Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lopez005
Nowicjusz
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 3/5
Wysłany: Czw 20:18, 25 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
Witam, u mnie tęż forum powolnie działa no normalnie wybuchnąć można tym czekaniem
Okropnie muli
www.lsek800i.fora.pl
PS.Prędkość neta mam 1mb
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Pią 14:20, 26 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
lopez005 napisał: | Witam, u mnie tęż forum powolnie działa no normalnie wybuchnąć można tym czekaniem
Okropnie muli
www.lsek800i.fora.pl
PS.Prędkość neta mam 1mb | U mnie ładuje Twoje forum w 2 sekundy. Prędkość neta 2,5mb
|
|
Powrót do góry |
|
|
lopez005
Nowicjusz
Ostrzeżeń: 3/5
Wysłany: Pią 17:42, 26 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
Dr.Kidler napisał: |
lopez005 napisał: | Witam, u mnie tęż forum powolnie działa no normalnie wybuchnąć można tym czekaniem
Okropnie muli
www.lsek800i.fora.pl
PS.Prędkość neta mam 1mb | U mnie ładuje Twoje forum w 2 sekundy. Prędkość neta 2,5mb |
Dzisiaj mi tez tak jak tobie ale wieczorami i popołudniami chodzi wolno chyba ze to tylko u mnie:(
|
|
Powrót do góry |
|
|
B_ecia
Członek mafii postowej
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Pią 21:37, 26 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
Dolaczam do listy osob, ktorym fora laduja sie w zolwim tempie, ze juz nie wspomne o 500 - Internal Server Error i niedzialajacej wyszukiwarce.
Czy ktos w ogole zajmuje sie takimi problemami, czy moze wszystko pozostawiono losowi
Ostatnio zmieniony przez B_ecia dnia Pią 21:41, 26 Wrz 2008, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Trizer321
Nowicjusz
|
Wysłany: Sob 8:38, 27 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
Ludzie nie wiem co wam źle chodzi.. mi jeszcze forum się nie zacięło nigdy chociaż 500 jest coraz częściej.. ;/
Post został pochwalony 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
|
Powrót do góry |
|
|
B_ecia
Członek mafii postowej
Wysłany: Sob 10:06, 27 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
Czytalam i sprawdzilam wyszukiwarke przed napisaniem tamtego postu, nie dzialala, ale za to teraz dziala, za co naleza sie podziekowania
|
|
Powrót do góry |
|
|
coder
Członek mafii postowej
Wysłany: Nie 21:19, 28 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
Dr.Kidler napisał: |
Okropnie muli
www.lsek800i.fora.pl
PS.Prędkość neta mam 1mb | U mnie ładuje Twoje forum w 2 sekundy. Prędkość neta 2,5mb |
To czy ma sie łącze 1,2 czy 4 Mb nie robi tu żadnej różnicy, bo jeśli forum wczytuje sie 10 sekund to tak na prawdę zdążyło by sie wczytać na łączu 128Kb. I nie było by widać różnicy. Problem tkwi w obciążeniu serwerów. I śmieszne jest jeśli ktoś pisze że jego forum ładuje sie szybko, więc problem musi być na forum tej drugiej osoby (lub na jej komputerze). To że niektóre fora ładują sie wolniej oznacza że niektóre serwery są bardziej obciążone a inne mniej.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Pon 14:27, 29 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
Często nie chodzi o obciążenie serwerów, a o obciążenie łącza. Czasem nasz operator (lub droga do np. forum) jest zapchana i dlatego nam działa wolno, a innym szybko. Dlatego nie zawsze wina leży po stronie serwisu.
Do sprawdzenia pingów, strat, jest program WinMtr (darmowy) wpisujemy w nim adres serwera (np [link widoczny dla zalogowanych]) i widzimy jakie są straty sygnału po drodze i jakie są pingi. Dzięki temu widzimy gdzie leży problem.
Ogromnym błędem jest też często narzekanie na wolne działanie sieci przy włączonym np. emule lub torrentem które zapycha łącze, a zwala się na serwery. Czasem i one są obciążone. Jednak to jest chwilowe i wraca po niedługim czasie wraca do normy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Pon 14:50, 29 Wrz 2008 Temat postu: |
|
|
Dr.Kidler napisał: | Do sprawdzenia pingów, strat, jest program WinMtr (darmowy) wpisujemy w nim adres serwera (np [link widoczny dla zalogowanych]) i widzimy jakie są straty sygnału po drodze i jakie są pingi. Dzięki temu widzimy gdzie leży problem. |
...albo z konsoli systemowej w Windowsie pathping nazwaserwera lub Unix/Linux mtr
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dulce2604
Nowicjusz
Ostrzeżeń: 2/5
Wysłany: Pią 13:55, 06 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
Podobno to wina mojefo forum i w ogóle, a nie nta...;/ Moja forum często się zacina nie tylko mnie...;/ Niraz muszę siedzieć godz alub dwie godz. żeby odtworzyć jeden temat na forum...;/ jak to naprawić??
|
|
Powrót do góry |
|
|
coder
Członek mafii postowej
Wysłany: Sob 23:34, 14 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
Dulce2604 napisał: | Podobno to wina mojefo forum i w ogóle, a nie nta...;/ Moja forum często się zacina nie tylko mnie...;/ Niraz muszę siedzieć godz alub dwie godz. żeby odtworzyć jeden temat na forum...;/ jak to naprawić?? |
jesli musisz siedziec dwie godziny to problem musibyć po twojej stronie, no chyba że troche przesadzasz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Patryk
Nowicjusz
|
Wysłany: Pią 18:19, 27 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
Moje forum od dłuższego czasu bardzo, bardzo wolno działa. Wcześniej nie było takich problemów. Bardzo proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez Patryk dnia Pią 21:10, 24 Kwi 2009, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
x-alien
Moderator
Wysłany: Pią 23:13, 27 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
Patryk napisał: | Moje forum od dłuższego czasu bardzo, bardzo wolno działa. Wcześniej nie było takich problemów. Bardzo proszę o pomoc.
Adres www.adik2298.fora.pl |
rzuciłem okiem na to forum i wszystko bardzo szybko działa.
wydaje mi się jednak, że problem jest gdzieś indziej. mianowicie w statystykach Twojego forum jest napisane:
Cytat: | Nasi użytkownicy napisali 4444 wiadomości |
a pod Twoim avatarem widnieje liczba postów:
użyj synchronizacji for ( PA > Fora > Synchronizacja )
|
|
Powrót do góry |
|
|
Patryk
Nowicjusz
|
Wysłany: Sob 9:20, 28 Mar 2009 Temat postu: |