|
www.forum.fora.pl Nieoficjalne forum pomocy serwisu fora.pl |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
adamsky
Aktywny amator
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 1/5
Wysłany: Pią 10:06, 29 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
BASF napisał: | 200 osób pójdzie 300 przyjdzie. |
BASF zejdź na ziemie, popatrz na statystyki, jak spadają. Systematycznie od 2008 idzie w dol. Nie łudziłbym się ,ze jak 200 odejdzie to 300 przyjdzie . Nie te czasy. Po pierwsze rynek jest nasycony (do ilu można należeć forów? 5, 10, czy 50?) po drugie lata 2006-2008 to był boom internetu w Polsce, masowego, poczytaj sobie statystyki - ogolno dostępne. Kolejna sprawa, powstało w ostatnim czasie masę serwisów oferujących forum "darmo". Ostatnia ważna sprawa , dziś już każdy może wykupić sobie za niewielka sumę forum z adresem, jak wrzuci reklamę zwróci się po roku. Zrobiłbym to dawno ale forum jest po 3 latach b.dobrze wypozycjonowane (70% z wyszukiwarek) i nie chce mi się nic zmieniać.
Pomijam fakt, ze fora.pl nalezą do spółki Gadu-gadu a ta dawno należy do jakieś spółki z Afryki Południowej, która skupuje różne ciekawostki z całego świata. Taka spółka minimalizuje starty , maksymalizuje zyski, wyciska jak cytrynę i sprzedaje. Dzieki temu czekamy na naprawę dupereli prawie dwa tygodnie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
BASF
Moderator
Wysłany: Pią 10:16, 29 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Ale ja się nie łudzę bo wisi mi to serdecznie. Od pierwszego lutego przenoszę swoje forum na płatny serwer.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Incognito
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Pią 10:53, 29 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Przenosisz na płatny serwer? Ciekawe jak. Pojawiła się ta niby oferta, skontaktowałem się w zeszłym roku z fora.pl w tej sprawie i dostałem jaśnie wielmożną odpowiedź, że moje forum jest za duże i że się nie podejmują.
Jestem rozczarowany, że musiałem założyć tu konto ale szlag jasny mnie trafia bo fora.pl wyprasza mi kolejnych użytkowników z forum. W dodatku więzi nas wszystkich nie udostępniając bazy danych, bo już dawno przeniósłbym się na płatny serwer albo chociaż inny darmowy, bo to co robi fora.pl z ludźmi to przechodzi ludzkie pojęcie. Po jaką cholerę grzebią w skrypcie skoro się na tym nie znają i nie potrafią tego naprawić w swej dumnej niekompetencji, w dodatku nie odpowiadając na emaile do pomocy technicznej.
Radzę wam, aby ktoś się przyznał do tego że spierd***lił sprawę i podał swoje imię nazwisko i adres kontaktowy, to ja tam wpadnę.
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Pią 13:01, 29 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Radzę pisać na ten adres zwrotny jaki figuruje w odpowiedzi jaką dostałam:
Krzysztof
Specjalista Wsparcia Technicznego
Dział Obsługi Użytkowników
GG Network S.A.
Al. Stanów Zjednoczonych 61; 04-028 Warszawa
e-mail: [link widoczny dla zalogowanych]; [link widoczny dla zalogowanych]
Od poniedziałku będę wysyłać maile codziennie a dziś też napisałam
Radzę robić to samo z częstotliwością taką jak tylko jesteście w stanie jeśli się zbierzemy i będziemy to robić gremialnie to może wreszcie poskutkuje, ale musi to być niejako akcja zbiorowa! Myślę, że sporo zależy od tego ile osób z tych co tu napisali będzie tam pisać.
|
|
Powrót do góry |
|
|
adamsky
Aktywny amator
Wysłany: Pią 13:17, 29 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
jkw napisał: | Radzę pisać na ten adres zwrotny jaki figuruje w odpowiedzi jaką dostałam:
Krzysztof
GG Network S.A.
Radzę robić to samo z częstotliwością taką jak tylko jesteście w stanie jeśli się zbierzemy i będziemy to robić gremialnie to może wreszcie poskutkuje, ale musi to być niejako akcja zbiorowa! Myślę, że sporo zależy od tego ile osób z tych co tu napisali będzie tam pisać. |
POLECAM, słuszna inicjatywa, wysyłajcie na adres [link widoczny dla zalogowanych] , bo tam może jeszcze ktoś coś robi
mój list (możecie kopiować i wysyłać)
Witam,
Awaria na fora.pl
Mam pytanie dlaczego robicie sobie jaja z kilkuset osób , które generują Wam zyski w postaci wyświetleń reklam na swoich forach? Czy w Katolandii, wszyscy maja wszystkich w dupie?
pozdrawiam zirytowany Wasz wasal
|
|
Powrót do góry |
|
|
-ankara-
Taki se gostek
Wysłany: Pią 14:06, 29 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Popieram akcję
Wystosowałam już wiadomości na oba adresy...
|
|
Powrót do góry |
|
|
BASF
Moderator
Wysłany: Pią 14:54, 29 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Incognito napisał: | Przenosisz na płatny serwer? Ciekawe jak. |
Poczytaj troszkę to forum szczególnie ofertę użytkownika coder
Incognito napisał: | Radzę wam, aby ktoś się przyznał do tego że spierd***lił sprawę i podał swoje imię nazwisko i adres kontaktowy, to ja tam wpadnę. |
P.S. Też wysłałem wiadomość adamskiego na ów mail
Ostatnio zmieniony przez BASF dnia Pią 14:54, 29 Sty 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
deni58
Taki se gostek
Wysłany: Pią 16:23, 29 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Ciekawe ze ukraińska wersja for od GG działa całkiem dobrze, ba nawet dostają jakieś nowości. Tam chyba dba się o użytkowników a my Polacy? Czytałam, ze podobnie ma się sprawa z samym GG [link widoczny dla zalogowanych]
No cóż ale i tak GG w wersji polskiej ma całą masę użytkowników, widać dajemy się robić.... smutne.
Fora nie dla nas [link widoczny dla zalogowanych]
|
|
Powrót do góry |
|
|
cypeczek
Prawa ręka mafii
|
Wysłany: Pią 17:31, 29 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Nie ma co marudzic. Tylko zwijamy swoje fora z serwisu i papa. Ja swoje przeniosłem i uwazam że to najlepsze co mogłem zrobic. Rónież polecam codera szybko, sprawnie i zadnych braków w bazie danych.
|
|
Powrót do góry |
|
|
deni58
Taki se gostek
Wysłany: Pią 18:29, 29 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
No jasne, firma daje plamę a ty użytkowniku nie dość że dałeś jej zarobić swoją i innych pracą to jeszcze dopłacaj. Nasza mentalność. Nigdy nie będą nas szanować przy takim podejściu.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Slaworow
Nowicjusz
Wysłany: Pią 20:05, 29 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Czy coś wiadomo w kwestii naprawy?
|
|
Powrót do góry |
|
|
miroesa
Administrator
Wysłany: Pią 20:38, 29 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Wysłałam maila do pewnej osoby.
Mam nadzieje ze cos ruszy.
(zyje nadzieja)
jak nie, to podejmiemy jakies inne metody by w koncu zworcono na nas uwage....
teraz weekend, wiec nie wiadomo czy ta osoba to przeczyta....dlatego czekajmy do poniedziałku...
pozdrawiam,
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ragdollowo
Nowicjusz
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: Frankfurt/Oder Płeć:
|
Wysłany: Pią 22:20, 29 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Czekamy cierpliwie.
Właśnie dostałam info na pw, od osoby, która dość rzadko loguje się na forum. Skarżyła się, że musi za każdym razem zmieniać hasło, bo po po każdorazowym logowaniu , pojawia się jej błąd.
Jako, że użytkownik nie zorientowany w necie, (co też od razu zaznaczył), za każdym razem wysyłał „prośbę” o nowe hasło dostępu.
Napisał do mnie zdesperowany, że straszne utrudnienia na forum od pewnego czasu iczy za każdym razem musi zmieniać hasło – żeby się dostać na forum. Czy mogę coś zmienić i "i naprawić mu konto" Czy już zawsze tak będzie, bo jak tak to on nie ma cierpliwości, żeby wysyłać za każdym razem link o nowe hasło
Zaproponowałam oczywiście kliknięcie na odświeżenie, ale ile takich użytkowników mało obeznanych w necie ma problem? Ile prozaicznie zrezygnuje z wizyt na forum?
Dodatkowo, założyłam wątek wyjaśniający o utrudnieniach na forum. Napisałam, jak walczyć z "wyskakującym okienkiem z pw": wylogowanie i zalogowanie.
Dodam jeszcze, sporo użytkowników naszego forum jest wyrozumiałych, ale od wczoraj zaczynają się nie tyle skargi, co „słowa zdziwienia”- „słowa zdziwienia” - jeszcze... Mam nadzieję, że to nie zniechęci do logowania na forum. Skarki napływają zarówno na pw jak i na- forumowy wątek usterkowy, gdzie ja - tłumaczę fora.pl.
Czy to licznik czy denerwująco wyskakująca wiadomość pw – to najmniejszy probleme, jak się okazuje. Największy, opisałam w pierwszych zdaniach.
Mam nadzieję, że wszelkie niedogodności dla użytkowników zostaną jak najszybciej usunięte.
Zrażanie użytkownika mam nadzieję, nie jest w gesti gg. Liczę na "stan sprzed usterek" jak najszybciej.
pozdrawiam serdecznie! i cierpliwie.
ps. emocjonalnie napisałam, ale szczególnie ta sytuacja, kiedy użytkownik przez utrudnienia może zrezygnować z uczestnictwa z forum, dla mnie są nie do przyjęcia.
|
|
Powrót do góry |
|
|
adamsky
Aktywny amator
Wysłany: Pią 22:57, 29 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
adamsky napisał: |
jkw napisał: | Radzę pisać na ten adres zwrotny jaki figuruje w odpowiedzi jaką dostałam:
Krzysztof
GG Network S.A.
Radzę robić to samo z częstotliwością taką jak tylko jesteście w stanie jeśli się zbierzemy i będziemy to robić gremialnie to może wreszcie poskutkuje, ale musi to być niejako akcja zbiorowa! Myślę, że sporo zależy od tego ile osób z tych co tu napisali będzie tam pisać. |
POLECAM, słuszna inicjatywa, wysyłajcie na adres [link widoczny dla zalogowanych] , bo tam może jeszcze ktoś coś robi
mój list (możecie kopiować i wysyłać)
Witam,
Awaria na fora.pl
Mam pytanie dlaczego robicie sobie jaja z kilkuset osób , które generują Wam zyski w postaci wyświetleń reklam na swoich forach? Czy w Katolandii, wszyscy maja wszystkich w dupie?
pozdrawiam zirytowany Wasz wasal |
Zachęcam ponownie do pisanie na podany adres , RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ragdollowo
Nowicjusz
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: Frankfurt/Oder Płeć:
|
Wysłany: Pią 23:24, 29 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Dziękuję za namiary.
Wysłałam kopie posta z własną, naszą "rekalamcją" na oba adresy. Post stąd został zacytowany oczywiście.
Czekamy.
Cierpliwie.
Ostatnio zmieniony przez Ragdollowo dnia Sob 0:05, 30 Sty 2010, w całości zmieniany 3 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|