|
www.forum.fora.pl Nieoficjalne forum pomocy serwisu fora.pl |
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zamgla
Taki se gostek
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 7:38, 24 Maj 2010 Temat postu: blędne kody pod reklame |
|
|
Witam,
też spotkalam sie z informacjami od użytkowników, że dostają info o zablokowaniu i anty wirus huczy, kiedy wchodzą na forum.
sprawdziłam i zasięgnęłam porady:
pierwsze to, ze mam robala w kompie
drugie - po imformacji, ze jest to zrodlo ze strony forum, przeczytalam:
" zle kody pod umieszczone wyskakujace reklamy, i anty wirusy sobie nie radza i nie jest to szkodliwe dla sprzętów"
oki, no i mam pytanie
czy musi tak być? zanim weszłam do normalnego funkcjonowania Forum, mineło dobrych kilka chwil - program anty wirusowy oszalał.
pozdrawiam i mam nadzieję, że w końcu uzyskam jakąkolwiek odpowiedź
zamgla
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
cleXter
Wymiatacz
|
Powrót do góry |
|
|
zamgla
Taki se gostek
|
Wysłany: Pon 17:28, 24 Maj 2010 Temat postu: |
|
|
Witam, dziekuje serdecznie Tobie za linka - przeczytalam.
niestesty problem nie zostal rozwiazany
wiadomosc z dnia 21.05.2010.
</script>
<!-- start master -->
<script type="text/javascript"><!--<![CDATA[
var _adv_keys = '';
/* (c)AdOcean 2003-2007 */
/* MASTER: ad_vice.Fora.pl.Paranauki */
if(location.protocol.substr(0,4)=='http')document.write(unescape('%3C')+'script id="ad_vice.Fora.pl.Paranauki" src="'+location.protocol+'//s1.advicepl.adocean.pl/_'+(new Date()).getTime()+'/ad.js?id=G6OqlWdaA46fUUI1_A_IAfKOU8kfRHH5xFvP1hrMc6b.C7/key='+_adv_keys+'/x='+screen.width+'/y='+screen.height+'/'+segQS+'" type="text/javascript"'+unescape('%3E%3C')+'/script'+unescape('%3E'));
//]]>--></script>
<!-- end master -->
<script type="text/javascript">
sas_tmstp=Math.round(Math.random()*10000000000);
sas_pageid='15122/110115'; // Page : Fora.pl/paranauki (39)
var sas_formatids = '6635,6636,6654,6630,6633';
sas_target=''; // Targeting
document.write('<scr'+'ipt src="http://diff3.smartadserver.com/call2/pubjall/' + sas_pageid + '/' + sas_formatids + '/' + sas_tmstp + '/' + escape(sas_target) + '?"></scr'+'ipt>');
</script>
i co dalej?
a no rozwalona karta graficzna
to tyle.
Ja naprawde nie chce robic zamentu, ani jakis chorych akcji, albo psuc miłą atmosfere forum fora pl. ale skontaktujcie sie z kim trzeba i niech wezmie sie do roboty, albo bedziemy sie zegnac z informacja w swiat.
pozdrawiam
moze mnie ponioslo, ale męża mojego bardziej ponioslo, a ja tego musialam wysluchiwac do 3 w nocy.
ufff ale juz sie dogadalismy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dr.Kidler
Administrator
Wysłany: Pon 18:08, 24 Maj 2010 Temat postu: |
|
|
zamgla napisał: | ...
i co dalej?
a no rozwalona karta graficzna ... |
Nie sądzę by załatwiło Ci z tego powodu kartę graficzną.
zamgla napisał: | ...Ja naprawde nie chce robic zamentu, ani jakis chorych akcji, albo psuc miłą atmosfere forum fora pl. ale skontaktujcie sie z kim trzeba i niech wezmie sie do roboty, albo bedziemy sie zegnac z informacja w swiat... |
Tu też raczej się nikt nie przestraszy. Ostatnia miesięczna usterka w serwisie pokazała że serwis nie przejmuje się opinią.
Pisz bezpośrednio na adres [link widoczny dla zalogowanych] i opisz tam sytuację.
Zapewne odeślą Cię z powrotem na to forum więc wtedy zrozumiesz co mam na myśli pisząc o nie przejmowaniu się opinią.
|
|
Powrót do góry |
|
|
zamgla
Taki se gostek
|
Wysłany: Pon 18:19, 24 Maj 2010 Temat postu: |
|
|
Wiem, wiem
przeciez gdybym otrzymala od Nich jakąkolwiek odpowiedz, to bym Wam tylkow nie zawracala.
Skoro nie przejmuja sie, to ja tym bardziej.
Trzymajcie sie cieplutko i dziekuje za odp.
Czy to bylo, czy to nie bylo przyczyna rozwalenia karty graficvznej.Nie znam sie na tym. Malzonek pokazal mi liste dluga z jakims dziwnym jezykiem japonskim gdzie bylo wlasnie napisane co zacytowalam pozwyzej.
Ale spoko, zalu do Was nie mam.
To ide sobie troche Was poczytac.
|
|
Powrót do góry |
|
|
cleXter
Wymiatacz
Wysłany: Pon 19:10, 24 Maj 2010 Temat postu: |
|
|
To nie japoński tylko javascript
|
|
Powrót do góry |
|
|
kamilk
Administrator
Wysłany: Pon 20:53, 24 Maj 2010 Temat postu: |
|
|
Proszę o czytanie i nie powielanie wątków. Problem wystąpił 20 maja i trwał kilka godzin. Wszystko zostało naprawione, więc jeśli jest problem - to tylko po stronie waszych przeglądarek, które być może nie odświeżają pobranych plików - także rozwiązaniem jest wyczyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki (historii).
Poza tym, JavaScript jest językiem programowania, który w żaden sposób nie ma dostępu do plików znajdujących się na dysku, także kod napisany w tym języku nawet trudno nazwać wirusem. Najwyżej może przesłać jakieś informacje, do których ma dostęp przeglądarka (i żaden argument, że da się wysłać przy pomocy przeglądarki plik nie jest trafny - takiej możliwości JavaScript sam z siebie nie posiada).
Zamykam.
Osoby powielające tematy zapewniam, że kolejne wątki na ten temat (już z przeszłości) usunę.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|