Ja przeniosłem swoje forum już kilka miesięcy temu.
Fora.pl to żenada, tu Wasze forum nie ma przyszłości. A reklamy jakimi zasypuje nas fora.pl doprowadzają do szału.
Jeżeli komuś zależy na prowadzeniu własnego profesjonalnego forum to polecam znaleźć sobie wśród znajomych informatyka i wykupić hosting.
Ja płacę około 100,- na rok i jak na razie jestem zadowolony. A już na pewno nie wrócę na fora.pl.
Dobrze radzę, uciekajcie stąd...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Parow
Nowicjusz
Wysłany: Nie 11:18, 19 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Dla mnie fora.pl jest takie sobie. Nie jest tragiczne, ale za to nie jest wspaniałe. Ten hosting ma swoje wady i zalety jak wszystkie inne. Tak w ogóle to wolę kilka innych hostingów. Bardzo denerwują mnie te reklamy, które są tutaj wielką wadą. Na szczęście wiem jak się ich pozbyć, więc teraz mi to nie przeszkadza. Jakbym miał oceniać w skali 1-5 to bym ocenił na 3/5.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Matek0711
Nowicjusz
Ostrzeżeń: 5/5
Wysłany: Pon 20:21, 20 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
To jak zlikwidowałeś te reklamy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Parow
Nowicjusz
Wysłany: Pon 21:56, 20 Wrz 2010 Temat postu: |
|
|
Tak w ogóle to nie likwidowałem je tylko zainstalowałem Adblock Plus dzięki któremu reklamy się nie pojawiają na stronach.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Mr. LaFleur
Taki se gostek
Wysłany: Pią 18:09, 22 Paź 2010 Temat postu: |
|
|
Też zacząłem używać Adblocka. Odkąd dodali nową "porcję" reklam...
|
|
Powrót do góry |
|
|
ATPFP
Nowicjusz
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: Poznań
|
Wysłany: Pią 1:01, 12 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
A ja postawiłem sobie forum na własnym hostingu
Co prawda wychodzę na tym tak, że cały czas jestem kasę w plecy, ale baza danych jest moja.
Co do samego portalu fora.pl, myślę, że nie powinniście narzekać, bo wielu z Was nie potrafiłoby ogarnąć chociażby głupiej instalki skryptu czy chociażby porządnej konfiguracji, którą tutaj macie za darmo.
Fakt, do ideału tu może dużo brakuje, ale najgorzej też nie jest.
Pozdrawiam
|
|
Powrót do góry |
|
|
~zychu
Mistrz
Wysłany: Sob 21:20, 13 Lis 2010 Temat postu: |
|
|
Parow napisał: | Dla mnie fora.pl jest takie sobie. Nie jest tragiczne, ale za to nie jest wspaniałe. Ten hosting ma swoje wady i zalety jak wszystkie inne. Tak w ogóle to wolę kilka innych hostingów. Bardzo denerwują mnie te reklamy, które są tutaj wielką wadą. Na szczęście wiem jak się ich pozbyć, więc teraz mi to nie przeszkadza. Jakbym miał oceniać w skali 1-5 to bym ocenił na 3/5. |
to masz z lekka kiepskie forum, bo ja opłacałem z ludźmi za serwer 380zł miesięcznie, żaden inny serwer nie wyrabiał, dodatkowo skrypt + licencja 500zł na IPB
Ostatnio zmieniony przez ~zychu dnia Sob 21:21, 13 Lis 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
tatyka
Nowicjusz
Wysłany: Pią 19:09, 21 Sty 2011 Temat postu: |
|
|
Dla chcącego nic trudnego, jakby się tak postarać, to na fora można znaleźć wiele alternatyw dla różnych opcji.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dalida
Amator postów
Wysłany: Śro 21:26, 20 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Żaden hosting nie jest doskonały. Fora.pl mi w zupełności wystarcza. Błędy, czy niedostępność forum zdarza się rzadko, więc nie narzekam. Posty nie znikają, galerie nie znikają, wszystko gra. Nie mam się czego przyczepić.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Alvin
Taki se gostek
Wysłany: Śro 22:08, 04 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Czytałem ten temat i się dziwię niektórym 350 zł za miesiąc i 500zł za licencję?
Ja trzymam na serwerze grę (był link) powiem że przy takich kosztach to lepiej postawić własny serwer. Można go postawić nawet w PIWNICY byle było sucho. Koszt serwera NOWEGO to ok 3tys lecz taki serwer stawia się na kilkaset stron za 1.5tys można kupić nowy serwer lub przerobić jakiś komputer... Wgrać linuxa i odpowiednie programy i wstawić forum. Koszty prądu u mnie wynoszą 100zł na miesiąc. Raz w roku dodaje lub wymieniam coś w serwerze (ostatnio wentylator:) ) i tyle .
Co do fora.pl hmm polecał bym je początkującym aby wiedzieli co do czego a później małymi krokami przenieśli się na serwer np. proserwer.pl boo.pl .
Nie zgodze się że trudno się instaluje skrypt forum gdyż wystarczy jedynie wprowadzić odpowiednie dane co w większości hostingów jest dokładnie napisane.
Prawda jest taka że na fora.pl jest to co jest potrzebne a reszta jak chat to już można zrobić samemu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Polemika
Taki se gostek
|
Wysłany: Nie 2:59, 07 Sie 2011 Temat postu: |
|
|
Nie będę podpinał się pod żadną wypowiedź w temacie, po prostu wyrażę swoje zdanie. Uważam, że portal fora.pl jest idealny dla początkujących, jak i doświadczonych administratorów, by założyć swoje forum. Nieskomplikowana, a zarazem subtelna dla oka, budowa PA jak samych for. Ogółem, to bardzo mi się podoba ten darmowy serwis i nie wiem czemu inni decydują się na pozostałe serwisy, które nie mają większości zalet fora.pl
Chyba lałem trochę wodę, ale sądzę, iż post jest jasny. ^^
|
|
Powrót do góry |
|
|