Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kamilk
Administrator
Przeczytał: 0 tematów
Wysłany: Wto 17:52, 17 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
TheBexio napisał: | Do tego dochodzi cena hostingu |
Hosting bywa darmowy, ale raczej w serwerowniach poza granicami - z kiepskim dostępem (wysokie czasy opóźnień). Tylko jest "ale", firmy, które mają darmowy hosting udzielają go na określonych zasadach - ograniczają liczbę wysyłanych maili z serwera ("walczą ze spamem"), dają mały limit transferu czasem i pasma, a po przekroczeniu uprzejmie acz stanowczo sugerują wykupienie jakiejś usługi w ich firmie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Wto 20:04, 17 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Powtarzam jeszcze raz. 5zł forum + 5zł subdomeny. Na rok. Przedłużenie też 5zł Niestety reklamy robić nie zamierzam. Chcecie to sobie poszukajcie. Niedowiarki
Hosting stabilny z odpowiednią obsługą polsko jezyczną. Faktycznie po za granicami. Fora są tylko dodatkiem do ich usług i dlatego nie nastawiają się na duży zysk w tej dziedzinie.
Ostatnio zmieniony przez Dr.Kidler dnia Wto 20:12, 17 Sie 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
TheBexio
Maniak postów
Wysłany: Śro 10:40, 18 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Dr.Kidler napisał: | [...]Niestety reklamy robić nie zamierzam.[...] |
Tu i tak już jest sporo reklam, więc chyba możesz, bo ja chętnie bym zobaczył cóż to takiego.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pucuś
Boss mafii postowej
Wysłany: Sob 13:48, 21 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
kamilk znawca sie znalazl .^^ Popularny serwis nasza klasa tez znajduje sie poza granicami naszego kraju i co? Zauwazasz jakies opoznienie bo ja nie. Sa takze serwery w Polsce co oferuje za 49 zl serwer na rok plus domene .info
Fora.pl przegina za duzo tych reklam jest, dlatego juz dawno przeszedlem na platne serwery i nie narzekam, obecnie sprzedalem swoje strony ale przy jakims wysilku udalo mi sie zrobic w ciagu roku na platnym serwerze najwieksza strone o grach symulacynych zycie kierowcy ciezarowki co na fora.pl raczej by nie bylo mozliwe z powodu tylu reklam.
|
|
Powrót do góry |
|
|
TheBexio
Maniak postów
Wysłany: Sob 14:14, 21 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Pucuś napisał: | Popularny serwis nasza klasa tez znajduje sie poza granicami naszego kraju. |
Serwery HP.
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Sob 15:28, 21 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
Pucuś napisał: | kamilk znawca sie znalazl .^^ Popularny serwis nasza klasa tez znajduje sie poza granicami naszego kraju i co? Zauwazasz jakies opoznienie bo ja nie. Sa takze serwery w Polsce co oferuje za 49 zl serwer na rok plus domene .info |
Trudno zauważyć opóźnienia w serwisie, z którego się nie korzysta
W jakim sensie jestem znawcą? O nk nikt nie pisał. Jeśli faktycznie "przenieśli" serwery za granicę (ja nie interesowałem się tym i po prostu nie wiem - bo to mało interesujące zagadnienie), to pomyśl dlaczego - chodzi o pieniążki - koszt utrzymania łączy dedykowanych w Polsce jest wyższy niż w Zachodniej Europie. Co z tego, że w domu można mieć internet 120 Mbps za ok. 200 zł, skoro koszt 1Mbps gwarantowanego łączą kosztuje niewiele mniej.
Dużo polskich firm hostingowych (w zasadzie każda, która nie ma własnej serwerowni, a to wbrew pozorom duży odsetek) oferuje hosting ulokowany fizycznie w większej serwerowni (kiedyś popularna była Holandia i Belgia, teraz coraz częściej Francja i Niemcy). Jeśli za 49 zł rocznie otrzymasz serwer dedykowany to warto się przyjrzeć jakie łącze gwarantuje taki dostawca i czy faktycznie jest to serwer działający w Polsce.
Im dalej serwer fizycznie od użytkownika, tym gorzej - co do tego nie ma żadnych wątpliwości.
Reklamy są i będą. Jeśli są upierdliwe, można zgłosić tym, którzy za to odpowiadają. Z doświadczenia jednak widzę, że ludzie narzekają ale zostają.
Mi osobiście jest po prostu przykro, że te reklamy są prawie tak nieznośne jak skrzynka pocztowa upchana kolorowymi ulotkami po kilkudniowym urlopie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
TheBexio
Maniak postów
Wysłany: Nie 0:15, 22 Sie 2010 Temat postu: |
|
|
kamilk napisał: |
Pucuś napisał: | kamilk znawca sie znalazl .^^ Popularny serwis nasza klasa tez znajduje sie poza granicami naszego kraju i co? Zauwazasz jakies opoznienie bo ja nie. Sa takze serwery w Polsce co oferuje za 49 zl serwer na rok plus domene .info |
Trudno zauważyć opóźnienia w serwisie, z którego się nie korzysta
W jakim sensie jestem znawcą? O nk nikt nie pisał. Jeśli faktycznie "przenieśli" serwery za granicę (ja nie interesowałem się tym i po prostu nie wiem - bo to mało interesujące zagadnienie), to pomyśl dlaczego - chodzi o pieniążki - koszt utrzymania łączy dedykowanych w Polsce jest wyższy niż w Zachodniej Europie. Co z tego, że w domu można mieć internet 120 Mbps za ok. 200 zł, skoro koszt 1Mbps gwarantowanego łączą kosztuje niewiele mniej.
Dużo polskich firm hostingowych (w zasadzie każda, która nie ma własnej serwerowni, a to wbrew pozorom duży odsetek) oferuje hosting ulokowany fizycznie w większej serwerowni (kiedyś popularna była Holandia i Belgia, teraz coraz częściej Francja i Niemcy). Jeśli za 49 zł rocznie otrzymasz serwer dedykowany to warto się przyjrzeć jakie łącze gwarantuje taki dostawca i czy faktycznie jest to serwer działający w Polsce.
Im dalej serwer fizycznie od użytkownika, tym gorzej - co do tego nie ma żadnych wątpliwości.
Reklamy są i będą. Jeśli są upierdliwe, można zgłosić tym, którzy za to odpowiadają. Z doświadczenia jednak widzę, że ludzie narzekają ale zostają.
Mi osobiście jest po prostu przykro, że te reklamy są prawie tak nieznośne jak skrzynka pocztowa upchana kolorowymi ulotkami po kilkudniowym urlopie. |
Yyy... Właśnie! xD
|
|
Powrót do góry |
|
|
patryk85
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Wto 13:05, 16 Gru 2014 Temat postu: |
|
|
Dokładnie tak
|
|
Powrót do góry |
|
|
dejw
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warszawa Płeć:
|
Wysłany: Wto 15:10, 16 Cze 2015 Temat postu: |
|
|
Mody tylko spowalniają działanie. Lepiej nic nie ruszać
Ostatnio zmieniony przez dejw dnia Pią 15:40, 25 Wrz 2015, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Orzechowy
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gliwice Płeć:
|
Wysłany: Pon 15:15, 05 Paź 2015 Temat postu: |
|
|
dejw napisał: | Mody tylko spowalniają działanie. Lepiej nic nie ruszać |
Jestem tego samego zdania, kiedyś instalowałem wszystko co popadnie, aktualnie trzymam się z daleka od modów.
|
|
Powrót do góry |
|
|
marianwieczorek
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Krakow Płeć:
|
Wysłany: Wto 9:21, 27 Lip 2021 Temat postu: |
|
|
Stary temat na tym forum, ale bardzo fajny.
Dziękuję bardzo
|
|
Powrót do góry |
|
|