Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dawid2
Amator postów
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: Wto 18:35, 18 Lip 2006 Temat postu: Problem związany z liczbą wyświetleń |
|
|
Dlaczego liczba wyświetleń np. zamiast 1 pokazuje mi 3 oglądajacych, lub jeśli widziało razem to 5 osób wyświetla 15 ogladanych chociaż wiem, że to niemożliwe. Proszę o odpowiedź.
moje forum: www.oczkowodneikolejki.fora.pl
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
maat
Członek mafii postowej
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 18:38, 18 Lip 2006 Temat postu: |
|
|
nie ma sie czym martwic, to sa tylko bledy przy odswiezaniu (najczesciej) i wyswietlaniu. poza tym to zdarza sie raczej rzadko, wiec...
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dawid2
Amator postów
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: Śro 7:43, 19 Lip 2006 Temat postu: |
|
|
Rozumiem! Też tak myślałem, że to powód programu Forum, ale czy tego w jakiś sposób nie mogę zmienić, bo mnie to strasznie denerwuje!?
|
|
Powrót do góry |
|
|
MarYO
Taki se gostek
|
Wysłany: Wto 16:53, 11 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
Dołączam się do tematu. Kilka dni temu założyłem tutaj forum i już drugiego dnia użytkowania rzucił mi się w oczy ten błąd. Tak tak, to błąd na forum, a nie problem z przeglądarkami. Sprawdziłem doliczanie wyświetleń najpierw logując się na konto za pomocą Firefoxa i wczytując ten sam temat dwa razy. Ilość wyświetleń tematu wzrosła z 15 do 21. Po wylogowaniu się ponownie zalogowałem się, jednakże tym razem użyłem Internet Explorera. Temat wczytany kolejne dwa razy - i już mam 27 wyświetleń (wg zapewnień pana admina licznik jest odświeżany co trzy wyświetlenia). Czy w takim razie nie powinienem ujrzeć liczby 18 lub 21?. Dodam, że przez cały ten okres sprawdzania licznika byłem jedyną osobą obecną na forum.
po_lak napisał: | W celu redukcji obciążenia serwer dodaje +3 wyświetlenia dopiero za trzecim wejściem do tematu. Dzięki temu liczba wyświetleń się zgadza a serwer aktualizuje liczbe wyświetleń tematu trzy razy rzadziej. |
Może i pomysł na odciążenie serwera jest dobry, jednak coś jest skopane w kodzie i chyba nikt nie wie, jak to naprawić/poprawić. Pozostaje skomentować to tak: "Żałosne" -.-
Na miejscu pana admina powróciłbym do zwykłego naliczania wyświetleń - "po jednym" albo poprawiłbym ten kod, jeżeli już koniecznie serwer musi być odciążony.
maat napisał: | nie ma sie czym martwic, to sa tylko bledy przy odswiezaniu (najczesciej) i wyswietlaniu. poza tym to zdarza sie raczej rzadko, wiec... |
Niestety nie masz racji, a jeśli ją masz, to może podaj, jakiej przeglądarki używasz, że licznik działa Tobie prawidłowo - Netscape?
Proszę o komentarz pana admina w tej sprawie - jakiś sensowny komentarz, a nie baje.
|
|
Powrót do góry |
|
|
~zychu
Mistrz
|
Powrót do góry |
|
|
MarYO
Taki se gostek
|
Wysłany: Wto 18:11, 11 Wrz 2007 Temat postu: |
|
|
~zychu napisał: | Opcja szukaj (...)
nic niczemu nie grozi ;] |
Gdybyś troszkę pomyślał, zanim zwracasz komuś uwagę, to zauważyłbyś, że wkleiłem dwie wypowiedzi z różnych tematów dotyczących tego problemu. Jak na ironię, te tematy znalazłem dzięki opcji Szukaj. Poza tym przedstawiony przez Ciebie temat nie wnosi nic nowego. Błąd jest w kodzie na forum. Czy wczytanie tematu i wyjście z niego po kilku sekundach można uważać za dłuższe siedzenie w nim? Szczerze wątpię.
|
|
Powrót do góry |
|
|