Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
vitt
Amator postów
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 7:56, 06 Lip 2008 Temat postu: Nieudolna reklama |
|
|
Nieudolnie wyświetlana reklama, której nie da się wyłaczyć, uniemożliwia normalne korzystanie z forum. Nie da się klikać na tematy, ani nawet na wątki, bo aktywne pole reklamy zasłania cały ekran.
Na forum.fora.pl od czasu do czasu dzieje się podobnie - 11 razy wyświetlałem kretyńską reklamę zanim udało mi się uruchomić "Dodaj nowy temat".
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
rafal50
Lewa ręka mafii
Wysłany: Nie 8:08, 06 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
Na ty własnie polega fora.pl. Serwis udostepnia darmowe fora, dzieki którym zbija kase na reklamach. Im więcej for w serwisie - tym więcej miejsc reklamowych. Tego sie nie da wyłączyć. Widziałem gdzieś w necie podobny serwis do fora.pl z tą róznicą że za sms o wartości ok. 2 zł można było pozbyc się reklam.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pucuś
Boss mafii postowej
Wysłany: Nie 9:38, 06 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
No wlasnie ale jej nie da sie wylaczyc mam ten sam problem ;/
|
|
Powrót do góry |
|
|
Szymon3
Boss mafii postowej
Wysłany: Nie 10:05, 06 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
rafal50 nie chodzi o pozbycie się reklam, ale ja też tak mam, że nie można wyłączyć tego co wyskakuje jak się klika na krzyżyk. Nie wiem od czego to zależy, mam tak już od kilku dni. Być może to wina nowej przeglądarki Mozilli, ale wątpię.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Fagocistka
Nowicjusz
Wysłany: Nie 10:08, 06 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
Krótkie podsumowanie- reklamy po prostu są.
NIE DA się ich usunąć jak rafal50 wcześniej tu wspomniał.
też tak czasami mam, o też to doprowadza mnie czasem do szału, najczęściej odświeżam stronę, co czasem skutkuje, ale zdarza się, że i to nie pomaga więc wyłączam stronę nas parę godzin, ponieważ jestem tym zrezygnowana:/
pozdrawiam serdecznie
|
|
Powrót do góry |
|
|
miroesa
Administrator
Wysłany: Nie 10:18, 06 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
tak jak napisałam w innym temacie przed chwilą.
firefox + odpowiednia wtyczka = brak reklam.
|
|
Powrót do góry |
|
|
x-alien
Moderator
Wysłany: Nie 10:53, 06 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
co do reklam których nie da się zamknąć... pop-up to oczywiście ruchoma reklama dlatego zawsze warto poczekać aż stanie w miejscu i wtedy nacisnąć na krzyżyk, bo robiąc to w ruchu, można prędzej wejść w reklamowaną stronę.
co do wyłączania za kasę - fora.pl podlega pod GG, a więc jest częścią spółki. inne serwisy to serwisy prywatne i dlatego tam wprowadzanie takich modów jak usuwanie reklam za pieniądze jest o wiele łatwiejsze
|
|
Powrót do góry |
|
|
vitt
Amator postów
|
Wysłany: Nie 12:46, 06 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
x-alien napisał: | co do reklam których nie da się zamknąć... pop-up to oczywiście ruchoma reklama dlatego zawsze warto poczekać aż stanie w miejscu i wtedy nacisnąć na krzyżyk... |
Czy ja piszę w jakimś murzyńskim narzeczu? Wydawało mi się, że WYRAŹNIE napisałem i po polsku, że ta Wasza reklama nie daje się wyłączyć kliknieciem na krzyżyk. Poza tym, kiedy nawet już się zwinie, to pozornie, bo często i tak zajmuje całe pole/okno przeglądarki, bo gdziekolwiek by użytkownik nie kliknął, uruchamia reklamę.
Ostatnio zmieniony przez vitt dnia Nie 12:46, 06 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Nie 12:50, 06 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
vitt napisał: | Czy ja piszę w jakimś murzyńskim narzeczu? Wydawało mi się, że WYRAŹNIE napisałem i po polsku, że ta Wasza reklama nie daje się wyłączyć kliknieciem na krzyżyk. Poza tym, kiedy nawet już się zwinie, to pozornie, bo często i tak zajmuje całe pole/okno przeglądarki, bo gdziekolwiek by użytkownik nie kliknął, uruchamia reklamę. |
Skoro inni wyłączają, a Ty nie, to już jest wina Twojej przeglądarki ewentualnie java script i nie jest to sprawa serwisu.
Zresztą po m poście to nie sądze byc ktoś chciał pomóc dalej.
|
|
Powrót do góry |
|
|
rafal50
Lewa ręka mafii
Wysłany: Nie 12:55, 06 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
Mam FF i wtyczkę AdblockPlus. Zadna reklama mi nigdy nie wyskakiwała ani na fora.pl ani na innych stronach.
|
|
Powrót do góry |
|
|
adamsky
Aktywny amator
Ostrzeżeń: 1/5
Wysłany: Nie 13:30, 06 Lip 2008 Temat postu: reklama |
|
|
tutaj zazwyczaj piszą administratorzy forów , wiec wydaje mi się głupawe tłumaczenie ,ze maja takie przeglądarki lub inne. Osoby korzystające z waszych usług i Naszej ciężkiej pracy zaczną szukać innych stron, nie macie monopolu na tworzenie forum. To nie użytkownik ma się dostosowywać ale wy do użytkownika! Czy w Polsce się kiedyś zmieni????????
Polska to Dolne Kongo? Czy środek Europy?
pomyślcie
Ostatnio zmieniony przez adamsky dnia Nie 13:31, 06 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
vitt
Amator postów
|
Wysłany: Nie 14:03, 06 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
Nie mogę wysłać wiadomości na forum, bo po kliknięciu na "Wyślij" uruchamia się reklama.
I co dalej???
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ciacho
Prawa ręka mafii
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: ja się taka słodka wzięłam? Płeć:
|
Wysłany: Nie 14:43, 06 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
rafal50 napisał: | Mam FF i wtyczkę AdblockPlus. Zadna reklama mi nigdy nie wyskakiwała ani na fora.pl ani na innych stronach. |
Ja też mam taki zestaw i zauważyłam jedną wadę. Po zablokowaniu wielkiej, "pływającej" za myszką reklamy w czasie kiedy powinna się wyświetlać, nie działają mi linki na tej powierzchni. Zupełnie jakby przezroczysty obraz był
|
|
Powrót do góry |
|
|
Szymon3
Boss mafii postowej
Wysłany: Nie 15:28, 06 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
No i poza tym co to za sposób? Oszukiwać fora.pl i jeszcze administrator to poleca. W końcu oglądanie reklamy to jakaś zapłata za korzystanie z forum (...).
Nie problem oszukać fora.pl ale trzeba po prostu zrobić porządek z reklamami. I nie psują się on e jednej osobie, MI TEŻ się psują .
|
|
Powrót do góry |
|
|
x-alien
Moderator
Wysłany: Nie 16:04, 06 Lip 2008 Temat postu: |
|
|
dziwne, że inni z tym problemu nie mają. jakoś jeszcze nie zauważyłem na fora.pl reklamy zajmującej cały ekran.
a jak jest problem - F5, odświeżamy i działamy dalej.
|
|
Powrót do góry |
|
|