|
www.forum.fora.pl Nieoficjalne forum pomocy serwisu fora.pl |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Slaworow
Nowicjusz
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Wysłany: Pon 17:04, 08 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
Mija kolejna rocznica awarii, w sensie - 19 dzień!!
...
I co?
...
???
odp:
tak właśnie!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
miroesa
Administrator
Wysłany: Pon 17:05, 08 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
22 już .... ;/
|
|
Powrót do góry |
|
|
adamsky
Aktywny amator
Ostrzeżeń: 1/5
Wysłany: Pon 18:05, 08 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
Amid napisał: |
Amid napisał: |
Pabolo napisał: |
Ja proponuję Onet.pl
[link widoczny dla zalogowanych] |
Skorzystałam z tej podpowiedzi i treści napisanej przez cypeczka i poleciała taka treść:
(....)
[link widoczny dla zalogowanych] ( z tej strony pisałam na kontakt)
Po wysłaniu pojawiła sie informacja taka:
"Korespondencja została przesłana do osoby kontaktowej w konkretnym dziale." |
Otrzymałam krótkiego maila wcale nie pocieszającego, oto jego treść:
Szanowna Pani,
Serwis internetowy fora.pl - nie podlega pod Onet.pl, dlatego też nie
czujemy władni aby zajmować się tą sprawą.
Pozdrawiamy,
(i po niżej dane adresowe jeszcze napisane) |
anie mówiłem
Duza kasa wspiera duza kasę, szczególnie w takich krajach jak Polandia (czytaj Meksyk)
W Polandii ludki są od roboty, a nie od stękania
Nikt teraz nie będzie nic nagłaśniał, bo firma przechodzi z rak do rak (pisałem o tym 2 tygodnie temu), ktoś musi zarobić, przepłacić i jeszcze być szczęśliwym :d
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ragdollowo
Nowicjusz
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: Frankfurt/Oder Płeć:
|
Wysłany: Pon 19:42, 08 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
adamsky napisał: |
Nikt teraz nie będzie nic nagłaśniał, bo firma przechodzi z rak do rak (pisałem o tym 2 tygodnie temu), ktoś musi zarobić, przepłacić i jeszcze być szczęśliwym :d |
Dokładnie.
Każda nasza inicjatywa, mogę się założyć zostanie bez odzewu ze strony gg.
A to dlatego, że NK szykuje się do przejęcia gg. Stąd zero odzewu ze strony gg.
Po co się przejmować , jak i tak najprawdopodobniej gg zostanie "przejęta" przez rosyjską firmę DST, obecnego właściciela NK.
Jednym słowem, tylko cierpliwi albo nowicjusze przetrwają kolejne tygodnie o ile nie miesiące na fora.pl.
ta, fajnie było.
Ostatnio zmieniony przez Ragdollowo dnia Pon 19:47, 08 Lut 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
BadBoy23
Nowicjusz
Wysłany: Wto 0:35, 09 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
Może wysłać info do Faktu ten szmatławiec zajmuje się wszystkim może i tym się zajmą ....
A może faktycznie dobrze poczekać jeszcze z 2 tyg jeżeli sytuacja sie nie rozwiąże poprzenosić się na inne fora....
Ostatnio zmieniony przez BadBoy23 dnia Wto 0:43, 09 Lut 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Wto 9:29, 09 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
TVN24
tel.: (+48 22) 324 24 24
[link widoczny dla zalogowanych]
Wysyłam takiego maila:
SKANDALICZNE praktyki Gadu-Gadu, właściciela fora.pl
Szanowni Państwo,
chcę poinformować o skandalu jaki ostatnio ma miejsce w serwisie internetowym fora.pl .
Jest to znany serwis, który daje użytkownikom możliwość założenia zupełnie za darmo własnego forum internetowego. Jest to jeden z największych serwisów tego typu, który ciągnie krocie za reklamę w postaci uciążliwych bannerów, linków i animacji flash na forach użytkowników. Do tej pory mimo wszystko współpraca odpowiadała obydwu zainteresowanym stronom, jednak od pewnego czasu, a teraz konkretnie od 16 czy 18 stycznia 2010, serwis zaczął znacząco zaniedbywać użytkowników. Na forach wciąż wyskakują błędy. Nie działają podstawowe funkcje, które odstraszają potencjalnych klientów. Świadczą o tym rozpaczliwe wołania użytkowników o pomoc na Forum Pomocy Technicznej serwisu.
Proszę bardzo, można zobaczyć:
http://www.forum.fora.pl/pomoc-i-pytania,3/nie-dziala-pokazywanie-kto-jest-na-forum,38049.html
http://www.forum.fora.pl/bledy,6/bledy-w-zestawieniu-statystyk-kto-jest-na-forum,38073.html
http://www.forum.fora.pl/bledy,6/bledne-statystyki,38026.html
http://www.forum.fora.pl/bledy,6/zglaszajcie-bledy,35531-60.html
Bardzo prosimy o zainteresowanie się tą sprawą i nagłośnienie jej i pomoc. Leży to w interesie olbrzymiej rzeszy internautów, jako, że serwis należy do grupy GaduGadu.
Szukający pomocy użytkownicy serwisu fora.pl .
Bardzo proszę o zainteresowanie, pomoc i ewentualnie odpowiedź, co Państwo myślą, lub co radzą.
Pozdrawiam
JKW
W internecie wyczytałam, że od 2006 Partner of Promotion współpracuje z GG, [link widoczny dla zalogowanych]
Wysyłam i do nich takiego maila, na adres Prezesa Zarządu Partner of Promotion - [link widoczny dla zalogowanych] (Pawel Trochimiuk, Prezes Zarzadu, tel. (22) 858 74 58 ) Zmieniając nieco treść tak aby było wiadome co ma GG do fora.pl
Ostatnio zmieniony przez jkw dnia Wto 11:17, 09 Lut 2010, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
YKamiL
Amator postów
Wysłany: Wto 11:32, 09 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
BadBoy23 napisał: | A może faktycznie dobrze poczekać jeszcze z 2 tyg jeżeli sytuacja sie nie rozwiąże poprzenosić się na inne fora.... | Może ty masz świeże forum by uciec łatwo z fora.pl, a jest wiele osób, które prowadzą fora kilka lat i bardzo trudno się wynieść gdy tutaj ma się historię działania swojego forum, a robienie od nowa nie ma sensu... Jeżeli mamy mówić o wyniesieniu się to tylko z bazą danych a oni tego nie udostępnią trzymając nas.
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Wto 13:12, 09 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
Wiem, że poszły maile do: Komputer Świata, Chip'a oraz Dziennika Internautów. Piszmy gdzie się da!
Piszę do Interwencji [link widoczny dla zalogowanych] w "PC World"!
Ostatnio zmieniony przez jkw dnia Wto 13:16, 09 Lut 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ragdollowo
Nowicjusz
Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: Frankfurt/Oder Płeć:
|
Wysłany: Wto 18:46, 09 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
Forum jest darmowe, i prawdę mówiąc jesteśmy zdani na "łaskę" czy "niełaskę" właściciela. Obecnie raczej niełaskę. Może jak nowy właściciel przejmie, to może będzie lepiej
Szczerze wątpię reakcji w/w serwisów, do których zostały powysyłane mejle. Co innego, gdyby ludzie tj. my płacili za możliwość korzystania z fora.pl. Sądzę, że wtedy reakcja by była.
Darmowe forum za friko a mamy jeszcze wymagania i pretensje...
Reklamy zaś pięknie działają bez usterek.
|
|
Powrót do góry |
|
|
piniu55
Nowicjusz
Wysłany: Śro 13:21, 10 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
ja reklamy mam zablokowane więc mi one latają nisko, ale wk... mnie ten totalny brak reakcji i olew ze strony serwisu
|
|
Powrót do góry |
|
|
jkw
Administrator
|
Wysłany: Czw 13:08, 11 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
Miroesa, wiesz może coś?
Zaczynam powątpiewać czy ktokolwiek cokolwiek robi .... .
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Football1
Taki se gostek
Ostrzeżeń: 1/5
|
Wysłany: Czw 13:57, 11 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
Nie no... To sa jakies jaja... Ile mozna czekac ???
|
|
Powrót do góry |
|
|
deni58
Taki se gostek
Wysłany: Czw 14:07, 11 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
Ciekawa jestem czy to jakaś kaczka czy nie? [link widoczny dla zalogowanych] chodzi mi o wpisy niejakiej "bryski".
|
|
Powrót do góry |
|
|
x-alien
Moderator
Wysłany: Czw 20:24, 11 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
Ragdollowo napisał: | Forum jest darmowe, i prawdę mówiąc jesteśmy zdani na "łaskę" czy "niełaskę" właściciela. Obecnie raczej niełaskę. Może jak nowy właściciel przejmie, to może będzie lepiej :wink: |
to muszę niestety zabić nadzieje. są tutaj użytkownicy, którzy pamiętają Fora.pl jeszcze z czasów, kiedy powstawał cały serwis i był w rękach prywatnego człowieka, który z własnej kieszeni wszystko pokrywał. z początku nie było tutaj nawet reklam, jednak potem był to przymus - jeżeli serwis miał dalej istnieć to musiał się jakoś utrzymać.
największy problem powstał w momencie, kiedy autor opuścił projekt a kupiło go GG. każdy ze mną się zgodzi, że od tego czasu nie ma tutaj spokoju - ciągle błędy, ciągle awarie. to konkretne forum nie jest jedynym, które odwiedzam w tym serwisie i pomimo, że były okresy kiedy długo tutaj nie zaglądałem, wiem co się tutaj działo. z tego serwisu nie pozostało nic wartościowego i taka jest prawda.
pogoń za pieniądzem zmieniła rozwijający się projekt w maszynę do zarabiania kasy opierającą się na nerwach użytkowników.
z kolei co do tego:
Cytat: | Co innego, gdyby ludzie tj. my płacili za możliwość korzystania z fora.pl. Sądzę, że wtedy reakcja by była. |
jest to całkiem możliwe. ale prawda jest taka, że nie ma chętnych na tego typu układ. ludzie za to nie chcą płacić, ponieważ uważają, że darmowa alternatywa w postaci tego typu serwisów jak ten jest lepsza. a guzik :]
skąd to wiem :?: wiem, sam zrobiłem serwis, w którym odpłatnie można było założyć stabilne forum na o wiele lepiej rozbudowanym skrypcie. nie było chętnych ;)
dlatego trzeba się czasem zdecydować - wóz albo przewóz :]
|
|
Powrót do góry |
|
|
cypeczek
Prawa ręka mafii
|
Wysłany: Czw 20:45, 11 Lut 2010 Temat postu: |
|
|
Co do płatnego fora.pl to pomyślcie, jakaś sensowana cena to założmy sms 10,98 za jakiś tam okres. Na pierwszym lepszym hostingu, np. boo.pl czy podobne macie za 10,98 trzy miesiące korzystania z serwera + domena *.boo.pl wliczoną w cenę, aliasy mail itp. Oraz co najważniejsze, własne forum, zarządzane samodzielnie i bez reklam i błedów. Wiadome chyba co każdy wybierze. To nie ma racjii bytu. Ale serwis który zrzesza tak liczne grono osób powinien chyba dbać o jakość oferowanych usług. nk.pl też jest darmowe, ale dawno już błędów nie było znaczących. Wszystko zależy od tego czy są ludzie, kórzy angażują się i pracują nad rozwojem swoich projektów. Tu takich ludzi zabrakło na fora.pl.
Ostatnio zmieniony przez cypeczek dnia Czw 20:45, 11 Lut 2010, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
|