Forum www.forum.fora.pl Strona Główna

www.forum.fora.pl
Nieoficjalne forum pomocy serwisu fora.pl

Błąd statystyk

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.forum.fora.pl Strona Główna -> Błędy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MegaPaker
Taki se gostek
Taki se gostek

Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 19:29, 26 Lip 2008    Temat postu: Błąd statystyk

Witam, otoz jest powazny problem zdazył mi sie poraz drugi iz jak wchodze w "statystyki" jest wszystko dobrze ale gdyz chce zobaczyc je "ostatnio zalogowany uzytkownik...: itp. Chyba wiecie o co chodzi ? to jak na nie naciskam to znikają i jak nacisne na kolejne to kolejne znika, wogole statystyka sie nie otwiera tylko zamyka sie zakładka i jej juz wogole nie widac.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kamilk
Administrator
Administrator

PostWysłany: Sob 20:02, 26 Lip 2008    Temat postu:

Po pierwszym kliknięciu na belkę - otwiera się statystyka, następnie "zwija się", później otwiera itd.

Tak działają statystyki - to żaden błąd.

Powrót do góry
Zobacz profil autora
MegaPaker
Taki se gostek
Taki se gostek

PostWysłany: Sob 20:06, 26 Lip 2008    Temat postu:

Kamil ona sie kasuje całkiem poprostu znika, nawet sie nie otwiera. jak naciskne na wszystkie to zadnej nie bedzie.

Powrót do góry
Zobacz profil autora
kamilk
Administrator
Administrator

PostWysłany: Sob 20:07, 26 Lip 2008    Temat postu:

Włącz obsługę JavaScript w przeglądarce.

PS. Pisz tematy małymi literami - każdy tutaj potrafi czytać Wink

Ostatnio zmieniony przez kamilk dnia Sob 20:15, 26 Lip 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
scheen
Taki se gostek
Taki se gostek

PostWysłany: Wto 13:51, 11 Lis 2008    Temat postu:

Witam,

Mój problem polega na tym, że gdy wchodzę do statystyk na moim forum [WWW_KAHLPN_FORA_PL], mogę otworzyć wszystkie statystyki prócz ostatnio zalogowanych.. Gdy klikam w belkę "Ostatnio zalogowani użytkownicy" to robi się coś jakbym odświeżał stronę Statystyk lecz belka "Ostatnio zalogowani użytkownicy" nie rozwija się Confused .. Dziwne jest także to, że gdy "wjeżdżam" kursorem myszy na wszystkie belki to pokazuje mi się kursor taki jaki pokazuje się gdy chcemy zaznaczyć jakiś tekst. Jedyną belką w statystykach gdzie nie pokazuje się ten kursor "od zaznaczania" jest belka "Ostatnio zalogowani użytkownicy" - gdy na nią "wjeżdżam" kursor zmienia się w łapkę z wysuniętym palcem wskazującym.

Czy ktoś powie mi dlaczego tak się dzieje i czy da się to jakoś naprawić tak bym mógł oglądać W PEŁNI statystyki mojego forum czyli łącznie z opcją "Ostatnio zalogowani użytkownicy" Arrow

Ostatnio zmieniony przez scheen dnia Wto 13:56, 11 Lis 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kamilk
Administrator
Administrator

PostWysłany: Wto 14:29, 11 Lis 2008    Temat postu:

scheen napisał:
Witam,

Mój problem polega na tym, że gdy wchodzę do statystyk na moim forum [WWW_KAHLPN_FORA_PL], mogę otworzyć wszystkie statystyki prócz ostatnio zalogowanych.. Gdy klikam w belkę "Ostatnio zalogowani użytkownicy" to robi się coś jakbym odświeżał stronę Statystyk lecz belka "Ostatnio zalogowani użytkownicy" nie rozwija się Confused .. Dziwne jest także to, że gdy "wjeżdżam" kursorem myszy na wszystkie belki to pokazuje mi się kursor taki jaki pokazuje się gdy chcemy zaznaczyć jakiś tekst. Jedyną belką w statystykach gdzie nie pokazuje się ten kursor "od zaznaczania" jest belka "Ostatnio zalogowani użytkownicy" - gdy na nią "wjeżdżam" kursor zmienia się w łapkę z wysuniętym palcem wskazującym.

Czy ktoś powie mi dlaczego tak się dzieje i czy da się to jakoś naprawić tak bym mógł oglądać W PEŁNI statystyki mojego forum czyli łącznie z opcją "Ostatnio zalogowani użytkownicy" Arrow

Sprawdziłem pod IE 6, FF 3, Operą 9.60 - wszystko gra. Statystyki czasem ładują się jakiś czas - czasem kilka sekund - trzeba poczekać (przy dużych forach powyżej pół miliona postów może być przy dużym obciążeniu serwerów - a więc wieczorami w weekendy dłużej).

Na belkę ze statystyką wystarczy kliknąć raz i chwilę poczekać - powinna się załadować.

Powrót do góry
Zobacz profil autora
scheen
Taki se gostek
Taki se gostek

PostWysłany: Sob 10:04, 15 Lis 2008    Temat postu:

kamilk napisał:

scheen napisał:
Witam,

Sprawdziłem pod IE 6, FF 3, Operą 9.60 - wszystko gra. Statystyki czasem ładują się jakiś czas - czasem kilka sekund - trzeba poczekać (przy dużych forach powyżej pół miliona postów może być przy dużym obciążeniu serwerów - a więc wieczorami w weekendy dłużej).

Na belkę ze statystyką wystarczy kliknąć raz i chwilę poczekać - powinna się załadować.

Moje forum jest nieduże. Powiedziałbym, że wręcz lokalne, a mimo to nadal mam ten błąd Confused Nie wiem dlaczego tak jest Question Dodam jeszcze, że gdy wjeżdżam na belkę "Użytkownicy ostatnio zalogowani" to na dole, na pasku stanu pokazuje mi się adres:

http://www.kahlpn.fora.pl/statistics.php.

Zaznaczyłem to na [link widoczny dla zalogowanych]

Gdy wjeżdżam kursorem na inne belki, na pasku stanu wyświetla się napis: "Zakończono". Być może tu jest jakaś przyczyna. U mnie nadal jest ten błąd i nie wiadomo ile bym nie czekał i kiedy bym nie otworzył statystyk - zawsze jest to samo Confused Kiedyś, na początku, jak statystyki były w zasadzie nowością wszystkie belki działały poprawnie, od początku października mniej więcej jest coś nie tak z "Ostatnio zalogowanymi użytkownikami"

Pomoże mi ktoś? Zależy mi bardzo na tym by ta belka ["Użytkownicy ostatnio zalogowani"] działała poprawnie. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony przez scheen dnia Pon 15:47, 17 Lis 2008, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kamilk
Administrator
Administrator

PostWysłany: Pon 8:46, 17 Lis 2008    Temat postu:

scheen napisał:
Moje forum jest nieduże. Powiedziałbym, że wręcz lokalne, a mimo to nadal mam ten błąd Confused Nie wiem dlaczego tak jest Question Dodam jeszcze, że gdy wjeżdżam na belkę "Użytkownicy ostatnio zalogowani" to na dole, na pasku stanu pokazuje mi się adres:

http://www.kahlpn.fora.pl/statistics.php/.

Zaznaczyłem to na [link widoczny dla zalogowanych]

Gdy wjeżdżam kursorem na inne belki, na pasku stanu wyświetla się napis: "Zakończono". Być może tu jest jakaś przyczyna. U mnie nadal jest ten błąd i nie wiadomo ile bym nie czekał i kiedy bym nie otworzył statystyk - zawsze jest to samo Confused Kiedyś, na początku, jak statystyki były w zasadzie nowością wszystkie belki działały poprawnie, od początku października mniej więcej jest coś nie tak z "Ostatnio zalogowanymi użytkownikami"

Pomoże mi ktoś? Zależy mi bardzo na tym by ta belka ["Użytkownicy ostatnio zalogowani"] działała poprawnie. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Po pierwsze link bez "/" na końcu.

Sprawdź czy w innej przeglądarce działa.

I kolejny raz powiem - sprawdź czy masz włączony JavaScript Exclamation

Powrót do góry
Zobacz profil autora
scheen
Taki se gostek
Taki se gostek

PostWysłany: Pon 15:46, 17 Lis 2008    Temat postu:

Już działa Smile Problem tkwił w tym, że gdy wjeżdżałem na jakąś belkę to z przyzwyczajenia klikałem w napis na niej się znajdujący. O ile wszystkie belki się rozwijały po kliknięciu w napis o tyle na belce "Użytkownicy ostatnio zalogowani" kiedy kliknąłem w napis przenosiło mnie spowrotem do statystyk [coś jak odświeżenie strony] gdyż w napisie jest hiperłącze w adresem wyżej przeze mnie napisanym ;] Dzisiaj przez przypadek kliknąłem po prostu w belkę, nie w napis i statystyki z "Ostatnio zalogowanymi użytkownikami" się rozwinęły.

PS: Java Script miałem cały czas włączony, nie jestem na tyle tępy żeby tego nie sprawdzić na samym początku.

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum www.forum.fora.pl Strona Główna -> Błędy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: